Illustratie van:

Deutz-Fahr Agrostar 6.61 - Voorloop

Wat is de voorloop van een Deutz Fahr Agrostar 6.61
Staat namelijk niet in de gebruikershandleiding.

Deel dit topic

Reacties

RobDeutz104
Voorloop staat er ook nooit in, soms de overbrengingsverhouding, en als je dan de omloop van de banden weet, kan je het uitrekenen
Polman 89
Hoe bereken je dat dan, kan ik het zelf ook.
sebas deutz150
Wat voor achterband gaat er dan op of heb je het ergens anders voor nodig. je kan een meetlint om het wiel leggen of je kan je hoogte op meten en dat keer pi doen. en dan omloop voorband gedeeld door de omloop van de achterband.
Joop3
Mark, gewoon zorgen dat het omtrekverschil tussen voor en achterwielen hetzelfde blijft. Ik meende dat de voorloop normaal gesproken rond 8% ligt.
Bij een echte trekker is natuurlijk de voorloop 0 😃
fiatfan
Voorloop is het beste tussen de 3 en 5%. als je naar de site van bijv molcon interwheels gaat, dan staat er van iedere bandenmaat de omtrek in een tabel. laat hier de overbrengverhouding uit het boekje op los, en je kunt een voorband erbij zoeken.
sebas deutz150
@Joop3

op foto 1 zie je een echt trekker met 0% voorloop 😃 of bedoel je wat anders?
persoonlijk vind ik deze 'deutz' een lelijk groot lomp ding je wilt toch geen 4 wielen door het zelfde spoor.

(foto 2) of bedoel je deze trekker dit vind ik wel mooie trekker alleen is wat te groot voor onze mengele
Joop3
@sebas deutz150

Nou, die achtwieler vind ik ook niet wat, wat concept betreft.
Wel merk ik, dat met name op grasland, je meer trekkracht overhoudt bij een trekker zonder voorloop. Met een vracht balen kom je met de MB over het algemeen verder dan met de Renault. Komt misschien ook door de voorlader en de gewichten achterop, de MB gooit bijna 2 ton meer in de strijd.
Feit blijft, dat je met een trekker met voorloop de zode als het ware iets lostrekt, waardoor de achterwielen minder grip hebben.
Die Xerion zou ik best willen proberen voor de Mengele. Dikke capaciteit draaien, en niet zoveel kans dat er mais langsgaat, doordaat loonbedrij Kluns B.V. met de silagewagen onder/naast de pijp toert. 😃
jan zonderland
Zoek de omtrek van je achterbanden op in een catalogus van dat merk of vraag even aan bandenboer of zoek op internet. Deel die maatdoor de overbrengsverhouding van je trekker, vaak is dat rond de 1,35. Het dan verkregen getal zou de omtrek van je voorbanden moeten zijn bij 0 % voorloop. De voorloop mag tussen de 0 en 5 % liggen, ideaal is 3 %. Dus je zult dan een band moeten zoeken met een omtrek die tussen die waarden ligt. Let wel op, dezelfde bandenmaat kan bij verschillende merken een iets verschillende omtrek hebben. Soms komt het met het ene merk net niet uit en met een band van een ander merk net wel. Veel succes met je Deutz.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrostar 6.61 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
206