Illustratie van:

Massey Ferguson 699 - Sterke en zwakke punten

Hallo
Bij de lmb bij ons in de buurt staat een mf 699 ik ben al een tijdje aan t zoek naar dit type omdat het een mooie betaal bare 6 cylinder is. Nou had ik met al een beetje verdiept in de sterke en zwakke punten zoals redelijk slechte vooras en rotte plekken in de cabine wat voor sterke en zwakke punten zijn er nog meer??
En hoe zit het met de aftakas is djt een 1000 t aftakas of alleen 540,??

Deel dit topic

Reacties

+1
Inderdaad vooras is wel een dingetje. Oliepompen willen ook nog wel eens versleten zijn. Let daar wel goed op, is een hele sleutelklus om dat te vervangen. Aftakas toerental kun je alleen veranderen door er een andere stomp in te steken.
jan4072
Italiaanse cabines dus die zijn altijd verrot of het moet een boer geweest zijn die er constant met de olie vernevelaar om heen liep.
Heeft het een mechanische hoog laag of onder belasting schakelbare MultiPower
+1
MASSEY-MOOI
Cabine is inderdaad een zwakke punt bij deze trekkers met de vele regen in Nederland hebben de meeste trekker wel rotte plekken tenzij hij veel onderdak heeft gestaan haha. De vooras is opzich wel goed wij hebben er altijd een voorlader opgehad 25 jaar lang en een euvel is dat de shims wel willen slijten omdat je ze niet kunt smeren. verder eigenlijk nooit problemen mee gehad. en ze hebben niet het meeste hefvermogen dat is wel een nadeel. er werden vaak vanaf de dealer al hulpcilinders onder gebouwd. de motor en versnellingsbak zijn betrouwbaar als het een mechanische bak is. als het een multipower is zou ik die wel goed testen alvorens te kopen, als de multipower goed is is dit ook betrouwbaar mits er goed mee omgegaan wordt, ze gaan vaak kapot bij verkeert gebruik. je kan 540 en 1000 toeren wisselen door de aftakasstomp te verwisselen.
MFPOWER06
@MASSEY-MOOI
Bedankt voor de info!
Hoe wissel je de stompen door middel van een seegerring?
En wat is een richtprijs voor deze trekkers afhangkelijk van de staat natuurlijk tussen de 6000 en 8000 euro??
MASSEY-MOOI
@MFPOWER06 ja klopt, vaak tijdens het verwisselen werden ze met de voorwielen even in een greppel of slootje gereden anders loopt er olie uit. Het is gewoon een kwestie van seegering eruit, wisselen en weer borgen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 699 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN