Farmers Defence Force wil dat zoveel mogelijk boeren hun trekkers parkeren voor paleis Huis ten Bosch

Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil dat zoveel mogelijk boeren hun trekker dinsdagmorgen parkeren voor de deuren van paleis Huis ten Bosch in Den Haag. De actiegroep wil daar ”een noodkreet tegen de aanstaande Omgevingswet” overhandigen aan koning Willem-Alexander.

Deel dit topic

Reacties

+2
Frederika
Droom maar lekker verder
+1
grupstalboer
Vanaf de oprichting van FDF sta ik volledig achter jullie, en ben dan ook lid geworden. Maar dit is echt een heel dom plan, waarvan niemand onder de indruk zal zijn.
+1
sorry
@grupstalboer als je het onder de aandacht wil brengen moet je wel met een ludieke aktie komen
+1
sorry
En het gaat dit keer ergens over
+1
Nijhof
Wat wordt de noodkreet?
Hellup?
+17
Weidezicht
@Nijhof ik denk dat de actie goed is maar het moet wel massaal. Waar ik mij zorgen over maak, is dat het grote publiek geen idee heeft waar het over gaat. Dus wordt actie weggeschreven als toerrit van activistische boeren van de radicale club fdf. Eigenlijk moet er maandag een grote landelijke dagblad advertentie en het liefst reclame zendtijd wordenbgekocht om uit te leggen hoe verschrikkelijk doortrapt de nieuwe omgevingswet is, en hoe overheid en natuurorganisaties samen spannen om de boeren van hunbgrond te verdrijven. Alle coops e.d. en verliezen ook hun bestaansrecht in NL. Die moeten snel paar ton ophoesten en marketingburo een publicitaire actie op laten zetten. Maar dat wordt kort dag voor dinsdag.
Bartlehiemboer
@Nijhof Dat moet toch duidelijk zijn....Een drenkeling roept dit ook als laatste
Noorderling
@Bartlehiemboer
Een drenkeling roept niets.
+1
Bartlehiemboer
@Noorderling Def.: iemand die in het water gevallen is en dreigt te verdrinken, of al verdronken is. [b]]Beiden kan dus. [/b
weurding
@Bartlehiemboer neem aan dat je na het hellup roepen gewoon weer naar huis kan en mag rijden
Noorderling
@Bartlehiemboer Ook de eerste maakt geen lawaai.
weurding
@Bartlehiemboer niet erger maken dan het is
Larpfarm
Help me effe. We zijn tegen een dictatuur, en vragen nu aan iemand die zijn positie alleen maar heeft te danken aan zijn moeder om een wet uit een democratisch systeem te blokkeren?

Er valt nogal wat af te dingen op die Omgevingswet. Niet dat het klopt wat MarkieMark zegt, maar het is wel een gedrocht. Maar ik zie de humor wel in van het tegen een dictatuur zijn en tegelijk een dictatoriale oplossing vragen.

Benieuwd of WimLex zich naar buiten laat sommeren. Kan ik via de Toto inzetten?
+4
walker1
@Larpfarm WimLex is de moeilijkste niet, maar ik denk dat Maxima het liefste met de boeren een Argentijns vliegreisje boven de zee gaat maken...
+4
sjoerd de melker
@walker1 ik vind dat je nu wel een beetje ver gaat
Weidezicht
@walker1 leuke we oordspeling, maar snijdt geen hout
+1
Twentsch Land
Zou me niks verbazen dat Maxima meer met de boeren op heeft dan Willem.

