Illustratie van:

Fiat 580 - Bediening hefinrichting

De bediening van de hefinrichting gaat veel te zwaar en is slechts schoksgewijs te bedienen, fijnafstelling is dus lastig.
Het beschermkapje onder de vloer durf ik niet te verwijderen omdat er veerspanning op zit en ik niet weet wat erachter zit,
wat kan ik doen ?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Fons Nijland: Het is goed mogelijk dat roest en/of aangekoekte rommel de bediening stroef maakt. Je moet toch maar proberen beschermkapjes te verwijdern om te onderzoeken waar het euvel zit en draaipunten met kruipolie (liefst W.D.-40 kruipolie) in te spuiten.
Michael G
Achter dat kapje zit alleen een veer, die kan je er best vanaf draaien en gebeurt (normaal gesproken) niets raars. Maar ik twijfel of het daar aan ligt... In de cabine zit de bedieningskast waar 2 hendels naar boven komen (voor de hef te laten zakken enz...) Die haal je eraf en dan zit er een dikke bout, volgens mij M24. Die draai je er een halve slag uit, spuit er wat kruipolie of als eerder gezegt WD40 in. En dan zou het, als het goed is beter moeten gaan. En dat happeren kan dat ook niet zijn dat er te weinig olie in de achterbrug zit?? Evengoed kijk ook onder de cabine even alles na, waar de kabels bij elkaar uit komen bedoel ik he. Als je die kap eraf hebt zit er volgens mij ook een schroef draai die eventeul ook een halve eruit, zal misshien ook wel helpen. Hoop dat je er wat aan hebt, want de mijne had het zelfde probleem toen ik hem kocht. En ik heb alleen bovenin de schroef terug gedraait!! 😛

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 580 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
95