Past dubbellucht 5-ster van merk Kock op all-position-ring van Molcon?

In de wielen van mijn trekker zitten all-position ringen van het merk Molcon. Nu heb ik op marktplaats een mooie zet dubbellucht gezien 5-ster van het merk Kock. Op het oog zien de blokjes op het einde van de haken er het zelfde uit als van mijn huidige dubbellucht 3-ster Molcon. Mijn vraag is dus of dubbellucht van het merk Kock past op de all-position ringen van Molcon. Ik hoor het graag. bedankt alvast voor je reactie!
Jan K

Reacties

1046
Jazeker past dat. Mijn trekker heeft ook kock in molcon

(klik om te vergroten)

Ritchie
@1046

Welke maat is je dubbellucht? Is dat naast 650's?
+1
1046
@Ritchie 270/95-48 naast 650/65-38
+1
1046
@Ritchie hier nog wat fotoos

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Ritchie
@1046

Bedankt, ze zijn wel een slagje kleiner of niet?
1046
@Ritchie zijn iets lager ja. Maar dat trekt wel mee op de baan. Hoger word ook breder en ik zit nu op 299. Dus best zat.
Heb 4 wedstrijden gereden met dit setje, 3x 1e en 1x 3e.
wotan2
Ik ken het systeem in 3 merken; Molcon (nederland), Kock ( duitsland ) en Handy ( denemarken ). In Groot-Brittanie en Frankrijk dit systeem ook tegen gekomen, maar weet niet of er daar nog een ander merk op plakte.
SJB533
Quote Reactie van @wotan2:
Ik ken het systeem in 3 merken; Molcon (nederland), Kock ( duitsland ) en Handy ( denemarken

En het past volgens mij 1 op1 op elkaar, inderdaad. Onderstaande foto heeft Handy, met voor zover ik weet in Molcon blokken. Wellicht kan en wil @Molcon uitsluitsel geven over (verdere) mogelijkheden?

Foto van een Ford 5000
1046
@SJB533 heeft bert handy???
+1
SJB533
@1046
Voor zover ik weet wel
+1
langeslagdiesel
@SJB533 ik heb die vraag wel eens 1 op 1 aan @Molcon gesteld. Dat ligt nogal gevoelig denk ik in verband met de patent rechten uit het verleden. Je krijgt dan ook een niet sluitend antwoord. Daar zal hij ze gegronde rede voor hebben denk ik dan.
+1
DANOONTJE POWERR
@langeslagdiesel
Ik denk eerder aansprakelijkheid, het zal passen maar als er iets mee misgaat ligt het dan aan de haken of aan de blokken/ring. 😉
+1
langeslagdiesel
@DANOONTJE POWERR ik heb me eigen er redelijk in verdiept. Als je oude haken tegenkom ( jaren 60 en ouder ) dan staat de fabrikant vaak ingegoten. Ook zijn er gesneden haken op de markt met ingeslagen merk tekens. En alpas is het systeem. De afmeting van het feitelijke Anker wat in het blokje valt of in de ring verschilt ook nog al eens. Met de flex en het lasapparaat is een haak weer mooi passend te maken. Dat het een woelig verhaal is qua patenten en rechten in de begin jaren is mij wel duidelijk geworden. Dat @Molcon het achterste van zijn tong niet laat zien, snap ik heel goed. Als je op de kaart kijkt hoever de fabrikanten hemelsbreed bij elkaar vandaan zitten kan ik me een spanningsveld goed voorstellen qua afzet. En dat de 1 niet instaat Voor de ander zijn producten. Tja, dat is altijd zo. Ben wel eens met blokje en al door een trekker velg gezakt. Dan is er met blokje of de haak niks mis. Wel met de belasting en of velg kwaliteit en bandenspanning.
JD3010
@langeslagdiesel Ik heb pas nog met @Molcon contact gehad en hij heeft me netjes verteld wat ik weten wilde. Het ging over bijna hetzelfde. Hij is alleen lang niet altijd actief hier, maar daar hoef je niet achterdochtig van te worden.
langeslagdiesel
@JD3010 ben absoluut niet achterdochtig. Snap juist heel goed hoe het gaat. Dat het verhaal niet aan de grote klok hangt snap ik ook.
+1
Molcon
@SJB533 Goedemiddag, het klopt inderdaad dat het Molconsysteem onder meerdere namen en door verschillende fabrikanten gemaakt is. Dit gaat ver terug tot de jaren '60. Hier zeer beknopt de geschiedenis van het bedrijf: molconinterwheels.com/nl-be/home/…
Het systeem was gepatenteerd en zoals ik begrepen heb waren er voor verschillende landen verschillende fabrikanten. Omdat dit ook ver voor mijn tijd was weet ik er niet het fijne van....
Jan K
1046 en wotan2, bedankt voor jullie reactie! Dan ga ik er vanuit dat de dubbel wielen van Kock passen op de ringen die in de velgen zitten van Molcon. Het was mij eerst ook niet eens opgevallen dat het geen Molcon was. Bedankt nogmaals. Mochten er nog anderen zijn met opmerkingen, hoor ik het nog graag.
+16
walker1
Kockvelgen en Molconringen, wordt dat samen een Kockring?
+1
DANOONTJE POWERR
@walker1 🤣🤣🤣
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!