Illustratie van:

Deutz D4006 - beste deutz liefhebbers heb een vraag over de hefinrichting

De hefinrichting werkt wel maar als ik er gewicht in hang dan zakt die iets en gaat direct daarna ook vanzelf weer omhoog, en dat herhaald zich steeds, wie weet hoe ik dit moet verhelpen?
Ook ben ik op zoek naar een Deutz liefhebber die mij wat kan/wil leren sleutelen aan zo'n trekker.
Hoor graag van jullie, alvast bedank.
Met vr gr,
Peter.

Deel dit topic

Reacties

b-loc
Hier is een interessant topic over een D6006.
-Interne lekkage regelventiel
-dichting centrale hefcilinder
-vervuiling hydrauliek filter
tractorfan.nl/topic/187736/
Er is ook een video bij waarbij hij enorm veel hikt.
goeiedag eem
@Peter001 bekijk de topic in de bovenstaande wat b-bloc zegt en dan is denk ik voor 95 % zeker je probleem opgelost, daar heb ik ook op gereageerd en spaart me een boel typ werk, maar wat jij omschrijft en zoals in het filmpje in dat topic te zien is van de hef, deed onze 6006 het veel gekker was gewoon een stuiterbal zegmaar. heb het nieuwe regelventiel (een van de goedkoopste op ebay.de die ik vinden kon haha +/- 125 eur) er nu al 4 jaar in zitten en zonder problemen, Had er voor dat het regelventiel vervangen werd al eens een nieuw manchet in gedaan en hielp totaal niets, er is een nieuwe oliepomp opgekomen omdat de oude versleten was maar hielp ook niets, toen een nieuw regelventiel erin gezet en klaar was het, heeft nooit weer gestuiterd. hij regelt nu eens in de 10 min een keertje bij, met de maaier erachter, en zet ik hem weg blijft hij mooi op hoogte staan.vorige week heeft die een echte duurtest gehad de heledag met een zaaimachine van 1300kg gewerkt en ook geen probleem waar van een rit van 18km over de weg heen en na het zaaien ook weer terug en toen nog eens een paar uur werken, en geen enkel probleem dus het oplossen hoeft niet veel geld te kosten. Maar bekijk de topic maar eens die b-loc aan haalt en daar staat zelfs een filmpje van de montage bij, wat heel belangrijk is want anders draai je de oringen stuk.
basia
@goeiedag eem

Zit daar ook een regelventiel SB 7 van Bosch op ?
Zit ook op meerdere trekker merken (o.a. Fendt 100 serie )
+1
InsaneNL
@basia nee deze deutz hefblokken gebruiken dit ventiel: gohydraulic.com/1326_u-deutz-hydraulic-valve.aspx/ voor zover ik kan vinden een eigen ontwerp van deutz.

SB7 werd wel gebruikt op de D en D05 series en op de 7506 en 9006 en de eerste 2 jaar van de 80 en 10006
basia
@InsaneNL

Aha ; dit omdat fendt soms met hetzelfde probleem zit ; en die SB 7 ventielen zijn nieuw best prijzig .
goeiedag eem
@basia het regelventiel voor de hef zit in de achterbrug zelf en dat is deze zie link ebay.de/itm/… maar het zou maar zo kunnen dat bepaalde aanbouw ventielen van fendt of ihc ook passen op deze 06 serie maar dat weet ik niet zeker

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0