Illustratie van:

Unimog U1000 - Reizen met unimog en woonwagen naar spanje

Hallo iedereen .wij zijn wieger en anna.volgend voorjaar willen we graag met onze unimog en woonwagen naar spanje rijden.we hebben de eerste rit van groningen naar zeeland er al opzitten .dat ging fantastisch. We vroegen ons af of mensen hier ervaring hebben met reizen met deze combi in belgie frankrijk en spanje. Aangezien het een landbouwvoertuig is mag je niet overal rijden. Ook vragen we ons af wat de beste route door de pyreneeen is. IIemand tips voor de route? En andere aandachtspunten voor onderweg? Wat voor reserve onderdelen zijn handig om bij ons te hebben.tis een u1000 bagger met kraan. Ik zal er een fotootje bij doen van de combi.bedankt alvast
Ps ik.probeerde deze topic in geouwehoer over trekkers te zetten maar kreeg het niet voor elkaar

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Fendt926Driver
Ik zou de kraan wel laten zitten.
Maar die voorlader zou ik er wel af doen..
@Fendt280S is met zijn trekker vanaf het noorden naar midden frankrijk gereden. Hij zal jou misschien nuttige tips kunnen geven
Fendt926Driver
Een u 1000 mag toch gewoon 80 rijden met een vrachtwagen rijbewijs??
Wieger82
@Fendt926Driver het probleem is dat ik geen vrachtwagen rijbewijs heb.
+1
Albert Peters
Je ben heel avontuurlijk
Raad kan ik je niet geven maar ik vind het een geweldig mooi plan en wens jullie veel succes
+3
bas101
Route door de Pyreneen zou je Bagneres Luchon Super- Bagneres kunnen nemen , tank verder altijd witte diesel en beslist geen rode ook al rijdt je met een landbouwvoertuig , een kennis van mij heeft dit in Spanje veel geld gekost , voor de zekerheid zou ik een zwaailamp monteren die in Frankrijk verplicht is , vraag me wel af wat je met met al die randapparatuur op die Unimog doet , lijkt mij alleen maar overbodige last.
+2
Wieger82
@bas101 wow super .dankje.die route ga ik checken.de randaparatuur moet mee omdat we daat blijven.we gaan in spanje wonen en nemen ons hele hebben en houden mee.
Wieger82
@Wieger82 is dat niet erg stijl?
Fendt926Driver
Kennissen van mij zijn nooit echt te spreken over spanje (daar moeten ze door naar portugal) zijn enorme seikerds en vitten op van alles.
Ze rijden meestal in 3 weken met de camper van hengelo naar het onderste puntje van portugal. Afwisselend 45 tot 75 km per dag.
Maar spanje gaan ze in 1 dag boven door.
En zakken dan op hun dooie gemak van boven portugal naar onderen...
Wieger82
@Fendt926Driver ok beloofd veel goeds.hahaha maar we gaan in spanje wonen dus daar zullen we aan moeten wennen. Gelukkig kunne we aardig spaans.we hopen dat ze inderdaad niet te veel gaan janken.ik had dat beeld juist over franse politie...
bas101
@Wieger82 Franse politie is erg autoritair met name op de autobanen , binnendoor heb je minder llast
+1
goeiedag eem
@Wieger82 Stel deze vraag eens op www.unimog.nl daar zitten veel unimog specialisten en ook mensen die ze omgebouwd hebben tot camper en zo reizen hebben gemaakt
Wieger82
@goeiedag eem moi eem!!heb ik gedaan maar op unimog forum krijg ik weinig reacties.niet zo actief als hier denk ik..maar goed punt.mss komt er nog wat.
goeiedag eem
@Wieger82 ja weet niet meer hoe actief dat is maar had daar eerder veel info van de unimog specialisten vandaan of misschien eens de zoek functie proberen op die site, maar heb je misschien ookal wel gedaan
+1
walker1
Sowieso even de regels per land uitpluizen wat wel en niet mag met een landbouwvoertuig. Misschien zijn er landen waar er niks voor uit mag steken zoals die voorlader? Lijkt me sowieso dat je daar met rondreizen meer last als plezier van hebt?
Verder GV kenteken aanvragen, alleen in NL mag je nog zonder kenteken rijden. Verzekering ook even goed uitzoeken.
Wieger82
@walker1 dankjewel.ja wij gaan in spanje wonen.ik heb mn shovelbak er wel afgehaald maar de hef is zo lomp dat ik em moeilijk anders kan vervoeren dus ik heb em er weer op gezet.ik heb inderdaad een gv kenteken
+3
Fendt280S
Gaaf project!
Ik ben inderdaad met de trekker naar ten zuid westen van Limoges gereden.
