Ervaring bkt banden om te ploegen

Hallo

Heeft er hier iemand ervaring met bkt banden om te ploegen? Hoe lossen deze banden onder natte omstandigheden? Mijn vraag gaat specifiek over de rt765 en de rt855 banden van bkt.

Wat vinden jullie de maximale banden breedte bij een 3 of 4 schar met snijbreedte van 40cm? Nu 580 banden die 600 vallen maar die zijn op onze grond te breed.

Graag jullie kennis hierover,

Mvg

Steven

Deel dit topic

Reacties

new holland koen
Bij een snijbreedte van 40cm zou je band ook maximaal 40cm moeten zijn als je het perfect wil doen. Maar bijvoobeeld een 460 of 520 band kan ook nog wel hoor.
Wij hebben jarenlang met 460 en 520 banden geploegd en nu de laatste jaren met 650 met gebrek aan smaller, maar dat is natuurlijk helemaal niet goed...

Over de bkt banden, die bevallen hier zeer goed op zandgrond, maar ik weet niet op wat voor grond jij zit...
+1
stevenfendtje
@new holland koen Bedankt voor je reactie, wij zitten op zware kleigrond dus dan is het zelf lossende eigenschap wel belangrijk bij een band
+1
MF 2725
@stevenfendtje Wij zitten ook op zware kleigrond en hebben goede ervaringen met Pirelli Palude Radial. Dit zijn radiaalbanden met hoge nokken op ruime afstand van elkaar. Deze banden hebben veel grip en lossen zeer goed bij 1 - 1,5 bar.
+1
MF 2725
Wij hebben altijd met 18.4 R38 (=460/85R38) met 40 cm. snijbreedte geploegd. Dat ging prima! Breder als 520 zou ik niet gaan.
+1
stevenfendtje
@MF 2725 bedankt voor je reactie, zo denk ik er idd ook over. alleen is 18.4 geen optie ivm voorloop, dus ben bang dat we uit moeten wijken naar 520
+1
supergerben
@stevenfendtje 18.4r38 (480/85r38) is even hoog als een 520/70r38
+2
MF 2725
@supergerben Klopt, maar 520/85R38 (20.8R38) is hoger.
+3
langeslagdiesel
Banden die moeten lossen moeten vervormen. Dus ook in de breedte. Dan is een 18.4 tje al weer breed zat. BKT banden doen het wel goed, ook in de veur. Vaak word er verkeerd gezocht. Meestal is ploeg en trekker al bekend, en probeert men er een banden set bij te zoeken. Dan moet een frontgewicht en de nodige liters gasolie er voor zorgen dat er ook nog wat van terecht komt. Als je andersom zoekt, dan kom je ook heel anders uit. : grondsoort, rister type, Max bandenmaat, kleur trekker, aantal scharen. Zit je waarschijnlijk een uurtje of wat langer op de ploeg, maar je kan langer doorgaan en hou evengoed geld en bekwame ( onder ) grond over.
stevenfendtje
@langeslagdiesel klopt, banden breedte en je algehele combinatie van trekker en ploeg maken of breken je ploegwerk. Bedankt voor je mening over de bkt banden
@langeslagdiesel hoe groot is de invloed van het rister? Zit er zoveel verschil in?
+2
arjanvw
@ronald-deutz-fahr zit enorm verschil in, vooral op (zware) klei is rister type enorm belangrijk.
@arjanvw en hoe lichter de grond hoe kleiner de invloed?
+1
arjanvw
@ronald-deutz-fahr klopt, een 'zand' rister wil niet mooi op klei en trekt zwaar. Andersom wil beter.
+1
@arjanvw aha, weer wat geleerd 😊
hobbyboer
De snijbreedte van de ploeg zegt helemaal niks over de maximale breedte van de band.
Stel: een rister gooit de grond zover opzij dat er een 520 band mooi in de voor past, dan maakt het geen ruk uit of de ploeg waar dat rister aan zit nu op 35 45 of 55 cm per schaar ploegt.
Dat rister blijft een even brede geul maken waar die 520 band mooi in blijft passen.
+1
hobbyboer
Ik heb ook wel met 710 brede banden geploegd met een voorverbreder aan de laatste schaar, ging prachtig.
+1
mdoornekamp
@hobbyboer ik ploeg met 710 banden zonder voor verbreder
+1
Fendt926Driver
@mdoornekamp zal misschien wel kunnen omdat je op klei ploegt.
Maar hier op zand is het waardeloos om op brede banden te ploegen zonder voor verbreders
+2
arjanvw
@Fendt926Driver nou, hangt beetje van de ploeg af maar eigenlijk op de klei niks waard. Drukt de klei veel teveel in elkaar, waardoor je geen mooie aansluiting krijgt. Vooral als het nat is.
+2
mdoornekamp
@arjanvw als het nat wordt, wil het niet met 710 banden. Dan heb ik 520 hoge nok
+1
JD3010
@mdoornekamp Dan rij je toch de voor kapot. Ik vind het met m'n Michelin 600's eigenlijk al te gek of het moet lekker taai zijn.
+2
johndeere6910
Wij ploegen ook met bkt voor banden gaat perfect op de kleigrond maar ook met transport en voorlader werk slijten zeer weinig

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0