43

Topcon gps ervaring?

Moi,
zijn er mensen die goeie/slechte ervaring hebben met topcon gps? (het het systeem 150)

Deel dit topic

Reacties

Heb dit al eerder gevraagd maar kreeg toen niet zoveel antwoorden en geen duidelijke.
@mf gek

Nu weer niet denk ik
Nooit van gehoortd .. sorry . 😉
@DESLAGERURRE

misschien krijg je er 1 voor je verjaardag... gefeliciteerd!!!!!
@old man jose

kon et proberen... 😛
Op het bedrijf waar ik nu verblijf in Denemarken hebben ze het.
Ze hadden eerst Trimble ma konden dat niet goed werkend krijgen(paar jaar geleden.) Toen hebben ze Topcon aangeschaft. Ma nu Trimble wel goed werkt stappen ze van Topcon af. Nadeel van Topcon: percelen terug vinden schijnt heel moeilijk te zijn. Scherm is erg klein.
Wij hebben alleeen ervaring (goede) met trimble maar als ik mocht kiezen zou ik toch voor trimble gaan want je hebt 99.99% kans dat je signaal hebt en het heeft een groot scherm topcon volgens mij niet 😄
@JD 6430 The Best
@JJ
oke we hebben vandaag een demo gehad met het systeem maar het viel tegen.. nou bleek dat het bedrijf die het signaal naar de trekker stuurt een storing had.. en er zat een telefoon kaart in van vodafone en die heeft in deze buurt erg slecht bereik.
maar hij deed het vandaag wel even en toen beviel hij goed.
@mf gek
Op welk signaal reden jullie vandaag?
@mf gek Ok, ik hoop dat je iets kunt vinden wat goed past.
Ken topcon niet, maar wil je zeker aanraden om ook even wat informatie op te vragen bij trimble!
@Ford Power Major

Ik zou het niet weten, weet alleen dat er een kaart van vodafone in zat..
@jd6620

Ik hoop dat mn vader trimble ook nog een x probeert...
@mf gek ik zou als ik jullie was geen topcon nemen wat jij net al opnoemde van die storingen is een bekend verhaal hebben ze bij het loonbedrijf waar ik werk ook veel problemen gehad moet je weer via de simkaart inbellen maar als je weer ergens zit waar je geen goed bereik hebt dan zit je al +als hij het signaal kwijt is gooit hij het stuur haaks om heeft ons al heel wat elementen van de bemester gekost dealer kon hem niet goed krijgen toen maar z'n john deere gps aangeschaft mooi groot scherm werkt makkelijk kan de percelen makkelijk opslaan en terug vinden maar is volgens mij wel wat duurder maar heb je wel wat hoop dat je hier wat mee kan succes met jullie keuze
@Martijnvandervegt
oke bedankt.
@Martijnvandervegt

waar werk jij dan? Breure?
@robinbos ik werk bij de waard maar rij nu op een trekker van breure met meststrooien ivm het gps en in het voorjaar heb ik daar gesleepslangt vandaar
Ow joh, zit jij op die grote mf dan?
Trimble zou ik ook niet voor gaan vind ik rommel kan je beter

autofram/agleader nemen betere gps is er niet
Ik weet niet eens of we gps nemen... we proberen gewoon even wat, kijken oft wat is..
@robinbos nee niet op die groote, op die 7485 rij ik nu met meststrooien en met sleepslangen heb ik op alle bemestertrekkers gereden maar waar woon jij dan precies ?
@johndeere6910

pff..

jij bent echt een wijs man of niet? trimble,rommel?
@Martijnvandervegt

I kom uit Dronten. Ik kom zo af en toe wel eens bij Breure.
Tis zo we hebben het uit geprobeert met nog paar boeren vonden het allemaal rommel
@johndeere6910

Daarom is Trimble ook één van de betere systemen op de huidige markt...
Ik heb het over trimbel vonden wij en die andere boeren niks

jd hebben we in amerika en bavalt goed alleen teduur om hier ook tenemen en sbg en autofarm bevielen ook super
Maar ieder zen eigen
@johndeer6910.....Dream on..geen idee met wat voor boeren jullie te doen hebben, als ze trimble rommel vinden en autofarm goed bevalt.......

en Johndeere staat al in je naam, maar geloof niet dat het erg veel gebruikt wordt buiten Johndeere om.
ennu...boeren die het proberen..ik kan me niet voorstellen dat ze ff een set opbouwen van 18D euro om iets ff te proberen.

Maarjah, we hebben zelf 3 systemen van trimble en ik kan niet verklaren waarom iemand het rommel kan noemen. spul zit er robust uit, makkelijke bediening, en op 1 cm nauwkeurig.
en ook nog is makkelijk uit te wisselen met voorbereide tractoren.

maar topcon is een merk van kramp toch?
Het opstarten duurde telang en 1 cm nauwkeurig dan hadden wij cker een verkeerd zetje ofz en dit was een demo set van de dealer

ja johndeere staat in men naam maar als het nu van nh was geweest was het ook goed geweest
Maar dat op starten kan ook komen omdat wij aan het voeten eind zitten van het nl zeg maar als werkt hier slecht behalfe tot nu toe dan agleader
Een demo set van de dealer met stuurventiel? of heb je het over een goedkope GPS systeem.
als de trimble goed gecalibreerd is rij je op 1 cm nauwkeurig.
opstarten moet nietzoveel uitmaken. ongeveer 30sec en 30 sec signaal.

