Illustratie van:

Miedema Landbouwwagen - Miedema 4 wielige landbouwwagen , kleur van het hout.

Ik ben bezig met het opknappen van een Miedema landbouwwagen , ik vermoed een 3-tonner. Wanneer moet je gele verf gebruiken en wanneer blanke lak voor de zijborden.?
De oude borden heb ik niet meer dus daar kan ik het niet van weten.

Deel dit topic

Reacties

Fred4130
Volgens mij werd beide wel gebruikt, sommige zie je met gelakte zijborden , maar net zovele met gele borden. Heb zelf 2 3-tonners waar de ene gelakt met blanke beits, de andere geel gelakt was voor zover ik me herinner. De bodem was bij de ene rood gelakt van onder en de andere met blanke beits. Volgens mij net als met de wielen en banden bij Miedema, de ene had 15" en de andere 16" met allerhande breedte en hoogtematen, net wat ze voordelig op de kop tikten of nog op de plank hadden liggen, weinig eenvormigheid. Misschien heb je hier wat aan, staan ook verschillende versies op : buzzybeeforum.nl/viewtopic.php/?f=53&t=51080
Cornelius
@Fred4130 Bedankt, ik ga die site even bekijken
Cornelius
@Fred4130 Weet jij misschien ook waar je nog zo'n merkplaatje kunt kopen?
Fred4130
@Cornelius zal moeilijk worden vrees ik of je moet ze na laten maken als je de juiste maten weet. Heb volgens mij nog op 1 miedema zo'n emaille plaatje en typeplaatje zitten mocht je maten willen weten, maar dat zal ik eerst moeten nazien Misschien hier iemand op tractorfan die een miedema wagen gerestaureerd heeft. Meende dat er hier ooit iets op tractorfan stond , maar vindt het zo niet terug. Probeer anders google eens op miedema typeplaatjes of emailleplaatjes.
interrabbit
Wat voor soort hout ga je gebruiken met opknappen?
Cornelius
@interrabbit amerikaans grenen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de miedema Landbouwwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!