Ford / New Holland 8340 - Dashboard volledig uitgevallen. Helemaal blank.

Hallo allemaal. Mijn Ford 8340 heeft een probleem met het dashboard. Van het ene op het andere moment is het complete dashboard uitgevallen met uitzondering van de dashboard verlichting. Ik heb het scherm al even los gehad maar kan er verder niets aan vinden. De twee stekkers zitten er goed in. Heeft iemand een idee?
Mvg Arjen
ArjenHadie

Reacties

+3
hobbyboer
Ik snap dat het even wennen is als er geen rode of oranje lampjes knipperen/branden in een NH...
new holland koen
@hobbyboer Leuk hoor😒🤣
Als het zo werkt zijn er veel dashboards kapot🤔
+1
Ford revisiemotor
@hobbyboer
Als je dan bijdehand wil doen, had dan Ford genoemd ipv NewHolland.
ArjenHadie
@hobbyboer ha ha. Ja zo kun je het ook bekijken maar het is niet echt handig zo.
Maarre heeft er iemand nog tips? Alvast bedankt voor jullie reacties.
new holland koen
@ArjenHadie @nhmonteur Weet er veel van, die kan je misschien verder helpen.
nhmonteur
@ArjenHadie kijk inderdaad eerst je zekeringen eens na zoals @jammermaarhelaas al had vermeld.
+1
jammermaarhelaas
In de zekeringenkast, die zit aan de rechterkant naast het dashboard, zie je links twee rijen zekeringen. De derde van boven in de rechter rij is voor instrumenten/schakelaars. Misschien hier even naar kijken, heb dit zelf nog niet gehad.
ArjenHadie
@jammermaarhelaas Bedankt. Ik heb er vanmiddag naar gekeken en inderdaad. De zekering lag eruit. Vervangen en toen deed hij het weer. Vanavond echter weer hetzelfde probleem. Wederom de zekering eruit. Dat wordt nog een zoektocht lijkt mij om de oorzaak te vinden.
caseboy
@ArjenHadie anders probeer eens een zekering een slag zwaarder als deze wel heel blijft zou ik m'n eige nog niet zo druk maken.
+1
nhmonteur
@caseboy nooit doen! Vooral niet als er ook computers of dashboarden mee worden gevoed. De kans is groot dat je bij een zwaardere zekering dan voorgeschreven de computer of dashboard opblaast. Helaas spreek ik uit ervaring.
ArjenHadie
@nhmonteur mee eens. Toch eerst maar even kijken of ik een oorzaak kan vinden. Je gaf aan dat het met een zwaardere zekering fout ging. Heb je de uiteindelijke oorzaak toen kunnen achterhalen?
nhmonteur
@ArjenHadie toen bleek er een sensor inwendig sluiting te maken.
Ik Zou morgen eens voor je kijken wat de zekering van het dashboard allemaal van spanning voorziet, dan kan je misschien wat gerichter zoeken.
jammermaarhelaas
@ArjenHadie

Dat wordt lastiger ja, als je geluk hebt is er misschien een kabel achter het dashboard doorgesleten, door de isolatie en maakt nu aarde?
+2
nhmonteur
@ArjenHadie de zekering die defect gaat zorgt ook voor de voeding van de radio.
Misschien maakt die sluiting?
ArjenHadie
@nhmonteur oké. Super bedankt voor het meedenken en geven van deze tip. Ik ga ermee aan de slag.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 8340 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!