Illustratie van:

Fendt 307 C - Trillende voorwielen bij het remmen

Hallo,

Wij hebben een Fendt 307 C van het jaar 1998.
Deze is mechanisch volledig in orde gemaakt, hierbij is ook de remschijf van de voorwielaandrijving los gepakt en afgedraaid. Het probleem waar wij nu tegenaanlopen is dat de voorwielen hevig beginnen te trillen wanneer we remmen, dit heeft de tractor voorheen nooit gedaan maar dat kwam doordat de remschijf van de voorwielaandrijving niet voor 100% functioneerde.
Ikzelf heb ook een beetje onderzoek hiernaar gedaan en dit probleem schijnt vaker voor te komen bij deze serie van Fendt. Het schijnt dat het trillen wordt veroorzaakt doordat er een differentieel in de vooras zit en de twee wielen tegen elkaar in gaan werken wanneer de voorwielaandrijving geremd wordt.

Nu is mijn vraag of iemand een oplossing voor dit probleem heeft, want het is best wel storend wanneer je met de tractor op de weg rijdt.

Alvast bedankt.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 307 C en hebben de trefwoorden remmen en vooras geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN