Fendt 712 - foutmeldingen

Kan iemand me vertellen wat volgende foutmeldingen van een Fendt 712 willen zeggen
-519E
-4172
-0012

bij voorbaat dank

Deel dit topic

Fendttrisixfan

Reacties

VolvoBm 2654
Als ie fout code geeft zal ik de dealer maar bellen , kunnen het zo vertellen 😃
bas930
0.0.12= can bus storing terminal,, mini zekering op platine stuk.
4.1.72= vario filter(pers) vuil/verstopt
5.1.9E= koelwater te laag, kans op motorschade.
komt zo uit het fendt storingscode boek.
Fendttrisixfan
@bas930

Quote:
0.0.12= can bus storing terminal,, mini zekering op platine stuk.

weet je of dit ernstig is en hoe dit kan worden herstelt??
bas930
Weet niet of deze storing constant is,, kan ook een can-bus comunicatie fout zijn geweest die maar 1 keer langsgekomen is dan,, anders moet je even naar de dealer en die kan de zekering vervangen en kijken wat er stuk is waardoor die eruit gaat.
Fendttrisixfan
@bas930
die is nog maar 1 keer voorgekomen, maar die 4.1.72 begint regelmatig terug te komen
mickheijboer
Wel makkelijk @bas930 bij mij had hij het ook goed . Hoef niet perse het filter denk tezijn ik heb het bij een 412 ook gehad maar daar pleek de sensor kapot. Je koelvloeistof moet je ook niet boven maximum vullen want dan geef hij ook storing
bas930
@mickheijboer

boven max krijg je volgens mij geen storing hoor,, heb het nog nooit gehad,, en al een paar keer gehad dat hij te vol was,, en zelfs overstroomde. de vario-persfilter sensor gaat eigenlijk zelden kapot,, wel blijft deze nog wel eens hangen door vuil(inwendig). je kan het heel makkelijk controleren door het filter te vervangen, is deze erg vuil moet je meteen de sensor even reinigen. filter kost ook niet de hele wereld.
Fendttrisixfan
@bas930

volgende week krijgt de trekker groot onderhoud, dus zal het dan even doen
mickheijboer
Bij mij kwam er vocht in de sensor toen en heb ik moeten vervangen
mickheijboer
Val meestal wel mee ja. Mijn 4wd bij de 415 werkt wel weer super
bas930
@mickheijboer

wat hebben ze er nou uiteindelijk aan gedaan,, want je reed toch al een mooie tijd met dat probleem??
HolderB12
@Fendttrisixfan

Zoals Bas 930 aangeeft zit het waarschijnlijk in de hardware. Die zekering op de 'platine' (wat Duits is voor printplaat) vervangen kan geen wereldse klus zijn. Kosten van de zekering zelf zullen waarschijnlijk minder dan een Eurie zijn.

Storing in het CAN-protocol lijkt me minder voor de hand liggend. Zeker als die zo ineens op komt zetten. Kan bijna niet aan de software liggen..

Maar ja, een beetje verbasterd uit het Duits is gissen is nie wissen, dus het beste is idd om de dealer te raadplegen.

Succes der met!
mickheijboer
Ze hebben die extra gaten er in gemaakt en nu heb ik er geen last meer van. Hij zat ook in die serie nummers voor modificatie
Mengeledriver
Als die can-bus storing slechts 1x is voorgekomen moet je helemaal niks doen. Gewoon wissen en afwachten. Als zo'n storing 1x is voorgekomen is er niemand die gaat zoeken en je zult de oorzaak ook niet vinden.

Die code van't persfilter kwam die tegelijk met een symbool/melding? Als je ook een melding hebt gehad en niet alleen een foutcode dan kan het filter verstopt zitten. Kreeg je alleen een foutcode van de sensor dan moet je de sensor laten controleren.
Fendttrisixfan
@Mengeledriver
kwam eerst een symbooltje op die met een hendeltje, en kan het kwaad als er nog een dag of 5 word doorgereden met verstopt filter??
Mengeledriver
Ligt eraan, als hij vervuild raakt door kleine slijtdeeltjes in de olie en/of externe vervuiling dan kun je wel een paar dagen doorrijden.

Als de sensor verkeerde waardes doorgeeft omdat hij blijft hangen is er ook niks aan de hand.

In een extreem geval kan het zelfs zo zijn dat er iets aan't kapot lopen is (stel dat) dan raakt het filter snel vol maar dan kun je ook net zo goed doorrijden totdat er b.v. een lager uitloopt.

Je kunt het van buitenaf niet goed zien. Kan wel zeggen dat je door kunt rijden maar er wordt natuurlijk geadviseerd om zo snel mogelijk de werkplaats te bezoeken. Maar een paar dagen moet wel kunnen. Het filter heeft ook een by-pass maar die wordt niet direct geopend, alleen bij uitzonderlijke vervuiling en dat heb je niet zomaar!
Fendttrisixfan
@Mengeledriver
kan nu moeilijk naar dealer gaan omdat er nog 2dagen werk is en nog een feestdag tussen zit ook, dus zal ergens voor vrijdag zijn

maar hij begint wel regelmatig de foutmelding te geven
keeko
Vervang dan gewoon even je persfilter. Is een kleine moeite en je weet gelijk met het groot onderhoud of er meer aan de hand is (d.m.v. terugkerende storingsmelding).
Fendttrisixfan
@keeko

heb er nu echt de tijd niet voor, momenteel drukke dagen, en dealer zal ook al gesloten zijn met allerheiligen
ramrod
Eén ding scheelt, keeko hoeft geen nieuwe vario te betalen als die (verder) stuk loopt. Maar het is denk ik wel slim om zijn advies op te volgen 😉
Fendttrisixfan
@ramrod

op die 3dagen zal het dan ook wel niet komen zeker, weet ook wel dat het beter is direct alles te controleren maar nu gaat dat moeilijk
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 712 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!