Boete voor boer die vrijheidslogo met trekkers liet uitbeelden

Melkveehouder Thijs Wieggers uit Mariënvelde heeft een boete gekregen van 1000 euro voor het overtreden van de coronaregels. De Gelderse boer nodigde eind april zo'n 250 boeren met trekkers uit om het logo van 75 jaar vrijheid uit te beelden. Daarbij zou de afstandsregel zijn overtreden.
Volgens Wiegers hielden de deelnemers voldoende afstand van elkaar. Desondanks werd er een proces-verbaal opgemaakt en volgde later een boete. Overigens was er geen vergunning verleend door de gemeente voor de actie.

Verschillende boerenactiegroepen werkten mee aan de manifestatie in Mariënvelde, zoals Voll Gass en Farmers Defence Force. Ook waren er veel families gezamenlijk op de actie afgekomen. Zij hoefden geen afstand van elkaar te houden.

Twee maten
Wiegers is bereid de boete te betalen, maar wil het in een boerenprotest gieten. Zo denkt hij eraan om met een groep trekkers naar het Centraal Justitieel Incassobureau te trekken en het bedrag in eurocenten uit te betalen. Ook overweegt hij de boete aan te vechten.
Er wordt "met twee maten gemeten", zegt Wiegers. Volgens hem worden boeren gestraft, maar komt een minister weg met het overtreden van de regels, verwijzend naar minister Grapperhaus, wiens overtreding van de coronaregels niet werd beboet.

Bron

Boete voor boer die vrijheidslogo met trekkers liet uitbeelden
nos.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+6
walker1
250 boeren, nou als die allemaal 4 euro lappen dan is die 1000 euro bij elkaar, overmaken naar een goed doel. Grapperhaus kwam daar ook mee weg.
+1
Melkveehouder.
Waarom betalen als de corona regels niet zijn overtreden? Je kunt de boete toch aanvechten met zoveel getuigen.@walker1
+6
walker1
Cash betalen in eurocenten is ook leuk idee. is dan 100.000 eurocenten, maar je moet er dan maar 99.999 betalen. Als ze dan klaar zijn met tellen moeten ze ook nog een brief gaan sturen dat er te weinig betaald is met het verzoek alsnog 1 eurocent te betalen.
bartjuh
@walker1 gooien ze de zak vol in een telmachien en dan is er nog niks aan...
mestyle
1En 2 centen worden of het algemeen niet echt meer gebruikt en geaccepteerd dus wordt het al gauw 5 cent. Neemt niet weg dat dat er dan genoeg zijn. En dan personlijk heen brengen met een masker of shirtet grapperhaus erop
+1
walker1
@mestyle de 1 en 2 centen zijn nog steeds wettige betaalmiddelen, ook al worden ze praktisch niet meer gebruikt.
+1
Claas Holland
@walker1 in duitsland nog wel
+3
Bekkink
Gewoon sorry zeggen, komen er meer mee weg, en die lebberen schoonmoeders ook nog helemaal af...
+3
MaxxuM4ever
Wat hebben wij toch een sneue overheid.
BLM demonstratie, niets aan de hand. Trouwerij grapperhaus, niets aan de hand paar hardwerkende boeren, boete. Maar een crowdfunding actie starten als tractorfanners @Tinus ?
+1
Tinus
@MaxxuM4ever Ik zou niet weten hoe je zoiets opzet, maar ik werk er graag aan mee.
+4
Fred4130
Als de rechtbanken in NL eens 1x rechtvaardig zijn , haal je deze boete zonder meer onderuit. Anders even contact opnemen met de Gebroeders Anker, die zochten nog mensen die bekeurd zijn vanwege corona maatregelen. Verwacht 100% kans op winnen van de rechtzaak als een Grappenboxem er ook mee wegkomt.
GerritZ
In euro centen betalen is een top idee maar weet niet of je boetes contant kunt betalen?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden logo , boete , melkveehouder , boer , trekkers , regels , 1000 , farmers defence force , boerenprotest en Gass geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!