Wie kan mij helpen aan de platte aandrijf riem van een Clayson M80

Wie kan mij helpen aan de platte aandrijf riem van een Clayson M80
Clayson M80

Reacties

Pauls
Is dat niet via een CNH groep, dus New Holland of Case (eventueel Steyer) dealer dat je mss onderdelen kan bestellen ? Als je de maten heb kan het ook via een andere weg, de aandrijfriemen firma in jouw buurt ? Bij ons in de buurt is dat Eriks-Baudoin, maar in (noord) nederland weet ik het niet zo. Of via Kramp kan mss ook.
Jank56
Ik zal morgen even kijken op mijn werk
Ik denk dat we je nog wel kunnen helpen
Clayson M80
@Jank56 als dat de zelfde is dan die van Broekens is ie te lang doet anders niet dan slippen orginele nummer is S155-100.3120 MP.355703
en zou nu 80230079 zijn
Jank56
@Clayson M80 dat zal de 230080 zijn die is iets langer
We hebben nig wel een onderdelenboek
En meer delen voor een M80
Zal even kijken voor de prijzen origineel en imitatie
Gr Jan
Steyr.frl
Probeer eens bij Bakker Ulrum
Jank56
Ik werk bij Kort in Zwiggelte en we hebben nog veel delen voor de oudere combines
+1
Jank56
Goeden morgen
ik heb even gekeken
we hebben er hier nog twee in voorraad
Pauls
@Jank56 Dat is nu snel voor een oplossing zorgen, prima.
@Clayson M80 Is er een reden voor de vervanging van de riem, versleten door ouderdom, of een lager die wat teveel speling krijgt waardoor de riem meer aan 1 kant trekt, en zo stuk gaat.
Hebben wij ooit gehad van onze dorstrommel riem de ene riem na de andere kapot, op 20 ha 2 riemen kapot, toen pas naar de naaldlager gekeken, en deze had speling van 4 mm en dat was teveel. (dit was wel met de MF dorser) Ik bedoel maar als je riem moet vervangen heeft dit meestal een reden.
+1
Jank56
@Pauls hallo Pauls

het is vaak dat het lager van de spanrol is versleten en dan dat de spanrol de riem scheef trekt
meestal als je de riem vervangt lager even mee vervangen
zijn niet de duurste lagers
wij hebben voor deze machines nog best veel onderdelen liggen ook voor de nieuwere modellen
en als het niet meer leverbaar is ook wel veel imitatie
we hebben indertijd alles overgenomen van v. Driel en v. Dorsten
dus wei weet
jij hebt zelf ook een maaidorser?
Pauls
Quote Reactie van @Jank56:
jij hebt zelf ook een maaidorser?

Gehad, is al even weg nu, sinds 2001 geloof dat het laatste keer was dat ik ermee gereden had. We waren in 1989 aan't zoeken naar een maaidorser , en ook de clayson was een kanshebber, heb er toen ff mee getest bij de verkoper een 0.5 ha mee afgedaan, maar die machine was toen al te ver versleten, en zodoende bij de MF uitgekomen. Het was een MF 625 die naar warmere landen vertrokken is. Doordat de prijs aardig aan't zakken was, de tarwe maar vaarwel gezegd, in onze regio kwam je amper aan 8 ton, en dan had je de onkosten er amper uit
Clayson M80
@Jank56 ik heb 1 kant van de hooft span rol door geslepen anders krijg ik riem er niet af en wat kost een nieuwe riem bij Kort
Clayson M80
@Pauls mijn combine is van 1964 riem is nooit vervangen want hij kan er niet af
zonder de steun van de span rol door te slijpen en dat nu de eerste keer
Pauls
@Clayson M80 Hoe zit dat dan gemonteerd ? Moet je dan de riemschijf ook demonteren, zodat de riem er wel afkan, lijkt me bizar dat je met de slijptol er iets moet afhalen om een riem te monteren, kan me wel indenken dat de boel moeilijk loskomt, mss moet de as (van de riemschijf) aan de andere zijde losgemaakt worden om het geheel te kunnen opschuiven om zodoende voldoende ruimte te hebben, ik heb vroeger ook ooit een riem vervangen die gekanteld moest worden op de ene riemschijf vooraleer die eraf kon gehaald worden na ook nog een andere riem er af te moeten halen. Soms kwestie van goed zoeken naar de juiste oplossing. Veel succes in ieder geval, ik vind het prachtig dat zo'n techniek nog onderhouden wordt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!