Illustratie van:

Fordson Super Dexta - hefinrichting

Goedendag, mijn super dexta loopt goed, maar de hef is iets minder. Als ik bv een bakje in de hef heb dan zakt hij weer langzaam uit zichzelf, hierna moet ik even helemaal zakken en weer omhoog waarna ik weer verder kan rijden, wat zou dit kunnen zijn?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Mathieu: Meestal zakt de hef een klein stukje om vervolgens uit zichzelf weer omhoog gepompt te worden.
Doet jouw Dexta dat niet?
Wimsumar
Beste Mathieu: Vermoedelijk is het hefregelsysteem vervuild en/of verroest, waardoor het niet naar behoren functioneert. Hoe ziet de olie er uit?
Normaal?
Wit-grijs (door watervermenging)?
Roestbruin?
mathieu
Volgende week ga ik dat maar eens proberen, schoonmaken en verversen, misschien gaat het dan beter
Eric MFUF
Zoals Wimsumar zei het hefregelsysteem.. het kan ook zijn dat er een stuk is versleten (massief rond) waardoor de omschakeling positie/ trekkracht regeling niet fijn werkt.
case maxxum 5140
OF TIJD VOOR EEN NIEUWEPOMP WIJ HEBBEN MEERDERE FORDJES GEHAD 4000 5000 6600 ALTIJD HETZELFDE HEFFEN KLEIN STUKJE DALEN WEER HEFFEN EN DAT WORD STEETS ERGER . POMP IS LASTIG TEVERVANGEN ZIT BINNEN IN EN BIJ DE MEESTE ANDERE MERKEN BUITENOP .
Mispelaar
@case maxxum 5140

OP JE TOETSENBORD ZIT Z'N KNOPJE DAT HEET CAPS LOCK DAT MOET JE EVEN UITZETTEN 😃
Wimsumar
Beste Mispelaar]

Quote:
DAT MOET JE EVEN UITZETTEN

Eigenlijk ''gewoon'' even een keer de toets indrukken. 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN