Hscs GS-35 - Heb een Hongaarse gloeikop tractor gekocht met op t embleem de tekst v*cs Budapest , wat betekent dit ?

.onlangs heb ik een Hongaarse gloeikop tractor gekocht , voorop staat op t embleem v*cs Budapest met daaronder gegoten letters gs35 , betreft t hier een echte HSCS of een licentie tractor? Ik kan op internet niet veel vinden mss dat hier iemand meer weet ?
bas101

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+4
InsaneNL
Zoeken op de naam op het embleem: vcs traktorgyar Budapest. Levert deze wikipedia pagna in het hongaars met de volledige naam: hu.wikipedia.org/wiki/…
en dit document: cia.gov/library/readingroom/…

hier wordt het type uit dat je aangeeft genoemd. als we zoeken op de hongaarse naam + type: Vörös Csillag Traktorgyár gs-35 krijgen we meer resultaten op google zoals:
mezogeparchivum.hu/tema_magyartraktor.html/
technika.gmgi.hu/uploads/termek_1513/…

Maar ook een wikipedia pagina over "HSCS" of Hofherr-Schrantz-Clayton-Shuttleworth Hungarian Magyar Gépgyári Művek Rt (Hofherr-Schrantz-Clayton-Shuttleworth Hungarian Machine Works Ltd.) hu.wikipedia.org/wiki/….
belangrijk hier lijkt mij de volgende tekst:

Na de Tweede Wereldoorlog
Op 12 januari 1945 richtte het Sovjet Rode Leger zijn tankreparatie-installatie op het fabrieksterrein op. Jenő Erdős, de algemeen directeur van de fabriek, werd op 22 maart 1944 gevangengenomen door de Gestapo , vervolgens geïnterneerd en uiteindelijk op 17 januari 1945 vrijgelaten door Sovjettroepen. [4] Op 21 januari 1945 werd Erdős benoemd tot directeur. De fabriek werd in 1948 genationaliseerd en omgevormd tot een nationaal bedrijf genaamd Hofherr Schrantz Tractor Factory NVKF (National Limited Liability Company). Het bedrijf stond onder leiding van Mihály Zsofinyecz , die later werd benoemd tot minister van Industrie , en tussen 1948 en 1949 was hij de werkdirecteur van de fabriek en vervolgens de CEO. [5]De naam van het bedrijf werd eerst gewijzigd in Hofherr Schrantz Tractor Factory en vervolgens vanaf 21 november 1951 in Red Star Tractor Factory .

"Red Star Tractor Factory" is hier een vertaling van "Vörös Csillag Traktorgyárra"

Heel veel resultaten hier over zijn in het hongaars dus google translate is je vriend hier. Als je Google Chrome gebruikt als webbrowser kan je met de linker muisknop ergens in de pagina klikken en vervolgens in het menu kiezen voor "vertalen in het nederlands". Dan kom je een heel eind.
+1
InsaneNL
Als toevoeging hierop nog een engelse wikipedia pagina over HSCS: en.wikipedia.org/wiki/…
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de hscs GS-35 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!