Holaras bietensnijder te koop gevraagt

Weet er iemand nog een bietensnijder te koop staan voor de 3 punt het liefst
marco2250

Reacties

Boersen
Die zijn schaars, of er is vaak iets mee.
Mijn ervaring was dat goede gebruikte bijna net zo duur is als een nieuwe. Daarom hier 4 jaar terug een nieuwe gekocht. Als we een andere voerwagen zouden kopen komt hij te koop.
marco2250
@Boersen ja klopt heb maar 100 ton gekocht in de buurt omdan een nieuwe gelijk te kopen om te proberen vond ik net gek zat wat voor 1 hebben jullie
Boersen
@marco2250 begrijpelijk. Hier een Holaras bak. Ik vind alleen de gesnipperde stukken erg groot. Bij VDW kun je dat instellen, dat is absoluut een voordeel. Met de Holaras heb je nog steeds volop selectie.
Wanneer begin je er mee te voeren en hoeveel voer je per dag?
marco2250
@Boersen denk dat zie ze over 2 week rooit denk een 500 kg op 60 koeien ofzo
Boersen
@marco2250 Is het het eerste jaar dat je ze gaat voeren?
Als ik het even uit reken, zou je ze dan begin mei op hebben. Ik zou wel adviseren om er op in te zetten ze rond half maart/eind maart op te hebben.
Wil je alle dagen gaan snipperen, of eens in de paar dagen?
marco2250
@Boersen vorig jaar 1 vracht geprobeerd die hadden we gesneden over de maiskuil gerede ja om de paar dagen kijken of dat goed gaat
Boersen
@marco2250 Aah, ieder z'n eigen manier, maar ik snipper alle dagen vers. Heb wel eens geprobeerd om voor 2 of 3 dagen te snipperen, maar dat werd allemaal slof en niet smakelijk. Hier komt straks weer 1 trekker voor de snipperbak te staan en die staat er tot half maart voor.
marco2250
@Boersen ok valt dat zo tegen om het voor paar dagen te doen
Boersen
@marco2250 Misschien gaat het op andere plekken beter, maar hier is dat wel de ervaring. Alle dagen vers snipperen. Of conserveren, dan kun je ze langer bewaren.
Misschien zou je er ook een soort zuur over kunnen spuiten, zodat ze meerdere dagen houdbaar blijven, maar daar heb ik geen ervaring mee.
Baltus_steyr
@Boersen heb hier ook een porsie van 2 ton in de voerwagen kapot gesneden/gemengd en op een klein bultje uitgedraaid. maar na 1,5 /2 dagen begint het al behoorlijk te broeien dus dat werkt helaas niet. Nu elke dag maar bieten door de voerwagen. Had graag helft in voerwagen gehad en de andere helft onder het verse gras aan de andere kant vd voergang. Zo kun je iets meer verspreid de bieten voeren!
Boersen
@Baltus_steyr Hier dezelfde ervaring.
Voederbieten is een heel mooi product, alleen lastig te voeren en duur om te telen.
De eerste 50 ton in inmiddels gesnipperd, vanavond nog 50 ton en de andere 100 ton morgen tijdens het Hakselen
Baltus_steyr
@Boersen oke. heb hier 35 ton heel door de mais gedaan. Ben nu met 35 ton aan het voeren heel door de voerwagen
Boersen
@Baltus_steyr Kunnen de koeien er wat mee worden, als je ze heel geeft? Geen last van 100% selectie?
Baltus_steyr
@Boersen optijd erin en iets langer doormengen met scherpe messen in de voerwagen. zo'n 20 procent is goed kapot in kleine stukjes(1 a 2 tot 2 cm) wat grofere deeltjes 5 bij 5 cm en zon 30 procent zijn voor de helft of iets kleiner gesneden. De koeien kauwen de grote stukken goed kapot. Ja selectie heb je wel!
Boersen
@Baltus_steyr Wel makkelijk als het zo kan. Hier met de snipperbak zitten er ook nog wel grote stukken tussen. Stukken die precies tussen de messen door vallen of iets dergelijks. Ik theorie snijd hij alles op 2cm, maar het wil ook wel gebeuren dat hij een plak van 2cm snijd, dan zijn het nog steeds grote stukken.
Baltus_steyr
@Boersen nu je het zo zegt en ik de foto bekijk zijn ze niet eens zo heel erg fijn versnipperd. Ik zal is een foto maken als ik gevoerd heb!!
Boersen
@marco2250 Gister even proef gedraaid. Deze bieten liggen nu ongeveer 20uur. Mooiste is er wel vanaf.