@walker1
marcsterreborn
@Larpfarm waar las jij dat FDFMark een democratisch systeem aanhangt?
Larpfarm
@marcsterreborn tja, als je over dictatuur begint... Misschien wil hij zelf het paleis in, kan natuurlijk ook
+21
de jonge
We kunnen het ook waarderen dat er nog een partij is die zijn nek durft uit te steken en dat we daardoor met zijn allen aan de bel kunnen blijven trekken,in plaats van neerbuigend te doen. Dat de media fdf als activistisch probeert neer te zetten,moet genoeg zeggen.. De media en de staat proberen tweedracht te zaaien en als ik het zo lees gaat ze dat jammer genoeg goed af, Ik had persoonlijk verwacht dat de boeren meer ruggengraat zouden hebben en voor hun bedrijven door het vuur zouden gaan.. met een paar jaar is er nog een klein groepje over die totaal geen zeggenschap meer heeft en de sector kan dan de nerstenhouderij en visserij wel eens achterna gaan. en dan denken:"" had ik maar"" is dan te laat
+5
agroservice
@de jonge ja precies dit, ik heb, onee had, een modern nertsenbedrijf. Wij zijn ons hele bedrijf nu letterlijk kwijt geraakt. Ineens heb je geen bedrijf, zelfs geen baan meer, heel bizar.
+3
de jonge
@agroservice niet alleen bizar,het is gewoon verschrikkelijk hoe er met jullie is omgegaan door de staat. en degenen die het nu nog niet zien,hebben volgens mij de ogen vol met stront. weet je al hoe het nu verder wil/moet/komt in de toekomst?
+4
agroservice
@de jonge nee, onze dieren zijn in juni geruimd, (Bij ons waren overigens geen zieke dieren te zien) de eerste maanden dacht ik steeds “fuck, ik ben al mijn dieren ineens kwijt, 40 jaar fokkerij, In 1980 opgezet door mijn ouders.” nu begint afgelopen weken pas ineens het besef te komen dat ik ineens geen bedrijf meer heb. Ik kan het nog moeilijk geloven.
Weidezicht
@agroservice waarom toch geruimd? Vanwege in bepaalde zone? Mijn ouders vroeger ooit geruimd voor varkenspest. Bleek aantal weken later, geen enkel varken pest te hebben, terwijl dat de dag voor ruiming wel medegedeeld werd.
agroservice
@Weidezicht blijkbaar had een pcr test toch positief gereageerd. Daar zullen je ouders destijds ook kapot van zijn geweest!
Weidezicht
@agroservice nou, alleen mestvarkens en er werd flink vegoed. Was zeker niet gezellig toen, maar voor de zeugenhouders was het wel erger. Dan ben je alle foklijnen kwijt. Jij sterkte in deze leegte.
+3
de jonge
@agroservice ik weet niet wat ik hierop moet schrijven,men kan zich een voorstelling maken wat voor gevoel het kan zijn,maar het lijkt mij dat dat dan nog in het niets valt met wat jij nu daadwerkelijk mee maakt. en als je dan ziet hoe de politiek over onze sectoren praat,begrijp ik echt niet dat er niet meer strijdvaardigheid tegen het beleid van de politiek in de boeren zit
+3
Toekomst0
@agroservice okee, jammer.
Maar ik was nog liever geen boer dan dat ik die dieren in zo’n kooitje moest houden.
Het was bekent dat er n einde aan kwam.
Er is een vergoeding ingezet voor iedere bedrijf als ik het goed hebt gevolgd.
We moeten blij zijn dat het virus nog niet zo gemuteerd is zoals in dk, dan stonden we als gehele sector 10-0 achter!
+4
sorry
Quote Reactie van @Toekomst0:
We moeten blij zijn dat het virus nog niet zo gemuteerd

over honden en katten hoor je ze niet
Toekomst0
@sorry die zitten ook niet met 50.000 beesten naast elkaar!
+1
agroservice
@Toekomst0 nee Klopt, huisdieren zitten er ruim 25 miljoen verspreid over heel Nederland.
+2
Weidezicht
@Toekomst0 en lopen min of meer vrij rond, dus verspreiden nog makkelijker. Zoals ook de vogelgriep heel snel door europa verspreidt wordt. En mevrouw ouwehand van de partij van de dure dingen, geeft daar ook nog de schuld van aan de boeren.
Toekomst0
@Weidezicht klopt wat je zegt, maar n virus muteert zich veel makkelijker op plekken waar grote aantallen vrij spel staan.

