Illustratie van:

Deutz D25 - Lekkage tankdop, nu bezig met derde dop, lekkage blijft voortduren

Inmiddels bezig met mijn derde Dieseldop, maar de doppen blijven lekken bij half lege en bij volle tank. Is er nog een aparte ontluchting van de dieseltank die misschien verstopt zit?

Deel dit topic

Reacties

+1
nhmonteur
De dop zelf heeft een ontluchter. Maar ik mag toch hopen dat je het over de dieseltank hebt? Een D25 loopt niet op benzine
Helemaal gelijk natuurlijk het is diesel.
roscho
Als het lekken ook gebeurt bij halfvolle tank, dan kan het niet anders of het moet komen door klotsen binnenin de tank. Vaak heeft het tankgat een soort gaasinzet, waardoor grof vuil wordt tegengehouden, maar waarschijnlijk wordt daardoor ook "klotsdiesel" verhinderd om bij de dop te komen. Mist jouw tank misschien die gaasinzet?
@roscho Heb inmiddels gekeken en er zit inderdaad geen tankzeef in. Heb nu niet bij Stio een zeef gekocht. Ontzettend bedankt voor de tip..... Hoop van harte dat dit het probleem oplost. Hartelijke groet, Lubbert
roscho
Nog een optie: Is misschien vlakbij de tankdop de retourleiding vanaf de verstuivers gemonteerd, waarvan nu de koperring versleten is? Diesel verspreidt zich dan gemakkelijk, waardoor je denkt dat het onder de dop weg komt.
@roscho ga ik ook checken

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D25 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN