Pomp levert geen diesel ford 200

Hallo,

ik heb een ford 2000 gekocht die 4 jaar stil heeft gestaan. eerst zat de motor vast en dat is verholpen. nieuwe koppakking alles er op en het motortje gaat mooi rond. maar goed bij het starten kwam er helemaal niks uit de verstuiverleidingen. pomp natuurlijk ontlucht met de bout boven het cav plaatje en bovenop de kamer een boutje los gedraaid en ook daar kwam toen diesel uit. Maar niks geen resultaat. De pomp draait inwendig wel en zit niet vast. na veel proberen heb ik de bovenkamer er af gehad om te kijken of de uitknophevel niet vast zat (toen ik hem ophield stond de uitknop aangetrokken namelijk) maar deze was ook los en alles was schoon en gangbaar. ik weet het niet meer. Ook zonder verstuiverleidingen komt er vrijwel niks uit de pomp..
jannie2001

Reacties

blauwe tractor
Het gehele systeem nalopen vanaf de tank tot aan de verstuivers.
Misschien de opvoerpomp, of is die niet aanwezig.
De zeef in de tank> banjobouten met zeefjes, dieselkraan.
Wat voor pomp zit er op de trekker, roterende pomp is heel moeilijk te ontluchten.
jannie2001
Het is een cav pomp. zonder opvoerpompje. sorry had ik er bij moeten zetten. filterhuis overstroomt als ik de ontluchtingsbout bovenop los draai. net als de ontluchting op de pomp
blauwe tractor
Een Roterende pomp dus? Die moet je meestal vanaf de onderste ontluchting ontluchten zo naar boven tot de verstuivers. Anders zoek hier een oplossing:

google.com/search/…
Of hier:
vegazeilers.nl/2014-07-04-13-33-30/tips/…
jannie2001
@blauwe tractor ja precies deze pomp
Zie tevens dit topic:
tractorfan.nl/topic/99750/
jannie2001
Deze pomp zit er op. heb het boutje boven naamplaatje gebruikt om te ontluchten

(klik om te vergroten)

Deze pomp
@jannie2001

Wanneer het langs de as van de gashendel lekt, en je wilt dit verhelpen, dan kan dat door het dekseltje waar de as door loopt te demonteren, dan kan je die as er uit halen en voorzien van nieuwe O-ring(-en ?). Zag er een druppel bij getekend, vandaar mijn suggestie.
Kijk even onder het dekseltje op het moment dat je hem voorzichtig omhoog tilt bij demontage, dit veertje weer net zo terug monteren (als hij voorheen goed liep). Pakking tussen dekseltje en pomphuis is nog nieuw te koop.
boegie
Probleem met de plunjers misschien? Die kunnen vast gaan zitten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!