Verschillende meningen over pootcombinaties

Ik zou volgend jaar willen beginnen met poten van aardappelen.
Hier in de buurt wordt er veel gepoot in combinatie met een frees.
Het idee dat ik nu heb is poten op brede banden (710/55r30 en 900/60r32 met drukwissel), met frontfrees en diepwoeler met poter achteraan.
De brede banden en drukwissel heb ik al.
Ik wil vooral graag de frees vooraan hangen om gewicht te reduceren, de frees achteraan en dan vooraan een blok van bijna 2000kg vind ik nogal absurd.
Meningen, voorstellen, ideeen? Alles is welkom!

Deel dit topic

JorisMF

Reacties

+1
inspecteurfendt
Het is niet de eerste tractor die doormidden breekt met een zware plantcombinatie, dus daar zit je al goed. Verder heb ik er te weinig kennis over. Succes
mf 6150
Schoorplaten van de fronthef totaan je achteras/koppelingshuis maken. Ivm dat in 2 breken
+1
nhfendt fan
Het hangt en staat vooral bij de trekker die er tussen komt te staan houd er rekening mee dat er nogal wat krachten op de trekker komen met een combinatie zoals je omschrijft 200pk+ is geen luxe al is het maar om niet door midden te breken
JorisMF
@nhfendt fan De tractor die er tussen komt is een MF 6485 die bijgesteld is op 230pk. Door mijn rijsnelheid aan te passen zou dit mogelijk moeten zijn (hoop ik).
+1
ares697
Het hangt allemaal heel erg af van je grondsoort en daarnaast areaal en budget etc. Je kunt de frees wel voorin hangen, maar als je er dan met brede banden overheen walst poot je de aardappel nog in vaste grond.

Het groeit allemaal in de grond, dus daar moet de plant goed de ruimte hebben om wortels te maken en knollen te zetten.
Een zware combinatie in de achterhef welke ook zaaibed maakt lijkt mooi, maar hoe is de beworteling onder het zaaibed?
JorisMF
@ares697 De frees in de fronthef is vooral bedoeld voor zaaibedbereiding, door met de wielen erover te rijden worden niet opnieuw kluiten gemaakt. Maar ik begrijp je punt wel, daarom zou ik ook een diepwoeler voor de poter plaatsen.
Door het gewicht te beperken en de combinatie van brede banden en lage druk wil ik de impact op de bodem tot een minimum beperken. Dat is de theorie althans.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!