Ford 3055 - Moeilijkstarten,aankoop van nieuwe verstuivers,

De ford 3055 starte , al een tijdje moeizaam, en liep stationair,af en toe,onregelmatig.ik vermoed zelf dat de verstuivers de oorzaak zijn.
wie heeft er ervaring ,met aftermarked , zoals van histoparts ed, of zijn er andere leveranciers die betere kwaliteit leveren ?
wie kan mij ,adviseren ??

Deel dit topic

mantaman

Reacties

+1
yoohan
Verstuivers kun je ook laten testen bij een dieselservice. Die kunnen eventueel nieuwe nozzles erin zetten als dat nodig is.
Kidd
Onregelmatig lopen (hikken) stationair komt bij zon (3 cilinder) Ford vaker voor, zo lang hij boven de 1500 toeren zuiver loopt niks om je zorgen over te maken.

Slecht starten kan ook komen door slechte compressie, wederom niet direct iets zorgelijks.
Ik zou het wel even testen, want als de compressie inderdaad slecht is gaat ie van nieuwe verstuivers niet beter starten.

Verstuivers van histoparts zou ik niet aan beginnen, bepco of agriline is betere kwaliteit.

Wat je ook nog kunt doen is gewoon even gloeien voor je start (sleutel 30 sec naar links draaien).
Fred4130
Controleer eerst de nozzles maar eens van de verstuivers. Heb vorig jaar een 5600 gekocht bij een bekende fordhandelaar.... die steeds beroerder ging lopen en roken. Toen ik de verstuivers eruit had bleken van 2 stuks de nozzles gewoon plat te zijn , daar waar de gaatjes behoren te zitten, ongelofelijk dat ie nog redelijk startte. Zelden zo'n broddelwerk gezien als bij die trekker wat er allemaal hatseflats gemonteerd was of niet aangedraaid , slangenklemmen niet gemonteerd en ga zo maar door , na het inbouwen van een ander motorblok in het verleden. Ook een type nozzles die er helemaal niet bij hoorden. Wie die trekker ooit "gereviseerd" heeft was een eerste klas knoeier. Inmiddels veel zaken hersteld en gerepareerd en loopt weer bijna als een zonnetje. Maar bij de handelaar kom ik van zijn leven niet meer.
Fred4130
@Fred4130 oh, en heb de verstuivers besteld bij een goede dieselservice in Drachten. Misschien niet de goedkoopste, maar helpen en zoeken goed voor je. Heb er Delphi's in nu, zaten er ook in overigens. Het is me overigens nog steeds een raadsel hoe ze die nozzles plat hebben gekregen, zelfs bij de dieselservice waren ze dit nog niet tegen gekomen. Zoiets moet je met geweld plat slaan of tig keer laten stuiteren op de grond. Onbegrijpelijk.
jammermaarhelaas
@Fred4130

Heb je de situatie ook aan die handelaar voorgelegd?
verwijderd
+1
yoohan
@RPCounty
Ik durfde het ook bijna niet te vragen 😜
jammermaarhelaas
@yoohan

Toch wel benieuwd wat die reacties waren aan mij, want ze zijn al verwijderd zie ik.
Fred4130
@jammermaarhelaas jammer dat er schijnbaar wat verwijderd is hier, ben benieuwd wat het was....
InsaneNL
@Fred4130 @jammermaarhelaas was niet veel spannends, rpcounty was ook benieuwd of topic starter het aan de verkoper had voorgelegd.
Fred4130
@InsaneNL aha, dan is me het duidelijk waarom......
stephan-inter
Verstuivers laten reviseren. Kost je ongeveer 50 per stuk
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!