Fendt 105 LS - hoe vlamstarter aansluiten

Hallo mensen,

Ik heb vandaag een nieuwe vlamstarter gehaald voor de fendt omdat die kapot was en de tractor dan in de winter niet start.

Nou had ik deze eropgezet maar nu is mijn vraag waar ik de kabels aan moet sluiten omdat die er niet aanzaten.

Ik heb een zwarte kabel voor de klep die de diesel naar de vlamstarter laat stromen. waar moet die aangesloten worden? en ik heb nog een kabel van de vlamstarter zelf waar moet ik die op aansluiten?

alvast bedankt

Deel dit topic

fendt 105 LS

Reacties

ford5000
Hij zal achter de gloeistand van je contactslot moeten komen in ieder geval.
Bij mijn Fords zit er trouwens maar 1 draad aan.
fendt 105 LS
Ja daar moet de draad van de vlamstarter aan.

Maar je hebt ook nog zo'n soort potje met een draad. En daar aan zit een dieselleiding naar de vlamstarter en dan schakelt dat potje de diesel naar de vlamstarter in. Maar als je die dan aan de accu aansluit hoor je een klik maar komt er niks uit. en als je dan de tractor start begint er diesel naar de vlamstarter te lopen.
siegfried001
Beste, het is eigenlijk heel logisch.

Je begint met gloeien van de vlamstarter, dus het contactdraadje van de gloeier sluit je aan op de gloeistand van het contact (of knop, of dergelijke afhankelijk van je tractor). Zodra de gloeier rood is, kan je starten. Hiervoor is een vlam nodig die verkregen wordt door het ontlaten van de diesel in het "electrovaan". Bijgevolg sluit je dit aan bij de startstand van je contact (of de startknop). Dat de diesel pas uit de electrovaan loopt als je demareert is bij de eerste keer testen wel normaal, de electrovaan wordt immers volgepompt door de dieselpomp. Eens dit gebeurd is kan je de volgende keer vlot starten.
fendt 105 LS
Oke bedankt ik heb het uitgevonden. De draad uit de vlamstarter moet op de gloeistand van de tractor en daar moet de dieselklep ook op. De dieselklep opent als je voor gaat gloeien maar er komt pas diesel uit als je gaat starten.

Dus eerst gloei je de vlamstarter voor en dan laat je de motor starten en dan komt er diesel bij de vlamstarter.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 105 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!