En waarom zou je het risico willen lopen op zoiets, als je het kunt beperken door maatregelen.
Als hier half Nederland in strenge lockdown moet, wat komt door n gemuteerd virus van bijv. Nertsen. Dan zal tjeerd roepen: zie je dit komt er van, en al de andere partijen zijn het daar mee eens, dan heb je de poppen aan het dansen.
Dan staat de gehele landbouw 10-0 achter.
+2
agroservice
@Toekomst0 dus eigenlijk zeg jij dat alle intensieve veehouderijen moeten sluiten, kippen, varkens, kalveren, eventueel melkkoeien (want waar ligt de grens? Max 100 dier eenheden of toch 200 in een stal?) Natuurlijk wil niemand dat het virus zich muteert naar welke vorm dan ook, maar (dier) ziektes en epidemieën zijn al zo oud als de wereld, en nog zijn er altijd veehouderijen. De ene sector produceert vlees, de andere zuivel. De nertsen sector verwerkt het slachtafval (darmpaketten, kippen nekken/poten/koppen etc) en produceert in 7 maanden een duurzaam product. Oftewel een bontjas is minder milieu belastend, gemaakt van afval, en gaat tig jaren mee, dan een regulier kleding stuk. De linkse honger is niet te stillen, nu de nertsen weg zijn gaan ze de discussie voeren over Het nut van vlees wat de volgende dag In het riool ligt etc.
Toekomst0
@agroservice nee, dat zegt ik niet.
Blijkbaar zijn nertsen gevoeliger voor Corona als andere dieren.
En doordat de nertsen houderij toch binnen n paar jaar gesloten moeten worden ( of dat goed of slecht is oordeel ik niet over) is het makkelijker om dit “risico uit teschakelen”
Het was veel anders/lastiger geweest als dat niet hoefde.
+4
Zwaagdijk
@Toekomst0 ik geloof niet dat nertsen gevoeliger zijn als katten, maar het komt ze mooi uit. De varkens het melkvee de kippen de eenden de bolleboeren. Daar kan straks de strop omheen. En steeds strakker
+1
agroservice
@Toekomst0 het risico is dan blijkbaar nog altijd niet heel groot geweest, miljoenen mensen in de wereld zijn besmet door mensen, 10tallen zijn bewezen besmet door nertsen. Denemarken is trouwens ook teruggekomen op de rigoreuze aanpak. Natuurlijk willen wij niet dat de hele econome Etc stil komt te liggen door de Nertsen houderij , maar je moet het wel in het juiste perspectief zien, over een paar jaar komt er weer een andere dierziekte (met kans op zoonose) nu is het ditmaal (voor het eerst) bij nertsen.
Boerbakje
@agroservice als het virus op een nerts over kan kan het toch ook op honden katten enz over gaan?
Als dit werkelijk zo is kon het wel eens snel over zijn met het killer virus.
+1
EA_MF
Quote Reactie van @Toekomst0:
@agroservice nee, dat zegt ik niet.Blijkbaar zijn nertsen gevoeliger voor Corona als andere dieren.

Als er maar genoeg getest wordt, komen er vanzelf positieve testen binnen. Ookal zijn er 0 ziekteverschijnselen.
+2
Weidezicht
@Toekomst0 ze roepen dat toch wel. De eerlijkheid en redelijkheid in de discussie over de landbouw is ver zoek. Ouwehand vergeet ook te melden dat het virus van vleermuizen komt.
+1
weurding
@Toekomst0 ratten in een riool wel, denk dat daar ook de grootste bron zit
+6
@weurding Die zitten niet alleen in het riool, ook in diverse bestuurslagen zitten ze .
+1
roscho
@weurding ratten in een riool wel, denk dat daar ook de grootste bron zit

