Ferguson TEA-20 gashendel werking

Hallo allemaal,
Kan iemand mij vertellen hoe de werking is van een Ferguson TEA-20 gashendel ( petroleum).
Ik begrijp ook niet hoe de overbrenging in elkaar steekt.
Ik hoop dat iemand mij hiermee verder kan helpen.
Ik voeg een drietal foto's toe

Alvast bedankt

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

De hendel net boven de poulie, waar zit deze aan vast ( zit hier een veer in?)

(klik om te vergroten)

Reacties

Klein Rot
@Wichmond
Deze hendel zal door vlieggewichten die tegen de kracht van de grote veer in werken er voor zorgen dat gasklep een stand inneemt zodanig dat bij iedere stand van de gashendel een evenwicht ontstaat tussen toerental en stand van de gashendel. De gashendel zorgt voor meer en minder spanning in de grote veer. De vlieggewichten zullen bij een hoger toerental harder gaan duwen op de lange hendel waardoor deze de gasklep dichter zal doen waardoor het toerental weer afneemt.

Zie hier voor een uitleg: wetenschap.infonu.nl/techniek/…
Wichmond
Hallo,
Ik kan wel ongeveer volgen wat je verteld maar hoe is dan de optimale afstelling van de stang vanaf de carburateur naar de lange hendel?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0