Fendt 306 LS - remmen ontluchten

Hoe kan ik als amateur de remmen van deze Fendt 306 LS ontluchten? Of kan dit enkel gebeuren door de dealer?
karelvde

Reacties

Wimsumar
Beste KarelvdE: 4-wiel beremming?
karelvde
2-WIEL BEREMMING
Fendttrisixfan
@karelvde

achteraan bij de achteras zitten links en rechts een nippeltje dat je kan losdraaien met sleutel 8(denk ik) dan moet je de remmen induwen, nippel terug toe draaien, pedalen laten opkomen, terug opendraaien, pedalen induwen, en zo blijven herhalen tot er remvloeistof uitkomt, best steek je ook een darmpje op het nippeltje om je remvloeistof te kunnen opvangen want dit bijt nogal aan verf
casejxu
Gaat vaak makkelijker met z´n 2en en als je er een slangetje aan hangt laat deze dan via een lus eerst even paar centimeter omhoog hangen en dan pas naar beneden. wil het best als t slangetje doorzichtig is..!
Fendttrisixfan
@casejxu

alleen is dit inderdaad beetje heel moeilijk 😃
fendt415
Als het alleen moet is er een oplossing voor. Doe tussen het doorzichtige slangetje een terugslagklepje.
Let wel op de doorlaatrichting natuurlijk.
Slangetje op het ontluchtings ventiel, deze losdraaien. dan met de remmen net zo lang pompen totdat er geen luchtbellen meer uit komen en ventiel weer dicht draaien. dit aan bijde zijden doen en ook indien aanwezig het aanhangwagen remventiel niet vergeten.
Waldman
Het is sleutel 11 maar stel de remmen eerst af want als ze teveel vrije slag hebben lijkt het net of zit er nog lucht in.(trekker op de krik moer onder zwarte dop m12 aandraaien tot wiel zwaarder begint te draaien dan moer 1 omwenteling + een moerkantje terug draaien wiel draait dan weer ligt)
monteurtje
Inderdaad eerst de remmen afstellen zoals hierboven gemeld word: links en rechtse achterwiel apart opkrikken, trekker starten in z'n vrij zetten (achterwiel gaat dan vanzelf draaien zonder kracht) en dan in de remcilinder op de achteras met een LANGE dop 19 de stelmoer aandraaien tot het wiel NET stopt met draaien, daarna de moer 1 en een kwart slag terug draaien dan staan ze goed.
aandachtspuntje is wel dat als je de plastic afsluitkap van de cilinder afdraait op de achteras dat er GEEN vloeistof uit mag komen anders zijn de cilinders lek.

ontluchten gaat heel simpel als je alleen bent door een
oliekannetje (pompje) vullen met de juiste vloeistof en dan via de ontluchtingsnippel op de achteras doorpompen, dat gaat heel goed als je alleen bent. let wel op dat het potje voor de cabine niet overloopt.
karelvde
Bedankt voor de tips zal er zaterdag eens aanbeginnen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!