Ford 3000 - Iemand die het gewicht van een cabine weet? Iemand die er wat mee kan.... ligt in de weg nu...

Ik heb een Ford 3000 aangekocht met een Bril cabine er op. Ik zou deze er af willen halen
maar kan je dit tillen met een paar man of moet je daar een kraan voor hebben.
Ik heb totaal geen idee hoeveel zoiets weegt...

Deel dit topic

Johan 1966

Reacties

Krikke 3
Hey Johan ,
Ik heb er ook eentje met een bril cabine op.
Als ik dat zo bekijk zal dat snel 100 a 150 kg wegen het dak is in een stalenplaat dus dat weegt al snel door .
Met de deuren eraf en als je de ramen eruit neemt zal dat wel meevallen denk ik .
Met een man of 3 a 4 mag dat geen probleem zijn .
En anders een takel aan het dak van de schuur/ garage is ook een oplossing hé.
Johan 1966
@Krikke 3 ok dus zou dan moeten lukken... een takel heb ik ook aan gedacht maar mijn garage is niet hoog genoeg dus het zal manueel moeten vrees ik 😞
MF65power
@Krikke 3 Het dak zelf kan je er normaal apart afnemen, dat is dan ook al een gewicht bespaard dan
Krikke 3
Zijn de ramen nog heel?
Johan 1966
@Krikke 3 ja enkel het raam van de linkerdeur is stuk
+1
Krikke 3
@MF65power Ziezo ook weeral gemakkelijker dus .
roscho
Ik kon de cabine van mijn Schlüter grotendeels uit elkaar draaien. Toch hadden we wel een kraan nodig om alles er weer op te krijgen, gelukkig heb ik een goede kennis met een Unimog met kraan erop. Het deel waar de kantelbeveiliging in zit weegt het meest. Zeker als de cabine ondeelbaar is, dan vrees ik dat je wel kraanhulp nodig hebt, te meer omdat je het over de trekker heen moet tillen.
Krispax
Gewicht viel me erg tegen, ziet er licht uit maar uiteindelijk toch een heel gewicht. Weet niet van waar je bent maar miss dat een mede tf er je kan helpen.
jammermaarhelaas
Er staat een Bril cabine te koop, op de foto's blijkt dat de deuren er uit kunnen, de ramen opzij ook, en dat er een en ander met bouten vast zit, zoals het dak?
Misschien kan het frame met voorruit er wel apart af, dit zal het zwaarste zijn, en moet je dit even met een ander samen er af tillen?

Heb destijds een Fritzmeier cabine gekocht voor mijn 2600, was er in zijn geheel met een heftruck af getild, en als zodanig ook op mijn aanhanger geladen. Thuis heb ik hem in delen uiteen gehaald en staat nu tegen de wand in zijn losse delen, te wachten op montage.
+1
Johan 1966
@jammermaarhelaas kan er idd allemaal uit maar weegt dan nog wel wat. ik heb deze verkocht en men komt dit morgen ophalen dus ja ze zal er op een of andere manier af moeten.
+2
Johan 1966
Ze was er op 5 minuten af, met 4 man elks op een hoek en klaar is kees.... en enkel de deurtjes er uit genomen. weegt dus echt niet zoveel.
Johan 1966
Niemand die interesse heeft in de cabine?? was verkocht maar zoals zo dikwijls laat men zich weer niet horen.... ligt in de weg en moet weg komende week....
Krikke 3
@Johan 1966 heb je foto's van de cabine ik zoek nog enkel de raampjes van de linkerdeur
Johan 1966
@Krikke 3 raam van de linkerdeur is stuk 😞 andere zijn allemaal goed. Kijk eens bij te koop daar heb ik ze op gezet met meerdere foto's (is maar om de site niet teveel te belasten) de vloerplaatjes om aan te sluiten tegen het chassis zijn ook aanwezig.
DominiqueT
@Johan 1966 Hoeveel vraag je ervoor? Ik had ook gereageerd op je artikel van de cabine op 2dehands maar had geen reactie gekregen
Johan 1966
Beste, ik heb je vanmorgen geantwoord hoor. Ze mag weg voor je bod, ik zou zelfs zeggen mag voor 200 ook, ze ligt me in de weg.
Johan 1966
De cabine is verkocht!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 en hebben de trefwoorden cabine en gewicht geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!