Boerenorganisaties boos over plan van de provincie om de handel in stikstof open te stellen

Stikstofruimte van boerenbedrijven naar de industrie
 Boerenorganisaties boos over plan van de provincie om de handel in stikstof open te stellen (omroepbrabant.nl)

Stikstofruimte van boerenbedrijven kopen, in Brabant is dat vanaf 15 september mogelijk. Een groot aantal boerenorganisaties is niet blij met die beslissing van de provincie. Ze noemen de stap 'voorbarig'. "Het kan de toekomst van veel ondernemers en de sector als geheel in gevaar brengen."

CVheggesnoeiers

Reacties

+3
langeslagdiesel
Als het daar mag, dan mag het overal in Nederland lijkt me. ,, handel in gebakken lucht kon nog wel eens heel lucratief gaan woorden. Deze ( rechten) worden dan zo opgekocht door de echte grote jongens. ( hoogovens, Schiphol, ) om er maar een paar te noemen. Dan is het boeren in Nederland zo klaar en kan ook dat vak de geschiedenis boekjes in.
magerehein
@langeslagdiesel beetje raar zeggen als de melkveehouders miljarden hebben uitgegeven aan melkquota om voor een forse zak geld hun eigen collega s op te doeken
langeslagdiesel
@magerehein als je naar het casino gaat. Neem je dan honderd euro mee en probeer daar een ton mee te verdienen? Of neem je een ton mee en probeer daar 100;euro mee te verdienen? Met andere woorden. De groot geld schieters en de grote jongens in Nederland zitten vaak om tafel met elkaar. Dus waar het meeste valt te verdienen met de stikstof daar word geïnvesteerd. In de stikstof.
+2
Deutz fahr 5206
Belachelijk
de jongeren moeten ook de kans krijgen als
Boer ook als ze geen boerenbedrijf bij hun ouders hebben

Ik vind dat er al veel te weinig boeren meer over zijn
En al helemaal geen kleine boeren

Mijn opa was vroeger ook boer
Maar het kon niet meer uit met 200 vlees varkens
Al voor mijn tijd

En 5 hectare land


#No farmers no food.
+1
GerbertXL
@Deutz fahr 5206 en ik vind dat jongeren een kans moeten krijgen als directeur van een supermarkt, ook als ze hun ouders geen supermarkt hebben. Of een advocatenkantoor, hoogoven, software leverancier en ga zo maar door.
Deutz fahr 5206
Dat heeft toch nix met het onderwerp
Stik stof vee houderij toemaken
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!