Illustratie van:

Fordson - Achterste krukaskering vervangen.

Hallo.
Ik heb de carterpan van mijn major gedemontreerd en de krukaslagers los gedraaid.
Het blok en de bak zijn niet gesplitst.
Nu kan ik de krukas wat laten zakken .
Kan ik nu de achterste krukaskering eruit peuteren en er een nieuwe in schuiven of moet ik hem wel splitsen.
Ben benieuwd.
Gr. Gerard

Deel dit topic

Reacties

+1
stephan-inter
Is dit een serieuze vraag ?
guy s
Kan toch niet , de moet er langs achter af en terug opgeschoven worden . zelfs al zou je de hele krukas loshalen en eruithaalt kan je de krukaslager niet gewisselt krijgen
jan4072
Bij de ford major weet ik niet of het kan maar er zijn veel motor types waarvoor halve keringen te verkrijgen zijn. Samen vormen deze dan 1 keerring. Dan zit er nog een veertje in die het rubber op/om de as klemt en van deze moet je dan min of meer de einden in elkaar draaien zodat de veer dus als een ring om de as vormt en dan moet je die veer nog in het geultje in de keerring pielen.
+1
monster 2012
Een Major heeft een koord afdichting en de onderste helft dus carter zijde kun je vv doormiddel van het carter te demonteren vv ,daarentegen de bovenste niet .
hiervoor moet je de trekker delen en koppeling en vliegwiel demonteren .dan kom je een huisje tegen welke met 3 boutjes vast zit aan het onderblok.
deze kun je het beste loshalen en dan kun je met een hamersteel de nw afdichting er in rollen
denk der wel aan dat je de koord iets oversteken laat op de uiteinden zowel de bovenste als de onderste [ongeveer 1 mm] voor een betere afdichting.
en laat de nw afdichting voor dat je deze gaat monteren eerst een nacht in de olie liggen zodat deze zich vol kan zuigen.
+1
monster 2012
Aanvulling
gebruik een goed merk koord dan gaat de montage ook gemakkelijker [bv gekocht bij [@RPCounty]
+1
wim van de brink
@monster 2012 je moet de trekker in twee delen drukgroep en vliegwiel ervoor weg dan kun je er zo bij

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
390
TREFWOORDEN