(klik om te vergroten)

marco2250
@Boersen ze verkleuren wel wat zo te zien maar is dat erg op de kuil gesneden worden ze bij sommige boeren ook zwart maar ze vreten ze wel best
Boersen
@marco2250 Dat is ook weer zo ja. Voor de koeien qua smaak maakt het misschien minder uit.
Hier zijn gister alle bieten gerooid. Morgen komt alles door de maïs heen. Zat ziekte in dus ze groeien niet meer. Dan alles er maar uit.
De snipperbak is morgen dus even druk, kan morgenavond weer schoon in het hok voor 11maanden
marco2250
@Boersen ok das minder dat er een ziekte in zit maar wel mooi dat het gelijk door de bult heen kan zou het ook niet boven in stoppen ivm vorst jammer dat onze mais al bijna een maand onder zeil zit
Boersen
@marco2250 Dat is voor nu dan het voordeel. We kunnen nu dus jaarrond voeren. Het idee was om tot half maart alle dagen vers te voeren en dan de maïs bult los trekken en daar het restant doorheen te mengen. Dat kan nu in 1 keer.
Wat voor opbrengst hebben jullie ongeveer per ha?
marco2250
@Boersen van de mais de opbrengst bedoel je dat stond heel best dik 50 ton kwamen we op uit gras liet dit jaar te wensen over ondanks beregenen de mais hebben we 2 x in het begin beregent
marco2250
@Boersen ga zaterdag bij een snipperaar kijken hopelijk is dat een mooi ding
+1
johndeere 2650
@marco2250 heb hem al buiten gezet 😉
ronald-deutz-fahr
@Boersen waarom gaat die dan weg? Denk je met een mengwagen net zo fijn te snijden?
Boersen
@ronald-deutz-fahr Ik weet niet of een mengwagen het zo fijn kan snijden. De beste man van Trioliet vertelde wel dat dat moest kunnen, maar dat wil eerst wel eens zien, dan pas geloven.
De snijbak gaat niet eerder weg als dat er een goed werkend alternatief is
ronald-deutz-fahr
@Boersen verticale menger zal niet meevallen denk ik, horizontaal zou beter willen begreep ik. Maar je blijft niet met de doseerwagen voeren begrijp ik?
Boersen
@ronald-deutz-fahr Ben benieuwd, aldus de Trioliet dealer is hij net zo goed als horizontaal.
De doseerwagen doet het nu prima. Maar ik heb het idee dat er meer uit te halen is als we gemengd gaan voeren. Maar dat de kosten dan op gaan lopen is ook duidelijk, dus dat moeten we tegen elkaar afwegen. Als ik 1 euro per dag meer kwijt ben en er komt maar 80 cent extra terug per dag, kan ik uiteraard beter met dit systeem blijven voeren. De wagen is niet af, dus ik hoef niet perse een nieuwe.
BEboer
@Boersen ik heb dit vorig jaar gdn met de mengwagen alle contermessen in aftakas op 1000tpm en bieten erin voor 2d dan kwartiertje laten draaien en 2 hoopjes lossen voor de mengwagen. Daarna bieten er als laatst inscheppen anders heb ik het idee dat ze teveel beneden blijven. Dit jaar geen geteeld.
Boersen
@BEboer Zo zou het inderdaad ook moeten kunnen. Maakt hij er dan echt moes van? Of blijven er wel grote stukken in zitten?
BEboer
@Boersen 15÷ tennisballen de rest is uotra fijn het ziet er verschrikkelijk uit maar heb vorig jaar 3maand net wel net geen 5÷ eiwit gemolken nog nooit gehad moet er wel.eerlijk bij zeggen dat ik anderhalve kilo melk miste tov perspulp maar de gehaltes rekende dat zeker recht ik gaf 13 14kg per kop
johndeere 2650
tractorfan.nl/picture/932682/…

