Illustratie van:

Deutz D4005 - Remmen deutz d4005 onderhoud

Ik als leek zou graag mijn remmen van mijn Deutz d4005 na kijken/ onderhouden en of vervangen indien nodig maar heb niet de nodige kennis om deze klus te klaren, zijn er hier bereidwillige zielen die me wat meer info kunnen bezorgen over deze materie?

Deel dit topic

Reacties

Rick V
Hoi!

Ik heb een d4006 1968, naar mijn weten dezelfde remmerij en as trompetten, als ik het vergelijk met de 4005 van mijn maat uit 66 dacht ik is het hetzelfde

Korte uitleg:

Opkrikken
6x per kan wiel moeren los
Wielen eraf achter😉
Trommels eraf, evt terug stellen
Veren losmaken 1 kleine veer boven onder steller
2 van zijkant naar scharnier pennen,
De veer zit in een plaatje met oog, goed naar de pijl kijken ivm draai richting!
1 schoen is anders bekleed als de andere
Leg dus alles op volgorde is mijn tip, evt heb ik ook foto,s voor het geval dat😉

Schoenen opnieuw bekleden of laten doen, laatste heb ik gedaan, kost niks, met trommels uitdraaien en al!

Het kan ook zijn dat de voering en de trommel netjes zijn, in dat geval alle vlakken waar de schoenen op scharnieren smeren met koper vet, wel zo min mogelijk en de steller gangbaar maken, is later wel zo makkelijk,

Ik kan het allemaal precies uitleggen maar is lastig via dit bericht, evt kunt u mij wel bellen door middel van een pb, of kom een keertje kijken!
Rick V

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

twand2505
En het allerbelangrijkste voor als je er nieuwe voering om laat lijmen, altijd langs de schuurband de voeringen afronden op de aanloopvlakken. Anders gaat je voering happen en dit kan beschadigen aan de trommels opleveren of zelfs gebroken voeringen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0