Massey Ferguson 699 - Frontaftakas en fronthef opbouwen

Hallo
zou het mogelijk zijn op mf 699 een fronthef en front aftakas op te bouwen
Mfjes

Reacties

Mfjes
Evtueel tips en onderdelen
SjoerdHylke
@Mfjes is zeker mogelijk, kijk maar op mijn profiel. Onze 699 heeft ook fronthef en pto
Mfjes
@SjoerdHylke ik zie alleen geen aftakas en hoe is deze aangedreven ?
mf 6150
@Mfjes
Setje van zuidberg erop bouwen, zullen gebruikt wel te vinden zijn. Misschien maakt zuidberg ze nog voor deze types, en anders een gebruikte aanpassen.
Mfjes
@mf 6150
dat zal dan wel goed komen!
alleen nog even kijken voor de aftakas wil er mee gaan stalvoeren
SjoerdHylke
@Mfjes aftakas staat op een andere foto. Deze is via een koppelstuk op de krukas poulie met een aftakas naar de schakelkast aangedreven. Het is wel een 2 wiel, bij ons zit de aandrijfas door de vooras drager heen. Bij een 4 wiel is de vooras drager anders namelijk.
Mfjes
Iemand ervaring met een aftakas opbouwen en waar aandrijving vandaan halen?
Pauls
@Mfjes Als ik me niet vergis, wordt er vooraan op de poelie van de motor een koppelstuk geplaatst, waar dan een as naar voor vertrekt, die via een hydraulisch inschakelbare koppeling en tanwielset de aftakas aandrijft, Dan moet er wel vooraan trekhaak af, maar hierop past dan de fronthef. Dit is een 6 cilinder, dus daar zal geen model van de 300 serie oppassen, want nieuw worden ze nog verkocht tot model 398 (grootste 4 cil), probleem zit m vooral in de zijplaten langs de motor, maar een handige harry kan die volgens mij wel aanpassen en voldoende stevig maken
Mfjes
@Pauls of zouden er nog ergens 2 e hands te krijgen zijn ? of zijn nooit gemaakt
Pauls
@Mfjes Je hebt PB
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 699 en hebben de trefwoorden fronthef , aftakas en pto geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!