Hoeveel nerts-achtige dieren leven er wel niet in het wild. Denk aan hermelijn, marter, wezel etc. Zou corona alleen zijn voorbehouden aan nertsen die opgehokt leven?
Koeien boertje
@roscho dat kan ik een reden zijn in de grote stad met veel corona gevallen.
Maar als het beleid uit diezelfde grachtengordel komt los je het er niet mee op
roscho
@Koeien boertje Ik schreef dit ook niet om een oplossing aan te dragen, maar om aan te geven dat het probleem nog wel eens veel groter zou kunnen zijn en dat we nog lang niet van corona af zijn.
weurding
@roscho nee, geloof er ook niks van. Maar die in het wild zitten niet met honderden bij elkaar, ratten wel
+1
roscho
@weurding Als er afstand is, zal de besmetting niet zo'n vaart lopen. Maar als er nageslacht moet komen, zal er toch gepaard moeten worden.
+1
Jannus
Quote Reactie van @weurding:
ratten in een riool wel, denk dat daar ook de grootste bron zit

De steden klagen al jaren over het ratten beheer en hoe het uit de hand loopt dus zal het me niet verbazen als ze dragers zijn van het coronavirus vanuit de riolen in de stedengordels
agroservice
@Toekomst0 wat is de vergoeding dan, want jij weet een hoop begrijp ik.
Toekomst0
@agroservice 182 milj. Over 110 bedrijven
agroservice
@Toekomst0 nee dat is niet de vergoeding
+3
de jonge
@Toekomst0 ik vind het behoorlijk naief van je,dat je denkt dat dat voor de betreffende bedrijven gebruikt gaat worden, het meeste zal ergens anders terecht komen
agroservice
@de jonge ik denk idd dat hij het verschil tot de 180miljoen niet bij gaat leggen 🤦🏻‍♂️
Toekomst0
@de jonge klopt, van de 182 gaat 32 naar sloop en ombouw. 150 naar versneld opkopen.
Als iemand ander andere cijfers heeft hoor ik ze graag.
agroservice
@Toekomst0 dit betreft een maximaal gereserveerd bedrag.
cs-agrar
@Toekomst0 In DK lijkt dat besmettingsverhaal ook niet echt hard gemaakt te kunnen worden..
+1
Aarde
@agroservice Maar jullie wisten toch dat je in 2024 toch moest gaan stoppen?
agroservice
@Aarde ja wat bedoel je?
suggs 73
@agroservice misschien dat ie bedoeld dat de vergoeding voor het ruimen van het bedrijf vanwege corona hoger is dan dat je doorboert tot 2024 en dan de vergoeding als die er nog is , men heeft al eerder vraagtekens gehad dat er plotseling veel nertsen drager waren
pa
Het schijnt dat MAXIMA hele lekkere koffie zet. Weet niet of ze dat ook voor FDFers zal doen
Twentsch Land
Ach ... de een de koffie en de andere de koekjes 😋

@pa
Weidezicht
@pa zijn niet allemaal fdf leden diecdasr dinsdsg staan.
+2
Kringloper
Laat Maxima en Willem een rondje op de trekker rijden door de tuin, vinden ze hartstikke leuk😊
Mkl87
@Kringloper deze workshop kost dan wel €500 op 🙃
Farma_boerke
Doortoeren naar natuurmonumenten, SBB, ed. Daar ff wat stikstof uitstoten.
ted9
@Farma_boerke Natuurmonumenten ga je toch niet tegen werken. Is tenslotte een partner van je eigen coop.😂
+10
Boerbakje
Wat is er veranderd tov van een jaar geleden? Praktisch gezien nog niks en toen stond het Malieveld wel 2x vol. Wel zie ik dat het net zich rond de veehouderij zich steeds meer sluit. Als niemand was opgestaan was het waarschijnlijk al gesloten geweest. Perspectief voor nu en later daar gaat het om een stip op de horizon heb je niks aan, de horizon blijft altijd ver weg waar je ook bent.
Deze actie zie ik meer als symbolisch net als dat de koning dat is.
Politiek, Europa en steeds meer de rechterlijke macht bepalen het beleid.
Wat de oplossing is om hier uit te komen weet ik ook niet maar er gebeurt tenminste weer eens wat. Daarom mijn steun.
case 745 xl
De andere keren Ben ik mee geweest met de trekker. Ook al ben ik geen boer. Maar den Bosch is vanuit noordoost friesland wel een heel eind.
+1
Fast Eddy
@case 745 xl

Huis ten Bosch te Den Haag
+1
case 745 xl
@Fast Eddy ow dat is te doen. Geloof alleen niet dat de animo hier heel groot is.
+1
Albert Altena
Overal in het land met tractoren op strategische punten gaan staan, met duidelijk te verstane slogans op borden.
Geen overlast voor onschuldigen.
Veel sympathie
En een goede boodschap.

