Vraag over beugel te maken voor frontgewichten

Vraagje aan de leden die kennis hebben van staalconstructies voor beugel frontgewichten.

Ik heb voor een kubota trekkertje een jaar geleden wat gewichtsplaten kunnen kopen.

Die heb ik tijdelijk aan het bestaande gewichtsblokje vast kunnen maken met twee draadstangen. het standaard gewichtblokje zit met twee bouten aan het frame vast. (zie foto's)

Nu dacht ik om een stukje kokerprofiel 160x80x8mm er tussen te zetten. Dan kan ik dat met 4 bouten aan het frame vastmaken en het eerste gewicht tegen het kokerprofiel ook met 4 bouten etc etc.

Nu is mijn vraag, kan dit kokerprofiel dit hebben of buigt deze dan (zie tekening die ik gemaakt hebt)?
Sideswipe

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
caseboy
Zo'n koker is meer dan zwaar genoeg. maar heb je al een koker in die maat. Is niet echt een gangbare maat koker denk ik. Een dikwandige koker 80x80 of 100x100 is veel gemakkelijker aan te komen lijkt mij.
Hoe wil jij het met die bouten gaan doen want de wand van de koker is te dun om degelijk schroefdraad erin te tappen. En een moer in de koker kan een geprul zijn met monteren
Sideswipe
@caseboy
Wel een goede opmerking van je.
Om de koker aan het frame vast te maken is nog wel een gepruts... Of twee sleufen aan de onderkant open maken zodat ik er met een steeksleutel in (moer + ring aan de binnenkant.

Om de gewichten aan de koker vast te maken niet want dan zitten de bevestigen aan het uiteinde.

eventueel kan ik ook een platte brede strip nemen van 10mm dik, maar dan moet ik wel met verzonken bouten werken om deze aan het frame vast te maken.
+1
donkey63
@Sideswipe Als je aan de achterzijde (trekkerframe) een strip, vierkant, heb een aanslag in de hoogte. Kun je de 4 bouten makkelijker monteren. Dit kan ook in de links-rechts richting. De koker past als het ware "om" het trekkerframe. Voordeel bouten "dragen" niet het hele gewicht. Als je altijd met 3 gewichten rijd kun je aan de onderzijde van de koker een hoekprofiel lassen waar je de gewichten "op" zet, met een aanslag aan de voorzijde opdat de gewichten niet verschuiven. Dan kun je met 2 bouten de gewichten naar de koker vast zetten. Als je boven op de koker ook een hoekprofiel zet met de bevestigingsgaten van de gewichten, kun je gewichten met een bout-moer bevestiging vast zetten.
Succes met je constructie.
Sideswipe
@donkey63 Das een hele goeie tip!

Dank je, ik ga dit wel even eerst even tekenen met maten erbij.
+1
donkey63
@Sideswipe Vierkante strip las je aan de achterzijde van de koker vast natuurlijk opdat de koker kan "dragen " op het trekkerframe.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!