tractorfan.nl/picture/932683/…

Is geen holarus maar misschien heb je er interesse erin?
marco2250
@johndeere 2650 doet die het goed en wat kost die
marco2250
@johndeere 2650 heb je ook nog een foto van in de bak deze lost gewoon aan de onderkant of zijkant
wotan2
Als je hem alleen voor door de maiskuil te verdelen nodig hebt. zijn er ook links en rechts wel wat te huur.
speurders.nl/overzicht/zaken-en-transacties/…
marco2250
@wotan2 denk dat ik iedere paar dagen wat snij dan. kuilen eigenlijk al vol mais zit er al bijna 3 week onder plasic en moet nog 60 ton pulp over
wotan2
@marco2250 ja dan gaat die vlieger niet op.
wotan2
Ik weet niet hoe goed ze werken, maar ik heb nog een ongebruikte voederbieten snij/verdeel unit staan. Die past in de zijkant van een Lucas Silogrif, voor €400 ben je koopman.
Baltus_steyr
@wotan2 heb je een foto van dat snij verdeel unit staan?
wotan2
@Baltus_steyr hierbij de foto's, er is ook nog een los hydrauliekventiel in doos met bochtjes en koppelstukken.

(klik om te vergroten)

Bietensnijder op europallet

(klik om te vergroten)

Hydromotor

(klik om te vergroten)

Onder de klep op foto 1

(klik om te vergroten)

Van boven gezien onder de rubber flap
Baltus_steyr
@wotan2 hoe moet deze de bieten snijden dan? Hij neemt ze alleen mee in de haken die ik kan zien of heb ik dat mis?
wotan2
@Baltus_steyr Ik weet het niet. Ik heb hier zelf nooit mee gewerkt. Het heeft hier altijd zo op de pallet gestaan zonder dat ik me in de werking heb verdiept.
wotan2
@wotan2 Ik heb alles even van de pallet gehaald en een nieuwe foto gemaakt. Dit is de zijde waar de bieten vanuit de bak in de snijder komen. De tanden zijn scherp en draaien tussen de vingers door. De tanden zijn ook weer op een soort mes gemonteerd.

(klik om te vergroten)

Bietensnijder
Welgerap52
Www.acadejong.nl die heeft er 1 te koop
jannickmarmix
Lastig te vinden zo'n bietensnijder.
Zou je nog beter een oude horizontale voermengwagen kunnen kopen, die snijd de bieten en aardappen ook heel mooi.
mfrijder
Je zou ook een tanco bietensnijder kunnen overwegen die zijn ook erg goed én niet duur.
voor de prijs van een tanco kun je nog geen gebruikte holaras vinden...
marco2250
@mfrijder ja zag nu bij kuipers een iep bietensnijder die prijs viel me ook mee en dan heb je een nieuwe
+1
Deutz-Fahr-Rijder
@marco2250 wij hebben vorig jaar ook besloten om een nieuwe IEP bak te kopen bij D. Kuipers, het prijs verschil tussen een gebruikte en een nieuwe is zo klein dat we voor nieuw gekozen hebben en de bak bevalt nogsteeds goed, hebben er al een 300 ton voederbieten en een 60 ton aardappelen doorheen gehad.
+1
marco2250
@Deutz-Fahr-Rijder ok ik heb die gebruikte van john deere 2650 gekocht lijkt ook mooie machine alleen nog paar lagers ff vervangen maar daar was de prijs óók naar
Boersen
@marco2250 Ben benieuwd hoe het gaat.
Hier is alles gesnipperd door de maïs heen gegaan. Iets anders als verwacht
driekus 001
@marco2250 Wat kost een IEP bak dan?
marco2250
@driekus 001 pb gestuurt
marco2250
Zie foto

(klik om te vergroten)

Dit is hem geworden
Wildeboer
Wat moet een gebruikte Holaras bietensnijder nou ongeveer kosten? Een in de hef op de aftakas.
Zijn inderdaad weinig te vinden, maar heb nu geen idee wat een reële aankoopprijs is.
Wildeboer
@Wildeboer Ik kan een gebruikte kopen voor 3000. Lijkt mij een beetje veel geld. Wat jullie?
marco2250
@Wildeboer licht aan de staat en hoe oud nieuw is ook schreeuwend duur
@Wildeboer denk dat dat niet gek is. Ligt natuurlijk aan de staat.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden bieten en snijder geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!