Met al het andere brokkelt de steun af!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+1
de jonge
@Albert Altena zet dan de landerijen bij de snelwegen etc maar vol met spandoeken, om wat op bepaalde punten gaan staan is ook al menigmaal gedaan, daar worden ze in denhaag echt niet warm of koud van hoor en die overlast van de burgers is ook weer een mediaverhaal, bij ieder protest van welke sector dan ook zijn er altijd burgers die er ""last"" van zullen ondervinden,het is de media in dienst van de staat welke reacties er gezien laten worden. en volgens mij kunnen beter de burgers nu last ondervinden dan dat ze over 20 jaar geen eten meer hebben omdat we geboycot worden door een land waar we afhankelijk van geworden zijn voor de voedselvoorziening
Albert Altena
@de jonge Je memoreert er zelf al aan.
"Mediaverhaal"
Begrijp dat je niets hebt te vertellen, de media is de baas, of in ieder geval de linkse politiek die de media delegeert.
Voorbeeld is wel dat een cartoon waarin geschoffeerd wel moet kunnen en boekjes van Zwarte Piet die neergezet wordt als jolig en cadeautjes uitdeelt uit de bibliotheek verwijderd worden.
de jonge
@Albert Altena en ga jij je dan daar zo bij neer leggen? nogmaals ik had verwacht dat de sector voor hun bedrijven door het vuur zouden gaan. het gaat er niet meer om wat de burgers er van zullen gaan vinden,het gaat om het redden wat er te redden valt van een sector die anders met een paar jaar is opgedoekt.
Albert Altena
@de jonge Het lijkt alsof je me verkeerd begrijpt.
Ik sta er voor de volle honderd procent achter dat er actie gevoerd moet worden.
maar niet met vuur wat uit de hand loopt.
Overal ten lande boeren bij drukke verkeersaders.
Zonder stremming maar met een boodschap.
Nevergiveup
@Albert Altena maak maar catoons met flinke belediging , bv rutte die met een zweep een boer aftuigd , en waar de laatste stuivers uit de overal vallen tijdens het aftuigen.

Hij heeft zelf gezegd dat je mag beledigen in dit land ....