Trimble is huismerk van CNH
Bij ons duurde het wel 5 min voor dat er eindelijk iets gebeurde was bij autofarm ook zo nu hebben we agleader binnen 10 sec is hij opgestart en heeft ie ontvangst zelfs in de schuur en onde de bomen

ik geloof cker dat trimbel goed is maar onze ervaring slecht ! ik heb er wel eerder mee gewerkt in het midden van het land waar het wel goed was
@Rene2506

Als je MartijnvanderVegt vraagt zal hij waarschijnlijk beaamen dat het greenstar systeem niet alleen wordt gebruikt op jd tractoren. Misschien kan hij ook wat vertellen over de nauwkeurigheid van die systemen.
@RobinBos.

ik zeg niet dat het alleen op JD gebruikt wordt, maar er meer JD's rijden met Trimble dan andere merken met JD
Nadeel van JD is dat je die elke keer moet eiken omdat het correctie signaal van dag tot dag anders is.

de onvangst van alle systemen kun je allemaal als gelijk maken, of je moet het correctie signaal bedoelen De RTK. die kun je zo maken zoals je wilt, met telefoon, mast of mobiele mast.

dus 1 a 2 cm nauwkeurig met JD van dag tot dag ga je niet halen zonder extra werkzaamheden te verichten, en die AB lijn van trimble is vandaag 1 a 2 cm nauwkeurig en volgend jaar ook..

maar ieder zijn merk, probeer gewoon even uitteleggen dat Trimble 1 van de betere systemen op de markt is.
@Rene2506

het is wel duidelijk dat je nog lang niet alles weet.
Wat bedoel je precies met eiken? op het moment dat je de bol van de trekker af haalt en er opnieuw op zet zal je de terrein compensatie module (TCM) opnieuw moeten calibreren, maar dit is niet nodig als je de bol gewoon op de trekker laat zitten. bovendien werkt hij ook zonder die calibratie wel.
Wat jd kan bieden is Egnos (niet nauwkeurig genoeg om automatisch op te sturen), SF1 (gratis, wordt verkocht voor 30cm nauwkeurig, hier werkt Breure ook mee, vraag maar naar de ervaringen....), SF2 (abbo bij jd, wordt verkocht voor 10cm nauwkeurig) en RTK via 869MHz radio, 450MHz radio, of GSM/3G
Ik weet niet alles en zal ik ook nooit weten.
maar we hebben het over RTK systemen van 1cm om op te poten en op te zaaien,eventueel onkruid bestrijding, toch niet over een 30cm GPSje? daar kun je toch nietzoveel mee behalve een beetje mestverwerken, maar zie de toegevoegde waarde niet van systemen van 10cm +- als je die gebruikt voor automatisch sturen, dan is een goedkoop systeem om te strooien en te spuiten op een kaal veld.

maar de RTK signalen hoef je dus niet te ''setten'' iederjaar zodat A-B volgend jaar ook exact op A-B ligt?
@Rene2506

Dat laatste klopt helemaal. Een repeatable accuracy heeft ook john deer hoor, al een goed aantal jaren, en dat kunnen ze bieden op drie bovengenoemde manieren. Sterker nog, coordinaat en richting uit een trimble systeem kloppen exact met het greenstar syteem. Bij SBG schijnt dit niet overeen te komen (SBG en Trimble dus ook niet).

En wat dat 30cm signaal betreft, ik had afgelopen week een collega van Martijn aan de telefoon. De gps was niet nauwkeurig genoeg was de klacht, hij was 20 tot 30cm nauwkeurig, dat was niet genoeg voor spitten/zaaien. Maar dat is juist waar we het voor verkopen. Doorgaans heeft het een nauwkeurigheid van 3cm in de praktijk, dus daarom viel deze 30cm nu even tegen. Even later was de nauwkeurigheid weer gewoon 3cm. Een goede nauwkeurigheid voor een bodemprijs dus, zonder abonnement.
@RobinBos

Onze SF1 is ook veel nauwkeuriger dan die 30 cm 😛
@RobinBos

Wat verkoop je nu werkelijk? JD systemen?
persoonlijk denk ik dat mensen die investeren in een GPS systeem het doen voor poten en zaaien etc.
als ze eenmaal die keus hebben gemaakt gaan ze daarna na een extra systeem omdat het wel heel makkelijk is dat de spitter/ploeger of whatever zo de lijnen doorgeeft aan de gene die zaait poot etc. nooit meer uit meten van percelen.

dus veel voor wienig met 3cm nauwkeurig...wat is nu veel voor weinig?
Ik denk dat je visie op de vraag waarom mensen investeren in een gps syteem een beetje zwart/wit is.
De hoeveelheid gebruikers die werkelijk gebruik maakt van repeatable accuracy in de vorm van rijpaden ieder jaar op dezelfde plek is erg laag.
De systemen waar breure mee werkt zijn SF1 autotrack systemen. Zonder het materiaal in te ruilen kunnen ze beide sets ook upgraden naar RTK als ze dat willen. Er kan machine/ploeg besturing op als ze dat willen. Ze gebruiken het setje ook voor opbrengstbepaling op een maaidorser en er zijn nog veel meer mogelijkheden.
Ik snap dat er geinvesteerd wordt in gps om meerdere redenen.
En natuurlijk dat je er veel mee kan doen, maar dat is allemaal een andere discussie (plaatsspecefieke opbrengstbepalingen is heel leuk, maar normaal gesproken weet de boer van zijn eigen land ook wel wat er mis is op de plek waar de opbrengst minder is).

wat kost zo'n set nu? en is dat met stuurventiel?
Zon topcon gps met elektrisch stuur ligt ongeveer rond de 17000
Quote @RobinBos:
Even later was de nauwkeurigheid weer gewoon 3cm. Een goede nauwkeurigheid voor een bodemprijs dus, zonder abonnement.
Dan heb je het over het SF-1?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
43
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
28