Illustratie van:

Ford 2000 - Wisselstroom Dynamo ombouwset

Ik heb op histoparts de dynamo ombouwset gekocht ik heb alles aangesloten maar zou niet weten waar ik de toerenteller kabel aandrijving moet zetten en hoe ik die aan moet sluiten. Weet iemand toevallig hoe ik di aansluit zodat mijn toerenteller en uren teller werken?

Deel dit topic

Reacties

redeagle14
@Jimmy hendrickx als je een 2000 ombouwt naar wissel dan moet je ook een andere klok met aandrijving van een 2600 monteren. En hopen dat jouw blok al geschikt is.
jammermaarhelaas
@redeagle14

Ik zag van de week een foto van zo'n ombouw set voorbij komen. Zit alternator met opbouw beugelwerk bij, een aandrijf tandwiel met kort kabeltje en kniegewricht, teller kabel en een ander dashboard bij.

Nu zoals je zei is de vraag of de nokkenas dat aandrijf tandwiel heeft.

Gezien mijn ervaring met imitatie tellers hoop ik dat die van deze set langer mee gaat dan 100 uur.
+1
RPCounty
@jammermaarhelaas de nokkenas heeft altijd dat tandwiel anders heb je geen smeeroliepomp....en je verhaal over die imitatie klokken klopt precies. Ze halen net de 100 uur en dan is t over met de pret. Of je moet een uitschieter hebben. Die begeeft t bij 25 uur of 250 hahaha

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!