PvdD is d.m.v. valse voorwendselen erop uit de beste landbouwbedrijven van de wereld omzeep te helpen.

Mevrouw Ouwehand gister op 1 vandaag, schandalig en dan ook nog in deze Corona tijden. De landbouw draagt volgens haar niets bij aan de economie en zou maar moeten stoppen. Alsof voedsel totaal onbelangrijk is!! Andere bedrijven, Schiphol en de zware industrie daar hoorde je niets over.

Deel dit topic

Reacties

Groen1

+2
Rick V
Is niet alleen pvdd
+1
familie pelle
Maar goed dat er kritische journalisten aan tafel zitten die haar het vuur aan de schenen leggen......😂😂
+7
moduulbouw
VVD, D66, PVDA, CDA, Groenlinks ze ontarmen allemaal deze PVDD standpunten.

Kunnen we dan concluderen dat we niet op bovenstaande partijen moeten stemmen?
Rick V
@moduulbouw heeft stemmen effect? Trouwens nu ik dit zo vraag ben ik natuurlijk meteen een complot gekkie!
+2
suggs 73
@Rick V complot denker ben je tegenwoordig al gauw , als je niet meegaat in de massastroom ben je een complotdenker, maar dat wil niet zeggen dat ze ongelijk hebben , Hugo laat echt niet zijn kinderen inenten , koning en de kamers ook niet .
Rick V
@suggs 73 ik weet het....
+9
caseboy
Jammer dat zulke extreem linkse politici op tv in de schijnwerpers worden gezet. Dit laat maar weer zijn dat de media links is en probeert de mening van de burger te beinvloeden. Zodra een politicus me rechtse standpunten bij een talkshow komt wordt die alleen maar afgezeken en onderuitgemaaid.
Ja ga maar 1 miljoen huizen bouwen in het buitengebied "want daar is plek" kunnen we daar nog meer azielzoekers in kwijt. Ik zit er niet op te wachten dat in ons rustig dorpje uit gaat groeien naar een stad. Maar goed het bouwen van 1 miljoen huizen is geluklig niet milieubelastand en kan zonder stikstofuitstoot.
En uiteraard de veestspel inkrimpen met 75% alsof we zoveel vlees voor de lol produceren is ook gewoon omdat er ook zoveel vraag is moeten we dan allemaal maar vegetarier worden zeker. En als wij hed niet produceren doen ze het in andere landen wel waar alles mag en nergens naar word gekeken kwa milieu en dierenwelzijn
+4
dewittemotor
Moet je hier in Limburg de VDL/NEDCAR discussie eens volgen.

Dat Nedcar is al vele tientallen jaren een groot subsidiemonster. Die eigenaar is miljardair, maar ook nu weer zeuren om vele tientallen miljoenen subsidie voor uitbreidingen, terwijl er geen enkel zich is op nieuwe klanten. En de provincie loopt er maar kwijlend achteraan.

Onbegrijpelijk..

Maar gelukkig is nog ca. 20 procent van de Limburgse economie landbouw gerelateerd. Daar zijn nauwelijks Coronagelden heen gegaan. Die sector kan een stootje hebben en draagt zelf de lasten. Maar net die sector moet dus om zeep geholpen worden
Tom VB
Quote Reactie van @dewittemotor:
en draagt zelf de lasten

Even advocaat van de duivel spelend: je bedoeld te zeggen dat de landbouw geen subsidie krijgt?
+2
Jannus
Quote Reactie van @Tom VB:
Even advocaat van de duivel spelend

De ogen zeggen genoeg,het is de spiegel van het hart...
+1
Fendt926Driver
@Tom VB en waarom krijgt de boer subsidie??
Om het voedsel pakket van de burger betaalbaar te houden.
Want dan hou je tevreden burgers die gehoorzamen aan den haag.
En boeren hou je aan het lijntje omdat ze geen kant op kunnen...
Tom VB
@Fendt926Driver
Mij allemaal bekend, maar dat vroeg ik @dewittemotor niet.
SJB533
@Tom VB
Een deel van de landbouw krijgt nog wel geld vanuit Brussel, maar die aanfluiting wordt steeds minder. Die gelden zijn gebaseerd op zaken als slachtpremie en MacSharrypremie. De intensieve veehouderij, waar toch een groot deel van de landbouw in Limburg deel vanuit maakt, krijgt dat niet, omdat die dergelijke subsidies niet hadden, zo is mij ooit uitgelegd...
Tom VB
@SJB533 Duidelijk.
+3
dewittemotor
@Tom VB Jawel, maar die inkomenssubsidie kunnen ze voor de Nederlandse boer beter afschaffen, mits dat in heel Europa ook gebeurd.

En verder beuren wij ook voor allerhande zaken subsidie, maar daar kunnen alle bedrijven uit alle sectoren wel aanspraak op maken. Ieder op zijn manier. VDL ook.
Maar dit komt er nog bovenop.

Daarbij stoort het mij dat de landbouw overal weggezet wordt als onrendabel en subsidieslurper, terwijl dit voor veel meer sectoren en bedrijven geldt. Vooral in de maakindustrie.

Vertel dan het hele verhaal compleet
+1
walker1
@dewittemotor linksom of rechtsom kost NedCar toch geld. Als er straks geen klant meer is om auto’s voor te bouwen, komt daar iedereen op straat te staan en kost het miljoenen aan WW, bijstand, omscholingscursussen, etc.
jammermaarhelaas
@dewittemotor

In wat voor wereld leef jij?

