Scootmobiel /roosterschuif

Heeft iemand ervaring om met een scootmobiel de rooster schoon te schuiven? Rubberschuif voorop maken en rijden maar..lekker stil. Moet kunnen toch?

Deel dit topic

Reacties

+3
Dirk van Zetten
Even doorsparen voor een lely schuif ....
+1
Tinus
Je bent warempel niet de eerste die het bedenkt.

Zie dit topic van 13 jaar geleden:
prikkebord.nl/topic/38174/
Melkweb
De werking en het nut ervan staat bij mij buiten kijf. Alleen de dagelijkse arbeid staat me met al die machines tegen. Wat repeteerwerk is en vooral ook nog als er extra hekken open doen of wat dan ook nog nodig zijn ga je dat wel volhouden? Of automatiseren of niet doen lijkt me, bij mij is dat dus het laatste (kostenplaatje). Te duur en niet alles moet
+1
BEboer
Zo een scarab wals komt van een bedrijf due elektrische rolstoelen maakt dus kan wss wel.
+1
MTSTAMMINGA
Als het niks mag kosten ,tweede hands kabelschuif
Robot er uit gegooid hier Als hij het deed mooi ding 😬
Elvis
@MTSTAMMINGA wat voor robot had u? Discovery bevalt mij prima, deels op emmisie arme vloer
+1
MTSTAMMINGA
@Elvis JOZ kocht via de alfa laval Als er iets mee was kassa
+1
Mh12
Ik heb electrisch schuifje waar ik achter loop. Kostte nieuw 1350 dacht ik bij roosterschuif.nl. Alleen is die vorig jr gestopt. Weet niet wie ze nu verkoopt. Loop er al met plezier 10 jr achter. En je bent 10x wendbaarder dan met een machine waar je op zit. Alleen 2x accu vervangen. Is 90 cm breed.
+2
Bekkink
Koop dan een westermann, mestschuif. Hier loopt de 2e al. Bevalt goed en nie duur
+1
harke
Hier meerdere schuiftrekkertjes gehad oa westerman.
gaan zeer snel kapot door het stalklimaat (stront veel roesten,motoren begeven het snel door slechte inlaat stallucht)
nooit aan beginne is mijn advies.
we zijn nog nooit zo goedkoop uit geweest sinds we een mestrobot hebben.
2e hands gekocht,af en toe storing maar kan bijna alle storingen zelf verhelpen,en het grote voordeel is accu,geen gerook meer in de stal.
Gerben V
Een jaar of tien terug schoven wij thuis de roosters schoon met een driewieler scootmobiel. De voorop gemonteerde schuif kon je met je voet tegen de roosters duwen of achterover trekken. Kan me nog herinneren dat ik hier destijds (was toen een jaar of 10) samen met m'n oudere broer op moest zitten om genoeg tractie te krijgen op de roosters. Scootmobiel heeft het denk ik nog geen half jaar volgehouden.
Albert Altena
Heb mijn hele leven nog nooit geschoven.
Mest moet zo zijn dat het vanzelf gaat.
de-wit
@Albert Altena Roosters ook, maar dat valt niet mee met een verplichte emissiearme vloer
bio boer
@Albert Altena mijn vloer is toch stuk schooner nu met de mestrobot die elke 2 uur rondje rijd
Leo,s vriend
@bio boer en mijn koeien ook, schrik me altijd kapot hoe smerig koeien worden als er een keer storing is.(heb geen robot maar touwschuif, touw gaat bijna 10 jaar mee, maar knapt altijd in het weekend of s nachts)
BEboer
@bio boer in mijn oude stal had ik balkenroostere en daar was dit nt nodig de mestdoorlaatbaarheid is bijna 100÷ id nieuwe stal is het wel noodzakelijk ik doe het 2x per dag en houd de staarten altijd mooi kort zo hou je ze ook proper.
moduulbouw
Jos(z) en collega's zijn nooit moe en hoeven geen vakantie.
Bekkink
@moduulbouw maar wel vaak onderhoud😏
+1
moduulbouw
@Bekkink Wisselend, hoor je hier op prikkebord ook, mensen die er elke week bij moeten staan maar ook bedrijven waar zo'n ding maanden lang zonder problemen loopt. waar dat aan ligt zou eigenlijk een robotboer of monteur eens kunnen uitleggen.
Wolswinkel
@moduulbouw juist invoeren van de route is al de helft(Lely). Een goede monteur kan je prima uitleggen hoe je risicopunten in je stal binnen de routes laat meenemen. Ik denk dat er vaak te weinig aandacht wordt besteed aan het op de juiste manier de routes erin te zetten.
zwierb
@Wolswinkel Ik heb achter het voerhek 1,8 meter dichte vloer (voorheen voerligboxstal)en daar achter 2 meter roosters, de stal is ca 50 meter lang, kan een lely dit gedeelte ook schoon houden? Of moet je hem dan geregeld terug sturen naar roosters en dan weer naar het dichte gedeelte?
Wolswinkel
@zwierb direct achter het voerhek laat ik m hier nooit rijden(rust tijdens vreten) en die twee meter bij jouw daarachter lukt prima mits je een keerrand(ligboxen oid) hebt om m te geleiden of de ultrasoonsensor(voor het rijden midden op een roostergang)op af te stellen. Dat dichte gedeelte wordt misschien wel iets een zooitje op den duur of valt dat mee? Anders onder het melken daar laten rijden maar dan raakt ie de mest ook niet kwijt..
Wolswinkel
@Wolswinkel geregeld terugsturen naar de roosters op een lengte van 50 m is vragen om ‘alarm’ ben ik bang..
ruudvd
Misschien is een muck truck iets..Is er electrisch en je kunt er zelfs een schuif bij kopen.
Heb zelf, al 10 jaar, een mucktruck max om zand en stenen mee te vervoeren. Heeft een zwaar leven maar nooit iets aan gehad.
www.mucktruck.com
stephan-inter
Ik zou een bobman nemen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN