Illustratie van:

Landini 6500 - Brandstoffilters vervangen maar afsluitrubber lijkt niet meer te passen

Hallo,

Net een poging gedaan om 1 van de brandstoffilters van een LANDINI 6500 te vervangen. Dit type bestaat uit 2 filters waarvan 1 o.a. bestaat uit een glazen dop. De oorspronkelijke filters waren van een Massy Ferguson en heb nu bij een dealer de voor deze tractor van toepasssing zijnde filter gehaald. Maar krijg met geen mogelijkheid het rubber sluitend tussen de glazen bak en het filter. Bij het filter was geen nieuw afsluitrubber geleverd en nu vraag ik mij dus af of die uberhaubt wel gebruikt moet worden. Iemand hier een idee ?
Heb dus helemaal geen verstand van tractoren ...

Deel dit topic

Reacties

Kijk eerst even of de beide filters gelijk zijn, zoja dan moet je met het vast draaien het glas en het filter in elkaar drukken zodat jet glas mooi in de midden zit en dan vast draaien hoeft hiet al te straks dan druk je het rubber ertussen uit. Wanneer dit het geval is kun je wel een nieuw rubber halen
wilbertkw
Zoals Landini 5500 6500 al aangeeft de nummers op het filter controleren of die hetzelfde zijn. Want volgens mij heeft een 6500 standaard 1 brandstof filter. En als je dan bij de dealer een brandstof filter besteld voor een 6500 zal je dat filter mee krijgen.
mfrijder
Dit soort filters zijn altijd voorzien van minimaal 3 afdichtringen en in sommige gevallen zelfs van 4 of 5 en dan ook een metalen ringetje erbij.
zitten deze niet bij in de verpakking dan is deze open geweest en missen dan de ringen, even mee terug gaan dus.
marcus 1
Ik heb hetzelfde voorgehad met mijn fiat 450. ik heb de brandstoffilter verschillende malen terug moeten demonteren omdat hij steeds lekte. heb nu een filter van het merk QTP part no 1782
bij deze zijn inderdaad 5 dichtingen bij. 3 grote voor de filter zelf(alhoewel je er maar 2 nodig hebt)
en 2 o-ringen. Je moet wel goed opletten ,die grote dichtingen zijn NIET evengroot.je kunt best een dichting ergens op een vlak leggen en de filter passen en dan ga je het verschil zien. De glazen bokaal mooi in het midden op de filter zetten,(niet mee draaien) gewoon tegen de dichting drukken en de moer aandraaien.
+1
Clayson M80
Je kunt de filters ook wel bij een MF dealer halen Landini heeft de zelfde filters als een MF, en bij een nieuw filter horen afdichtingen in de verpakking te zitten
Die filters zijn altijd voorzien van nieuwe rubbers
Op de oudere Renaults zitten ze ook
We hebben ze wel liggen en kosten geen drol , nog geen 5 euro geloof ik

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landini 6500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN