Fendt 822 - Turbo kapot iemand ervaring met reviseren van een turbo of een nieuwe ?

Hallo allemaal de turbo van onze 822 heeft het probleem dat deze best veel olie lekt.
heeft iemand ervaring met het laten reviseren van een turbo of moet je dit niet doen en een nieuwe kopen ik hoor het graag
T930

Reacties

Fendt926Driver
Nieuwe kopen.
Of een best bedrijf weten die ze ook echt reviseren kan.
Laatst was hier een topic over dat na 3 keer reviseren/repareren de oude turbo nog kapot was
T930
@Fendt926Driver oke bedankt 👍🏻
mf6495driver
Ik heb de turbo van de 924 laten reviseren bij Turbo's Hoet. Ik ben er heel tevreden mee.
Fendttrisixfan
@mf6495driver heb ook eens een gereviseerde van daar gemonteerd, 3 trekkertrek wedstrijden mee gereden en hij was volledig kapot, de originele die er opstond hield het al 5jaar vol. De gereviseerde was trouwens ook een originele.
En het prijsverschil is normaal ook niet zo groot tussen nieuw en revisie
T930
@Fendttrisixfan in principe is die nu nog niet zo kapot dat die niks meer doet hij lekt alleen zodanig olie dat die de olie door de turbo en het hele systeem trekt dus vandaar dat reviseren de goedkoopste optie leek
Fendttrisixfan
@T930 dan nog zou ik eens informeren wat een nieuwe kost
T930
@Fendttrisixfan @roscho ik had bij de dealer gevraagd wat zoiets zou kosten die hadden het over 1600 euro voor een ruilturbo vandaar dat ik aan reviseren dacht. en op dit moment is de tractor toch niet in gebruik
roscho
@T930 Zelf reviseren zou ik niet aan beginnen. De balans van de turbowielen steekt heel nauw omdat ze zo snel draaien. En op lekkage zit je vast ook iet te wachten, je zult niet de eerste zijn waar een complete motor in de soep loopt doordat de turbo motorolie de luchtinlaat van de motor in stuurt.
Wij hebben er destijds (25 jaar geleden) 1000 GULDEN voor betaald. Maar dat is nu vast wel 1000 euro geworden.
+2
Fendttrisixfan
@T930 dealer is ook niet de goedkoopste weg om aan een nieuwe turbo te geraken
DANOONTJE POWERR
@T930 ik moest bij de dealer 1500 euro betalen voor een nieuwe turbo.
Bij turbo's Hoet was ik 500 kwijt voor precies dezelfde.
Wisselen is zelf prima te doen.
T930
@DANOONTJE POWERR oke dat is wel een mooi prijsje ja ik zal even gaan bellen
+1
DANOONTJE POWERR
@T930
Dat was wel een kleine voor een 4 cilinder dus jouwe zal ongetwijfeld duurder zijn maar goedkoper dan daar zal je waarschijnlijk niet vinden.
T930
@mf6495driver oke bedankt daar zal ik dan wel even informeren 924
+1
roscho
@T930 Lang geleden een ruilturbo gehad van Turbo Europa in Amersfoort voor onze Schlüter Super 1500 Special. We waren er goed tevreden over.
De beste volgorde is waarschijnlijk: eerst informeren wat een nieuwe kost, dan kijken hoeveel voordeel je kunt behalen door bij een gerenommeerd bedrijf een ruilturbo te kopen.
+1
joop-same
Ruil Turbo bij Turbo Hoed is het beste,en het voordeligste niet zelf aan gaan sleutelen.
+1
Huuuuub
Ik heb al tientallen turbo's gemonteerd welke van C&E turbochargers komen, en heb er maar 1 keer een slechte tussen gehad. en daar heb ik zelf nog de twijfels bij of de fout niet van onze kant uit komt.
Zij denken altijd zeer goed mee, en qua prijs zijn ze ook altijd scherp.

Voor mij altijd revisie, prijsverschil tenopzichte van nieuw is meestal best groot.
+1
T930
@Huuuuub oke ja die had ik op internet ook gevonden in Amersfoort als ik het goed herinner
+1
Sanderford
Ik ben hier goed geholpen etteindhoven.nl/ firma doet ook veel voor truckpulling. Heeft ook gelijk uitleg gegeven over wat er gaande was.
+1
josje
Turbo hoet heb ik ook veel gedaan maar toch denk ik de volgende keer nieuwe ga kopen iedere keer verbruiken ze weer olie, de laatste keer zijn we 3 keer terug binnen een week geweest toen was het eindelijk opgelost. Maar dan ben je wel heel wat uurtjes en chagerijnigheid verder.
+1
Clayson M80
Uitlaad van binnen goed schoon houden ,is een behoud voor de turbo
+2
dendeze
Ik heb bij deze uit Polen heel goede ervaringen.
benl.ebay.be/itm/…
T930
Even een update ik heb hem naar een revisie bedrijf gebracht maar door de axiale speling is de turbo van binnen eigenlijk helemaal kapot zeggen ze dus heeft het geen zin meer hem te repareren dan zou bijna alles vervangen moeten worden dus er zal een nieuwe moeten komen
T930
Heeft iemand misschien een idee of deze turbo's specifiek voor fendt's zijn of dat dezelfde turbo ook op vrachtwagens of andere trekkers wordt gebruikt ? het nummer wat er nu op staat is F822201090010
roscho
Quote Reactie van @T930 :
F822201090010

Nummer ingevoerd in Google, ik vond deze E-bay-link voor een geheel nieuwe, Borg-Warner: ebay.de/itm/…
JohnDeere5085
@T930 Toen ik ik bij CE superchargers in amersfoort voor nieuwe ging kijken voor ransomes maaier was er volgens mij 50 euro verschil tussen reviseren en nieuwe.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 822 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!