Illustratie van:
18

Waar kan ik een breedwerpige zaaibalk vinden? Zijn hier ervaringen mee?

Hallo allen,

Ik ben eventueel opzoek naar een breedwerpige zaaibalk, ik heb het idee dat dit beter zal werken als losse ketsplaatjes. Wat zijn jullie ervaringen hiermee en waar zijn deze te vinden?

Zie foto, van de faceboek van ZHE

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Van de faceboek van ZHE

Reacties

Ik heb er geen ervaring mee.
Neen, dat zijn kouters. Bovenstaande is een soort losgeslepen koker waar de pijpjes inblazen
@rick_fl ok. Dan heb ik het fout gezien.
@rick_fl

Zo`n koker geeft hetzelfde effect als ketsplaatjes. Waarom wil je geen ketsplaatjes? Wat moet er mee gezaaid worden?
@Fast Eddy ik wil graag zaaien met een pneumaat vlak voor een rol waar weinig inbouwruimte is. Ik hoop hiermee te voorkomen dat er grond op de ketsplaatjes komt te liggen, wat het zaaibeeld kan verstoren.
+1
@rick_fl wij werken wel met van die ketplaatjes die zitten tussen de egalisatie balk en de aandrukrol van de rotoreg en dat werkt bij ons echt super eigenlijk nooit geen last van grond op de ketplaatjes en goed zicht op evt een verstopping.
+1
@rick_fl

Wat voor machine komt de zaaibalk op? Wij zaaien gazons en wilde bloemenmengsels met een APV pneumaat met ketsplaatjes. Met de juiste aandrukrol een supermooi zaaibeeld en gelijkmatige opkomst. We hebben ook nog een Amazone nokkenradzaaimachine voor gazons. Daar zit een soort trechter op waar het zaad doorheen moet. Die geeft ook een volvelds zaaibeeld.
+1
@rick_fl Ik zaai granen en graszaad via ketsplaten maar wel met luchtondersteuning en dit geeft een 100% volvelds zaaibeeld. Nadeel is, met harde wind vanaf de zijkant dat het graszaad niet goed in de breedte op de grond komt. Heb al wel meegemaakt dat ik gewoon even moest stoppen met zaaien. En, regen.... Graan gaat goed maar graszaad gaat kleven op de ketsplaten en dan is het ook einde oefening.
Wasse mechanisatie levert balken aan hun twinseeder. Groot kans dat je bij hen wel zo'n balk kunt kopen. Onze ervaringen daar mee waren goed en dat ze mooi egaal verspreiden.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

@armpie bedoel je de balk die hier voor de zaaimachine hangt??

tractors-and-machinery.nl/item/379954/…
+1
Op de zaak hebben we 2 soorten zaaimachines. De ene is een Amazone rotorzaaicombi van 3m en de andere een zelfbouw rotorzaaicombi op een 6m rotorkopeg. Foto's staan hier wel. Beide machines zit dat systeem op. De Amazone is volgens mij standaard zo geleverd, de 6M is zelfbouw.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere Zaaimachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0