Ik zou meer hebben aan iemand die een werkbare oplossing heeft voor de huidige problematiek in de landbouw. Die zijn er, maar ik constateer dat velen dit gewoon afwijzen. Dus wat krijg je dan... een regering die lachend hun plannen uitvoert.
+1
walker1
Dat de pvdd niet bepaald goed ligt bij de boeren was al zo, is nu ook zo en dat blijft zo. De verkiezingen komen er weer aan en partijen gaan dan eenmaal van alles en nog wat roepen. Niet al te druk over maken.
+1
case 745 xl
@walker1 idd net als die klaver die iedereen 10000 euro wil geven op hun 18 de verjaardag
Fendt926Driver
@case 745 xl mooi dom idee van hem. Als hij dat nu bij elke 20 jarige deed. Dan stemt de jeugd van 18 tot 20 nog op hem.
Maar iedereen die 18 is en stemmen mag krijgt het niet.
En iedereen jonger dan 18 zou het kunnen krijgen maar mag niet stemmen
rommert14
@Fendt926Driver haha zo had ik het nog niet bekeken, best dom ja 😅
suggs 73
Het is heel simpel , de verkiezingen komen eraan , waar krijg je de meeste stemmen mee , 10 jaar wachten of een onbetaalbaar huis , of we ruimen een zooi boeren op en de wachttijden verminderen en ieder kan een huis kopen , dan weet je wel waar de kiezers heen gaan , scoren dus en dat ga je echt niet winnen .
+5
Tractor TV
Aangezien de haas en het konijn op de rode lijst staan had ik van de PvdD toch verwacht deze dieren te beschermen. De PvdD wil het leefgebied van deze dieren echter drastisch verkleinen om vol te bouwen met huizen. Is de PvdD nu gestopt met het beschermen van dieren of valt het verkleinen van het leefgebied tegenwoordig ook onder beschermen?
+1
EA_MF
@Tractor TV ‘zet pvdd bril op’ wild leeft niet op landbouwgronden/monoculturen van engels raaigras, wild leeft in de natuurgebieden en daar komen we niet aan. 😆
+1
Tractor TV
@EA_MF En daar zit het probleem, landbouwgrond wordt weggezet als 'groene woestijn' waar niks anders dan gras te vinden is. Blijkbaar lopen ze nooit door een weiland of kijken ze niet goed als ze in een weiland zijn. Het wordt tijd dat ze inzien dat ook de landbouwgrond een grote bijdrage levert aan de biodiversiteit in Nederland.
+1
groeier
De landbouw moet massaal op de SGP gaan stemmen 2021
walker1
@groeier En dan zeker verplicht bidden en zondags naar de kerk? Nou, dan stem ik denk nog liever links.
+2
Twentsch Land
Liever in de rechtse kerk dan in de linkse hel 😊

@walker1
+7
walker1
@Twentsch Land @groeier De SGP kwam vorige week nog met een fokpremie voor wie een 4e kind krijgt. Maar in de toekomst moeten al die kinderen ook ergens wonen, moeten er nog meer huizen gebouwd worden. Dan moet de SGP met de PvdD gaan samenwerken.
Echt, fokpremie voor 4e kind, dat is toch echt niet meer van deze tijd. Eigenlijk is er maar 1 milieu probleem op de wereld en dat is de alsmaar groeiende wereldbevolking.
+2
groeier
Quote Reactie van @walker1:
Eigenlijk is er maar 1 milieu probleem

Ja het steeds maar binnen laten van buitenlanders bedoel je.
walker1
@groeier of het nu buitenlanders zijn of fokpremie refo's, ze moeten ergens wonen, dus moet er gebouwd worden.
+2
Melkboer16
@walker1 ik ben meer voor kinderbijslag voor 2 kinderen en de rest afslag!
Dat is klimaatneutraal en voorkomt dat die buitenlanders verder uitbreiden ten koste van autochtonen.
Ben helemaal klaar met die lui.
+2
Albert Altena
Het is van den zotte dat Ouwehand zonder tegenspraak kon oreren wat ze maar wou.
Wanneer begrijpt eens iemand dat de uitstoot van de veehouderij door kringloop binnen het jaar weer neutraal is en van delfstof slurpers miljoenen jaren.
Henk987
Allemaal je tv opzeggen en dan worden ze vanzelf nieuwsgierig waarom men niet meer kijkt
jammermaarhelaas
@Henk987

Hoe moet dat?
Henk987
@jammermaarhelaas geen geld meer betalen aan kpn tv
+1
suggs 73
@Henk987 de NOS wil wel graag subsidie en krijgt het ook , terwijl ze verdommen om opsporing verzocht te blijven uitzenden hoe het was , nou dan ook geen subsidie meer , zie namelijk marokkanen liever achter de tralies dan vrij
+2
Melkboer16
@suggs 73 een miljoen huizen erbij voor dat gekleurde tuig dan moet er elke avond wel opsporing verzocht op tv komen.
Beter was als ze als die criminele getinte nep zwarte pieten terugstuurden naar land van herkomst.
+1
groeier
Quote Reactie van @Melkboer16:
terugstuurden naar land van herkomst.

Bij aankomst direct terug sturen.
+1
Henk987
Allemaal je tv opzeggen en dan worden ze vanzelf nieuwsgierig waarom men niet meer kijkt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!