Als je het lang volhoud en telkens weer opnieuw een andere die beledigd gaat het toch wel pijn doen denk..
+1
Albert Altena
@Nevergiveup Het gaat mij om effectieve manieren van actievoeren en GROTE deelname.
Als we hier weer in Hardenberg gaan sta doe ik mee, maar rijdt vast niet naar het westen.
BertK
@Albert Altena Als het geen hinder oplevert, komt de boodschap dan net zo duidelijk over?
We zijn al jaren bezig, ook voor de PAS is er al geprocedeerd door LTO. Resultaat?
+1
Albert Peters
Telkens als over dit onderwerp word gepraat hier is het minder van waarde De eerste actie was leuk en heeft een boodschap afgegeven waar ieder zowel burgers als boeren een goed gevoel over hadden
Maar latere acties ????
Bartlehiemboer
@Albert Peters Soms denk ik ook wat is er te bereiken om wat te joelen in Den Haag? Ander actiegroepen ook. Met veel moeite komen ze soms op het binnenhof en daar sta je dan wat heeft het voor zin? Na een half uurtje druip je maar weer af naar huis. Dat was het dan. Of ik iets beters weet? Nee. persoonlijk ben ik er moe van. Elke dag denk je wat hebben ze nu weer bedacht om de boeren weg te krijgen? En ondertussen verzwakken we alleen maar.
+2
kanniewaarzijn
@Bartlehiemboer Er is maar één remedie: massaal weigeren mee te werken aan welke onzin dan ook. Dan beginnen ze niks!! Dat is echt het ENIGE WAT HELPT.
+1
Frederika
@kanniewaarzijn De eerste zinnige opmerking die ik hoor 👍👍
kanniewaarzijn
@Bartlehiemboer Er is maar één remedie: massaal weigeren mee te werken aan welke onzin dan ook. Dan beginnen ze niks!! Dat is echt het ENIGE WAT HELPT.
rondomgroen
@kanniewaarzijn Die paardenmeiden die via Facebook heel veel bereikten met de narigheid in de Oostvaardersplassen. Denk dat het op die manier moet.
+3
Twin Guard
@Bartlehiemboer Zijn onze produkten niet betere wapens dan onze tractoren, als we twee weken als sector niets leveren onstaat er mischien redelijke paniek onder de bevolking en we blokkeren en hinderen niets. Akkerbouw, melkveehouderij en vleesveehouderij gezamenlijk. De nood is hoog op dit moment.
Koeien boertje
@Twin Guard ik doe mee
Aarde
Zinloos op die manier actie voeren. Dat heeft nu zijn functie verloren.
+1
Nevergiveup
@Aarde tja , iemand in een dode cel weet op een gegeven moment ook wanneer de dag komt , maar dat help toch niks .....
+3
Kars
Pak allemaal de frees en ga de natuur in en frees die stikstof gevoelige natuur om. Probleem opgelost.
ted9
@Kars Nachtje met roundup rondlopen doet ook wonderen.
BertK
@Kars ploeg kost minder energie
Bartlehiemboer
Zie dit topic niet zo hoog staan.... Ik hoor ook niet zoveel boeren die er voor willen gaan. Zowel op app groep als hier niet. Neem aan dat er al wel heel wat voorbereiding is en goede wil van de organisatie. Hoe gaat het nu komen dinsdag? Bij de koning op bezoek of laten veel boeren het over gaan? zetten we wat in ons land of bij de weg? Of gaat dinsdag stilletjes voorbij? Staat het symbool voor de levensweg van de boer in Nederland... Heb(afgelopen jaar) veel posters staan plakken besteld bij een prikkebord bezoeker met de juiste tekst: Wil de laatste boer het licht uit doen
+2
BertK
@Bartlehiemboer Hoor gisteravond dat er toch veel groepen wel gaan. Enthousiast is het juiste woord niet, maar wat moet je anders?
Degenen die in gesprek zijn, zeggen tegen een muur aan te praten, politici die voor de boeren zeggen te zijn verdedigen de stikstofwet....
Er heet toestemming te zijn om van de snelweg gebruik te maken, dus de verwachtingen en onvrede zijn blijkbaar hoog.
Weidezicht
@Bartlehiemboer er is nu een oproep, als je niet gaat vanaf 8 uur tractor met zwaailamp aan de weg. Zet je bord erbij. In het westen gaat er cameraploeg van sbs mee in 1 van de groepen.
Bartlehiemboer
(Er is dinsdag ook weer een persconferentie...Is dat misschien nog te combineren? Buiten in gesprek met de pers)
+2
jan.1
Tank is vol,opstomen naar Den Haag.
weurding
@jan.1 kunt beter tank meenemen
BertK
@weurding Een lege, vullen bij de Hofvijver en dan 300 mtr verder legen. Wel het luchtje, weinig extra diesel verstookt.
+1
weurding
@BertK doelde op legertank, lijkt me raar dat ze ook maar in de buurt komen daar
BertK
@weurding Boeren zijn braaf volk, niet stoned of zo, hebben nog steeds veel te verliezen. Inbeslagname trekker of aansprakelijk gesteld kost mogelijk tienduizenden.
+1
casev
@jan.1 de krimpenerwaard begint nu ook warm te lopen, met wat zuidplassers er bij inmiddels al een flinke colone

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , trekkers , bosch , parkeren , den haag , farmers defence force en fdf geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!