Ik ben zo snel mogelijk bij Emmen de grens over gegaan en via Duitsland door de Ardennen naar Frankrijk. Vooral omdat het in Nederland niet opschiet binnendoor. België Frankrijk mag je op de meeste N wegen gewoon rijden met de trekker. Zo af en toe mag het niet maar zijn het kleine stukjes of zijn het grote N verbindingswegen. Ik zou juist mooi rode diesel gaan tanken bij een boer, heeft die ook weer wat hand geld en rijden jullie voordelig. Afgelopen keer voor 52 cent de tank vol nu zal wel weer ietsjes duurder zijn. Zorg gewoon dat alles goed voor elkaar is qua verlichting markeringen etc dan krijgen jullie daar geen gezeik mee. Ik zocht altijd via Google maps plekjes op om te gaan staan zodat je niet eindeloos hoeft te zoeken al rijdend.
Jullie zijn iedergeval welkom bij ons op de boerderij om te overnachten.
De mercedes dealer kan op het chassisnummer onderdelen voor jullie bestellen in elk land ga ik vanuit.
Slangenklemmen, ducktape en trek bandjes altijd handig. Kunnen jullie goed achteruit rijden met deze kombi? Zo niet dan zitten daar best wel wat oefenuurtjes in.
Voorlader er mooi afhalen want die gebruik je niet lijkt me en is de wagen geremd? Anders mag je nog wel opletten in de bergen.
Wieger82
@Fendt280S ok te gek!en waar zit jullie boerderij? Ja achteruit rijden lukt al steeds beter.maar blijft lastig vooral omdat ik de dissel niet zie. Wat bedoel je met ten westen van limoge? Er zijn vanaf limoge veel mogelijkheden. Wij gaan in spanje wonen.in aragon bij alcaniz.maar we zouden het liefst ewn zo laag mogelijke pas over gaan
bas101
@Wieger82De pas bij Bagneres Louchon iis bij mij weten de laagste pas in de Pyreneen daarom noemde ik m ook.
Wieger82
@Fendt280S frontlader moet wel mee want we gaan er wonen.anders moetie apart op een aanhanger ofzo en hij is heel erg lomp.de woonwagen heeft inderdaad ook luchtremmen en dat werkt super!!.hij moet wel echt goed op druk zijn. Ongeveer 6.5 bar komen ze los
+4
Huuuuub
Kijk eerst even na of je met een unimog op gv platen in die landen mag rijden. Je hebt namelijk best kans dat het daar een vrachtwagen is. En dat kan serieuze problemen opleveren als je geen apk. Kenteken en rijbewijs hebt.
bas101
@Huuuuub idd goede opmerking , echter aan die GV platen kunnen de buitenlandse politieagenten enkel zien dat t om een NL voertuig gaat ,niet of t hier om een landbouw of vrachtwagenkenteken gaat , t ligt er aan of t RDW deze GV kenteken aan een Unimog wil afgeven , ik heb gehoord dat ze daar moeilijk over doen omdat t altijd de vraag blijft of t een trekker of vrachtwagen is , die oude Unimogs die max 30kmh rijden zal geen problemen opleveren , wel bij deze bovenstaande waarvan ik vermoed dat die snelller als 40kmh kan rijden.
Wieger82
@bas101 ik heb een gv kenteken inderdaad.dat was geen enkel probleem.ik heb ook al kenteken platen laten drukken.ik denk inderdaad dat de franse oom agent niet weet wat dat inhoud.staat er ook alleen in het nederlands op.bovendien staat er op de website van de rdw nergens hoe ver je van de grens mag zijn oid
Huuuuub
@Wieger82
Het kan alsnog zijn dat de franse of spaanse politie/RDW geen boodschap heeft aan een NL papiertje waar op staat dat het een tractor is. en dat een unimog in hun land gewoon per definitie een vrachtwagen is. Vooral omdat in duitsland de unimog als vrachtwagen ontwikkeld/op papier gekomen is.

In duitsland mag je een U serie unimog alleen met vrachtwagen rijbewijs rijden.
+1
bas101
@Huuuuub Hier zie ik geen probleem in , de Europese regels zijn dat alle landen de voertuigen van elkaar accepteren mits deze voldoen aan de wettelijke eisen die in hun eigen land verplicht is .
bas101
@Wieger82 GV heeft heen km beperking , vroeger vroegen ze bij de aanvraag wel waar je in t buitenland naar toe ging maat dat vragen ze niet meer.
Tom VB
Genoeg regeltjes om uit te zoeken ieg, ben erg benieuwd... lijkt me super gaaf om zo'n reis te maken!
+1
Wieger82
@Tom VB ja we hebben er heel veen zin in.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Unimog U1000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0