Flevo 480 schudder????

Hallo,kan mij iemand zijn ervaring en/of kennis delen over een flevo 480 schudder?Zijn het goede schudders,en waar moet ik opletten bij aanschaf van zo'n schudder?

Deel dit topic

Reacties

AW217
Schudresultaat zal hetzelfde zijn als van de strela en superstrela, niet heel mooi. Schud het gras laag over de grond, daardoor wat dotten. Voor hobby gebruik om te hooien kan prima. (ps. k'weet nog 29 nieuwe flevo 480's in krat te staan!)
Fendt_favorit
Wat kosten die per stuk?
AW217
Dat weet ik niet, heb niet gevraagd.
Wimsumar
Beste Stuurknuppel: Ik heb tot grote tevredenheid jarenlang (+/_ 12) met een Flevo 480 gewerkt. Lichte, eenvodige machine, maar toch sterk. Voor mooi schudresultaat moest langzaam gereden worden en daardoor is de capaciteit (te) laag. Handige naloopvergrendeling/kantschudstand.
De vervangende P.Z./D.F. 7,7m 6 rotor-schudder is vanaf begin aan maar een gammel wrak vergeleken met de Flevo 480.
dennis fordson
@AW217

heb je een adres
dennis fordson
@stuurknuppel ik heb ervaring met een halve super strela 😃
dat bevalt goed
fendtjuh
Moet je ook een 6,40 kopen Wimsumar... Die zijn niet gammel hoor.
Wimsumar
Beste Fendtjuh]

Quote:
6,40

Een ''6,40'' is hetzelfde opgebouwd als een ''7,70'', dus ook als een 'ouwe wijven-fiets'. 😄
fendtjuh
Tja klopt, maar daar heb je het al, zelfde opgebouwd maar toch bijna 1,5m breder. Zelfde met de vicon´s van nu. 6/7 meter gaat wel maar een stuk breder wordt veel gammeler.

Zo´n pz 6,40 schudder is absoluut niet gammel, dan was die van jou goed verrot. Is geen zwaar ding maar zit qua frame niet gek in elkaar..
Wimsumar
Beste Fendtjuh: Met de Flevo 480 pakte ik 3 zwaden van een 2 meter maaier. Een '' 6,40'' zou hieraan weinig toevoegen. De ''7,70'' neemt 4 zwaden van een 2 meter maaier ( nu een 2,4 meter maaier).

B.T.W.: Na 15 seizoenen schudden is de ''7,70'' niet nieuw meer, maar zowel technisch als uiterlijk 'niet van nieuw te onderscheiden'.(bijna).
fendtjuh
Oke allerbeste Wim, je hebt het eerder echter over een ´gammel wrak´, en dus snap ik die opmerking even niet want die schudder kun je eigenlijk niet gammel noemen.
anoniem
Haha mooi dat die nog nieuw zijn! 😃
AW217
En wie hebben er allemaal al eentje gekocht??

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0