Vicon Kunstmeststrooier - Afstelling vicon kunstmeststrooier

Heb een 2hands vicon kunstmeststrooier gekocht. kent iemand afstelling ervan of weet waar ik het vind . meststof komt uit pijp zou 12meter strooien. ALVAST BEDANKT

Deel dit topic

SAMBAS

Reacties

Henk Heida
Gwoon op de site van vicon staan de gevraagde tabellen. Eigenlijk zou je een afdraaiproef moeten doen. Luchtvochtigheid en daarmee de vochtigheid van de kunstmest is heel belangrijk.
labella
@Henk Heida ik denk dat in de praktijk weinig mensen een afdraaiproef doen, ik heb het op de landbouwschool een keer gedaan en daarna nooit weer en ik strooi toch al 35 jaar met een vicon pendelstrooier. strooitabellen staat inderdaad wel bij vicon en dan kun je eerst wel 50 of 100 kg in de strooier gooien om te kijken of de strooitabellen kloppen en eventueel een beetje bijstellen.
hobbyboer
@labella ik deed toch regelmatig een afdraaiproef.
In mijn ogen bespaard het juist tijd door dat je de machine gelijk goed hebt staan.
Is ook maar minutenwerk met de bak die je zo om de pijp schuift en als je dan ook nog eens niet hoeft te zoeken naar een emmer en unster zie ik geen reden om het niet te doen.
+1
Piet1960
Voor een goed strooibeeld moet je overlappen. Bij de volgende rondgang moet je rijden op de verste korrel van de vorige rondgang.
+1
geweldenaar
Dat is bij een 2 schijven strooier zo, een pendel heeft weer geen driehoekig strooibeeld.
+1
Bietenbrug
@geweldenaar dat moet bij een pendel ook en liefst rond rijden ipv heen en weer om strooibanen te voorkomen als hij bijv links iets meer strooit dan rechts.
hobbyboer
@geweldenaar een pendelstrooier heeft (standaard) juist een driehoekig strooibeeld.
Als optie, voor 18 mtr werkbreedte, met 640 toeren i.p.v. 540, ander beugeltje op de pijp en 2 deflector platen, wordt het strooibeeld trapezium vormig.
+1
Piet1960
@geweldenaar Een pendelstrooier heeft wel degelijk een driehoekig strooibeeld.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon Kunstmeststrooier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!