Ford 6610 - Vervangen aftakasstomp en -rem

Dag, ik ben bezig met het vervangen van de aftaksrem en de aftakasstomp van een 6610, betreft een tractor van bouwjaar 1984 met LP-cabine en single speed pto. Hefdeksel is reeds verwijderd.
Kan iemand mij vertellen wat er nog los moet om de remband te kunnen demonteren? Het pennetje waarmee deze vastzit krijg ik er niet uit, dit komt tegen het hydraulisch blokje wat de aftakas in- en uitschakelt. Daarnaast zijn de spieën van de stomp danig versleten dat deze ook mee vervangen zal worden, lagerhuis met 4 bouten is los en ik zie twee conische lagers en merk dat het tandwiel beweegt wanneer ik nu met de stomp beweeg. Kan ik de as er gewoon uittrekken?

mvg

Arno
arnoba

Reacties

arnoba
Foto van huidige toestand

(klik om te vergroten)

+1
wouterdp
Er zit een moer op de stomp, rechtse trompet moet er af
wouterdp
En voor de remband moet het pakket er uit. Achter de topstang houder zit een plaat met 4 bouten, deze lossen en de as er uit trekken. Dan kan je het pakket er làngs het hefdeksel uit halen. Als je het pakket er uit hebt vernieuw gelijk ook de o ringen van de zuiger, de aluminium houder vant pakket en de segmenten. Platen zelf controleren en indien nodig ook vernieuwen
arnoba
@wouterdp wat bedoel je juist met de aluminium houder? kan zo direct niet zeggen welk onderdeel van aluminium is. bedoel je het centerstuk met spievertanding waar de schijven op aangrijpen?
arnoba
@wouterdp Ik heb gezien welke houder je bedoeld, deze is inderdaad wat ingesleten ter hoogte van de segmenten.
arnoba
Nog veel werk voor de boeg zo te horen, daarnaast moet de hefcilinder ook gereviseerd worden, lift heeft last van het typische 'hikken' en de cilinderwand is gekrast zagen we bij het afnemen van het hefdeksel.
arnoba
Deze ring vonden we onder het differentieel terug, iemand een idee waar deze afkomstig van is?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

nhmonteur
Ik kan het zo ff niet plaatsen waar deze ring hoort. Misschien kan @RPCounty dit je zo vertellen.
arnoba
@nhmonteur We hebben de herkomst kunnen achterhalen, ik post straks nog effe een paar foto's
arnoba
Waar volgens ons de ring thuishoort...

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

dirkford
@arnoba heb je dat hefdeksel eraf getild met mankracht of met behulp van een takel, het moeilijk schatten hoe zwaar het hefdeksel weegt?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 6610 en hebben de trefwoorden aftakas , rem en pto geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!