Fendt 309 LS - Iemand die weet of dit normaal is aan de achterhef van een fendt 309 ls

Hallo,
Weet iemand of dit kwaad kan, langs de ene kant sluit dit stuk mooi aan maar langs de andere kant sluit het niet aan en lekt het.

Alvast bedankt!
New holland T7.270

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

lanzfiat
Dit is lekkage aan de hulpcilinder. Om te voorkomen dat de zuigerkop niet uit de hefarm komt zit hier een pennetje doorheen geslagen. Deze kun je eruit slaan, dan de hef omhoog houden en de cilinder eronder weg halen. De zuiger kun je er dan zo uit trekken. Dan zie je een O-ring zitten die vervangen moet worden.
Als de zuiger beschadigd is houd je waarschijnlijk lekkage.
@lanzfiat OK, bedankt voor de reactie!
Hanomag901E
Speling hefarmen zelf is vrij normaal, kun je waarschijnlijk ook zo van de ene naar de andere kant duwen. Zou ook kunnen dat de keerring van de hefarm zelf lekt, en dat de olie langs de hefarm naar de hulpcilinder loopt, omdat het ook onder de hefarm zelf lijkt te liggen? Maar das lastig te beoordelen op foto's...
@Hanomag901E OK bedankt voor de reactie!
BouwmanH
Dat scheef zitten maakt niet uit, de hefas kan schuiven, en de speling is door de jaren heen ontstaan. De lekkage is misschien een gevolg van een volle achterbrug? Je zou het oliepeil kunnen controleren, want mogelijk lekt de zuiger in het hefdeksel
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!