Illustratie van:

Fiat 312 R - elektrisch?

Heeft of weet iemand n elektrisch schema van de 312? Is de 312 altijd 24 volt en pluspool aan de massa geschakeld ? Heeft iemand wel eens een wisselstroom dynamo gemonteerd op de 312?
Bij voorbaat dank.
Groet,
Harry Vos
Drouwenermond
0625052982
harryvos@kpnmail.nl

Deel dit topic

Reacties

fiatfan
Wel van een 411. volgens is dat bijna gelijk
sprokkel hout
Niet zo handig vind ik persoonlijk om je nummer er bij te zetten 😉
rudy
312 is niet altijd 24 volt ,heb er een op 12v.
wat bedoel je met pluspool aan massa?
Pauls
@ rudy vroeger was er geen standaard in het aan sluiten van de batterijen. En zo hadden een aantal merken (en niet allen trekkers) een gedacht dat de massa aan de pluspool moest en de hele trekker op een minpool werkte, en dus bijgevolg -12V (soms -6V of -24V)had. De juiste reden is mij ontgaan in de loop der jaren. Voor lampen maakt het niet zoveel uit, het is tenslotte het verschil in spanning die alles laat werken. Maar wel oppassen met bvb de brandstofmeter, de starter, en ook voor het afkoppelen van de batterij is best de pool af te koppelen die aan de massa hangt, om geen vonken te maken...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 312 R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
12