Brede banden Schäffer wiellader

Dag allemaal,

ik heb een schaffer 8620 t en een schaffer 8090t met dezelfde bandenmaat 400/70r20.
Ik wiel deze wielladers graag ook inzetten om de mais/gras/pulpkuil mee aan te rijden maar door de smalle banden op het hoge gewicht sporen deze te erg in waardoor de kuil eerder los dan vastgereden wordt. Daarom had ik gedacht om vooraan bredere banden te monteren, welke maat kan ik hiervoor voorzien rekening houdend met het feit dat de achterbanden (de smalle) blijven zitten? Dubbellucht vooraan is ook een optie maar dan in die bandenmaat is dit niet zo frequent verkrijgbaar en het monteren is ook niet enorm eenvoudig. Bredere banden vooraan wisselen voor de huidige smalle duurt maar een kwartier met de bak op de grond. Gewoon bredere banden vooraan geniet dus de voorkeur.
belg

Reacties

Fendt926Driver
Joubshoveltje is het zwaarst op de achterwielen.
De voorwielen zie je meer zakken omdat je er voorwaarts op rijdt en dan voordat de achterwielen erop (of erdoor) rijden stop je al
belg
@Fendt926Driver meestal wordt er aangereden met een volle volumebak. De laders worden ook veel gebruikt om aardappelproducten als afdeklaag aan te brengen. Stoppen doe ik dus niet, het lukt altijd wel, maar er wordt meer los gereden dan vast door de insporing.. en dat is niet de bedoeling bij het afwerken van de kuil
J asper
Ik had er zelf heel wat liever dubbelucht bij gehad. Die heb je er in een paar tellen aan in die maat.
belg
@J asper ik kan niet direct iets vinden voor die maat en ik vermoed dan er dan aan mijn bestaande velgen gelast moet worden ook?
verwijderd
J asper
@belg Met zeeman haken hoef je alleen ogen in je velg te schroeven. En met spindel een blokje tegen het door draaien. Als je zo bandenmaat op velg kan vinden zetten ze er zo een ring aan en dan met spindel vast draaien. Dat is nog niet zo heel veel werk voor een goede smid.
+1
Fendt926Driver
@belg er hoeft niet aan de bestaande velgen gelast worden.
Er wordt bij achter de wielbouten een plaat met een brug over de eindaandrijving gemaakt waar je afhankelijk van het systeem dat je kiest in een halve minuut een dubbellucht wiel monteerd.

(klik om te vergroten)

Zoiets
J asper
@Fendt926Driver heeft het mooi uitgelegd 👍👍 Banden boer heeft vast nog wel een net gebruikt setje liggen. Stel nieuwe hoepels zonder hartplaat zijn niet zo duur.
belg
@J asper reservebanden heb ik eigenlijk al liggen, mijn oude banden met nog 10 procent profiel. Nu nog velgen, ogen, ringen,.. waar vind ik die?
J asper
@belg Past niet maar is een voorbeeld tractors-and-machinery.nl/item/448272/…
+1
Loeideutz
@belg bandenboer? Mechanisatiebedrijf?
belg
@Loeideutz
Heb hier al naar gevraagd maar zijn enkel vertrouwd met molconsysteem met inlaste ring
Loeideutz
@belg Ik weet toevallig dat ze een molconsysteem gemaakt hebben voor de maat 11.5/80-15.3. Daar kan ook veel mee. Behalve als je dat niet wil natuurlijk
belg
@Fendt926Driver
Waar vind ik dergelijk systeem en hoe noemt dit? De banden heb ik dus eigenlijk al
+1
Fendt926Driver
@belg ik zou het simpelste systeem nemen. Ring dubbellucht met een draad spindel in het midden.
Dus 2 velgen zoeken. Daar een kruis in lassen en een 20" buis aan de velg lassen op de juiste afstand.
Dan op de shovelbandvelg zelf die brug op maken als in bovenstaande foto en daar in het midden een dubbele moer (dus 2 achter elkaar) lassen.
Of een koppelmoer die is ook tot m24 te krijgen volgens mij.
Dan kun je ze er zo naast zetten en met de bak de shovel iets opdrukken en plaats je ze er zo aan.
Een blokje in de velg zetten zou kunnen. Maar denk niet dat het echt nodig zal zijn omdat het niet om de trekkracht gaat maar meer om de druk
belg
@Fendt926Driver
Zo een systeem is niet kant en klaar te koop? Bedoel dan vnl de brug over de bestaande velg en de spindel
+1
worteljcb
@belg Dit bedoelt @Fendt926Driver (foto van @wotan2):

Fordje4600
@worteljcb dit hebben wij ook aan de shovel
+1
worteljcb
@belg Volgens mij wordt dat het GS systeem genoemd. Al zijn daar ook weer 2 varianten van, met meerdere spindels rondom of 1 centrale spindel. Die met meerdere spindels is het sterkste, maar dan moet je gaten boren in je velgen. Die met centrale spindel kun je zo haak voor krijgen, zal ook vast wel een variant voor zijn i.c.m. eindvertraging. Vraag Bevri banden in Zeewolde maar eens, die kunnen dat zo voor je maken. Fabriceren ook velgen zelf.
rickboer blija
De breedste band die ik kan vinden in die maat is 620/40r22.5, als je alle wielen vervangt kan het misschien wel hoger en breder
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden schaffer , kuil en Brede banden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!