Illustratie van:

Ford 2000 - Wisselstroom Dynamo ombouwset

Ik heb op histoparts de dynamo ombouwset gekocht ik heb alles aangesloten maar zou niet weten waar ik de toerenteller kabel aandrijving moet zetten en hoe ik die aan moet sluiten. Weet iemand toevallig hoe ik di aansluit zodat mijn toerenteller en uren teller werken?

Deel dit topic

Reacties

Jimmy hendrickx
Dit is de ombouwset.

(klik om te vergroten)

Dit is de ombouwset zou alleen niet weten waar ik de toerenteller aandrijving moet zetten.
pierre-michiels0
Er is geen aansluiting meer bij een wisselstroom dynamo
Jimmy hendrickx
@pierre-michiels0 maar ik heb gehoord dat je de aandrijving dan op een andere plek moet zetten maar kan alleen niet vinden waar?
nhmonteur
@Jimmy hendrickx ik denk dat je pech hebt. Normaal gesproken zit er onder het motorolie filter een dop. Hier komt dan het asje met tandwiel in, daarbovenop de dop met aansluiting voor de toerentellerkabel.
Alleen heeft een 2000 geloof ik geen tandwiel op de nokkenas waar het tandwiel van die set door aangedreven word. @RPCounty weet dit zeker te zeggen.
Clayson M80
@Jimmy hendrickx ik zou deze dynamo bij Histo parts omruilen voor een gelijk stroom dynamo ,past je toerental kabel ook weer op
redeagle14
@Jimmy hendrickx als je nog een origineel motor blok hebt dan zit er geen dop onder het olie filter. Bij een vervangend blok vaak wel.
R Smalbrugge
Bij een 4000 kun je hem onder het oliefilter plaatsen, daar zit een grote stop in
pierre-michiels0
Je hoeft niet te zoeken ik heb dit bij de dealer nagevraagd. De kabel past alleen maar in de speciale aansluiting. Bij mij hangt hij er ook doelloos bij.
monster 2012
Wat je kunt doen is de originele toerenteller demonteren en op die plaats op een of andere manier een universele toerenteller kopen en die proberen in te bouwen in je dashbordpaneel en het type kopen welke aangestuurd word door een w aansluiting van de dynamo en die zal ook wel niet aanwezig zijn op de wisselstroom dynamo dus zou je die der ook op moeten laten maken.dus kortom wel een uitdaging en prutswerk
PeterD219
Bij de 2000, zit de aansluiting van de toerenteller inderdaad vast aan de dynamo. Ik kan kijken of ik het kan vinden in de originele werkplaats handleiding, of heb je het al opgelost?
pelle-hilhorst
In Amerika kan je setjes kopen met toerenteller aandrijving op de wisselstroomdynamo. ebay.com/p/8031290686/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!