Illustratie van:

Renault 551 - hydraulliek retourleiding

Kan iemand mij vertellen waar ik een retourleiding kan monteren voor de hydroliek op mijn renault 551

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Renault551: Boven de topstangbevestiging zit een deksel met die merkwaardige 'bobbel naar achteren'. In de zijkant ervan zit een plug. Op dit gat kun je de retouraansluiting (laten) maken.

Foto: (even inzoomen voor goed beeld)

tractorfan.nl/picture/4540/

Topic: tractorfan.nl/topic/20483/
renault551
Hallo

helaas heb ik op deze knobbel geen zijaansluiting,bovenop zit wel een ontluchtingsventiel maar dat zal de bedoeling vast niet zijn.

gr jannes551
Joop3
Bij onze 461 zit aan de zijkant van de achterbrug de drukloze retour. Ik kan binnenkort wel even voor je kijken waar de leiding de achterbrug in gaat....
jan zonderland
Als het goed is zit er aan de linkerkant ergens een plug in de achterbrug, vrij ver naar boven. Die eruit, passende nippel erin en leiding op aansluiten.
De eerder genoemde optie via een plug in het achterdeksel is niet orgineel maar werd door een gemakzuchtige dealer in de NOP wel toegepast door daar zelf een gat in te boren, draad in te tappen etc
fiatfan
In plug net achter de versnellingspook, voor de stoel
jan zonderland
@fiatfan Dat is de vulplug. Beetje lastig als je daar elke keer eerst de retourleiding weer af moet halen om olie bij te vullen
fiatfan
@Ares RZ

wij hebben 12 jaar een 461 gehad en daar zat de retour op. vullen hoefde zelfden, en dan draai je even de knelkoppeling los en je kunt vullen. Het is gewoon belangrijk dat er bij een drukloze retour veel olie wegkan.
Het werkte bij ons altijd goed. bij de latere renaults zat hij ook op de vul dop. zal wel aan de dealer liggen denk ik...
renault551
Hallo allemaal

bedankt voor jullie reactie,s allemaal mmar er was maar 1 die mij het juiste antwoords kon geven en dat was dhr swuste uit sijberkaspel (renault sloper dealer) de plug waar je de retourleiding op aan kunt sluiten zit onder de stoel aan de voorkant van de hef !rechts.
en dit heb ik inmiddels aangsloten en werkt perfect!

gr jannes551

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 551 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1