Massey Ferguson 6460 - Daklampen/verstralers werken niet, software fout?

Hallo

Voor de MF 6460 heb ik het volgende probleem.
Via de schakelaar op de rechterzijde tractor lichtbedienpaneel werken de dak achterverstralers, voorverstralers en zwaailamp.
Het probleem is dat de verstralers in het dak en de zwaailamp niet zijn te bedienen.
Als ik op de voor verstralerlichtschakelaar druk, gaat vaak alleen de achter verstralers aan of uit, zo als ik op de zwaailamp schakelaar druk, of een ander lichtschakelaar.
Kort om alle lichtschakelaars op het bedienpaneel druk, geeft alleen de achterverstralers aan of uit.

Ik weet zeker dat ze werken (hardware oke) is omdat het mij een keer gelukt is om ze in te schakelen (voorverstralers en zwaailamp).
Probleem was dat ik ze niet ,meer kon uitschakelen, of ik moet de accu schakelaar uitzetten, en dan weer aan zetten.

Hardware heb ik diverse keer gecheckt, en is oke, omdat het niet uitmaakt welke lichtschakelaar je indruk, de achterverstralers aan of uit gaan, vraag ik mij af of ik een software probleem heb.

Mijn vragen:
Heeft iemand een soort gelijk probleem ook meegemaakt, en op weten te lossen?
Is het voor gekomen dat software van bv boordcomputer beschadigd raakt?, en kan dit opgelost worden door het programma er op nieuw in te laden, software update?
Heeft er iemand nog tips?
DB780

Reacties

mf 6150
Ja, bij ons deed geen 1 werklamp het meer. Dus is er een nieuw bedieningspaneel in gekomen dit jaar.
DB780
@mf 6150

Hallo mf 6150

Dank voor je reactie.
Als niets meer werkt, kan ik mij voorstellen dat het bedienpaneel vervangen moet worden.
Bij mij werkt het paneel wel, op welke knop ik druk gaat de achterverstraler aan of uit, er gebeurt wel iets, alleen niet het goede.

Ging er bij jou de rode ledjes op het bedienpaneel wel aan, of was werkte dat ook niet meer?
mf 6150
@DB780
Okay, nee niks deed het. Is wel kostbaar natuurlijk.... De dealer heeft toen als test gewoon een nieuwe meegenomen om te testen of de lichten wel normaal werkten met een ander paneel. Is dat geen optie bij u?
+1
DB780
@mf 6150
Ja, dat is een optie, en inderdaad kostbaar.
DB780
@mf 6150
Dank voor je suggestie
mf 6150
@DB780
Graaggedaan, desnoods even naar de dealer rijden met de trekker. Zo'n paneel trekken ze misschien zo uit een voorraad trekker
Jan mf6465
@mf 6150
Heb je de relais al eens gewisseld?
RobVolvo
Kans is groot dat het in je bedieningspaneel zit. Dit is namelijk een printplaat, dus kan best zijn dat er een sluiting in zit en dat ie daarom gek doet. De kortste klap is, net wat @mf 6150 al zei, even naar de dealer en laat ze er even een ander paneeltje aanhangen. Dan kan je uitsluiten of het daar wel of niet in zit. 😉 Werk zelf bij een MF dealer en deze paneeltjes gaan wel eens vaker kapot, ook wel bij de nieuwere series.
inspecteurfendt
Bij de case op mn werk was de stekker van het bedieningspaneel gesmolten, er gingen helemaal geen werklampen meer.
gerhardleusink
Valt er aan de schakelaars nog wat te meten, dus als je ze bediend kun je dan stroom meten? Tegenwoordig is alles
LED en kan het zijn dat als je +/- omdraaid de lamp wel/niet doet. Zit er orogineel led op? Zo nee dan kan het zijn dat het systeem denkt dat er geen lamp geschakeld hoeft te worden omdat een LED lamp minder vermogen trekt dan bijv halogeen.
DB780
@gerhardleusink

Ik heb het nog eens geprobeerd, met de oude radiomonteur methode, print er uit en alle connector delen opnieuw solderen, de rest is SMD. OP een gegeven moment door accuklem er af te halen en er weer op te zetten, en veel drukken op print, gingen de voor schijnwerpers aan, maar ik kreeg ze niet meer uit, Accu klem er weer van af, schijnwerkers zijn weer uit. Het lijkt er op dat de communicatie iets mis mee is, in het meeste geval branden maar enkele drukknoppen, als ik op een andere druk, gaat ook een ledje van een andere drukknop aan. Ik dank jou voor je reactie, maar vervangen print zal denk ik vereist zijn.

Er is niets zo erg als half kapot.
gerhardleusink
@DB780 je kunt het systeem voor dw gek houden door er een weerstand tussenbte monteren die gelijk is aan weerstand originele lamp
+1
DB780
Het is uit eindelijk opgelost, een nieuwe printplaat en hij doet het weer, dan voor de reacties
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6460 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!