Illustratie van:

Fiat 850 - onder lichte belasting beroerd lopen

Ik heb de brandstofpomp van mijn Fiat 850 helemaal laten reviseren en nieuwe verstuivers in het blok geplaats, maar nu kan ik de motor niet meer goed op gang krijgen, gewoon stationair loopt de motor mooi, als hij zwaar moet trekker loopt de motor ook mooi constant maar als hij licht belast word begint de motor heel erg te galoperen, waar zou dit aan kunnen liggen? ik dacht zelf dat de pomp niet op tijd stond, dus die alle kanten al op gehad maar daar veranderd het galoperen niets mee, iemand een idee? Kan dit aan de verstuivers liggen?

Alvast bedankt!

Mvg Harold

Deel dit topic

Reacties

casejxu
Verstuiver druk is goed?
casejxu
Ik bedoel die gecontroleerd voor je ze monteerde? in het wp handboek staat de druk die ze moeten hebben
Harold357
Heb de verstuiver druk wel iets hoger ingesteld als standaard, maar dat kon verder geen kwaad is mij er verteld, dit zorgde alleen maar voor een betere verneveling.
OhDeere
Misschien wil hij gewoon hard werken... 😄
WimBe
Galopperen? heel erg onrustig? Mijn ingeving is de regulateur, maar ik weet verder niets van Fiat 😉
ramrod
Alleen laten reviseren, of zit er ook groter of sneller spul in?
Harold357
Jha idd, heel erg onrustig, heb er wel een filmpje van:

En een filmpje dat hij zwaar belast word:
Harold357
Alleen laten reviseren, alles is er gewoon weer origineel ingekomen.
Jahn
Het is net of ze de regelateur versneld hebben.
Djoa
Staat veel te veel open, die pomp...
ramrod
Maar hij krijgt wel heel veel zo te zien. De regulateur lijkt veel te snel te zijn. Bij vollast staat ie gewoon op voluit, maar bij afregelen schiet hij door van te veel naar te weinig en andersom.
zitten de gasstangen wel een beetje passend? Als er tussen de hevel aan de pomp en de plaats van de veer erg veel speling zit, zou dat ook invloed kunnen hebben
WimBe
Hoe zo'n pomp zit erop eigenlijk?

Geheel eens @ramrod! als toevoeging; als er meerdere punten zijn waar het veertje aan bevestigd kan zij, kan die ook nog (foutief) teruggeplaatst zijn natuurlijk. Tenminste, ik ken dat van de CAV-pompjes.
fendtpower123
Zwaarder belasten 😛
fiatgroep
@WimBe

er zit een lijnpomp op.
Harold357
@ramrod en Jahn Zou best kunnen dat ze de regulateur versneld hebben, zit is bij mij niet bekend maar dat zou ik dat is na gaan vragen bij het bedrijf waar ik hem heb laten reviseren! De gasstangen zitten wel goed gesloten, naar mijn inzien zou het daar niet aan liggen. Bedankt voor je info!

@WimBe Er is inderdaad een Bosch Lijnpomp gemonteerd!
guy
@Djoa

Die pomp mag nog volledig open staan, dat doet er niks toe. Het lijkt er wel op of hij teveel avance heeft. Staat ze wel op dezelfde plaats gemonteerd tegenover de distributie? Maak de pomp anders lichtjes los, en duw meer naar de motorblok toe, heb dat op de 411 ook moeten doen.
Harold357
@guy Bedankt voor je reactie! Maar hoe bedoel jij op dezelfde plaats gemonteerd als de distributie? Of de pomp wel optijd staat? We hebben de pomp alle kanten al op gedraaid maar veel verschil konden wij niet merken.
guy
@Harold357

ja, zoals ik bedoel of ze wel op tijd staat. Op onze 411 was dat ook zo, ze zijn enorm fel, dat wel, maar ze starten heel moeilijk. Controleer dat maar eens, desnoods terug die moeren lossen waarmee de pomp vast staat, en dan ietjes terug draaien naar de motor toe. Die pomp mag qua dieselhoeveelhied volledig open staan, dat mag het probleem niet zijn.
hewi
Regelateur is niet goed
Valtra-Fordpower
Hier hebben opgevoerde TP trekkers ook wel eens last van, iets met oververmogen?
WimBe
@Valtra-Fordpower

Ja maar die hebben vooral stationair dat de plunjers veel te veel verpompen t.o.v. wat er maar nodig is. Dat is een ander (regel)probleem als wat er hier is.
WimBe
@fiatgroep
@Harold357
Jammer, die heb ik nog niet van de binnenkant kunnen bekijken 😉
Valtra-Fordpower
Kijk zo loopt ie wel mooi 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 850 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
9