Illustratie van:

Fendt 312 Vario - Wat is de olie-opbrengst van het hydraulisch systeem bij de 312 vario(versie zonder adblue)

Wat is de opbrengst van het hydraulisch systeem, zonder de 2 pompen samen te voegen. Heb 1 pomp nog nodig voor voldoende stuurcapaciteit.

Deel dit topic

Reacties

J asper
45 liter "volgensmij" en de andere pomp 30.
GerbertXL
45 lijkt me wel om te huilen, dat is een jaren 70 opbrengst.
Konedata zegt 78 l/min bij de 1e generatie en 83 bij de 2e generatie.
fresheliciouss
@GerbertXL laten we dan hopen op de 78l , strooier vraagt 40l dus zou graag wat overschot hebben 😄 bedankt voor de info trouwens!
Terwisscha
@fresheliciouss als je de pompen samen schakelt kan je ook nog wel sturen hoor. Met bemesten en stalvoeren hebben wij de dubbele pomp ook altijd aanstaan en nog nooit problemen gehad met sturen
Terwisscha
werktuigen.be/machine-specificaties/fendt/…
Zie op deze website de gegevens van de fendt 312. Staat veel informatie op van allerlei merken en series trekkers. Volgensmij klopt het allemaal ook wel redelijk. succes.
deJong
Volgens mij werden de trekkers optioneel ook met 110 liter ls pomp geleverd
+1
Terwisscha
@deJong dat is de power / profi uitvoering. Ook met adblue. Fendt 300 zonder adblue hebben geen load sensing helaas (scr uitvoering).
fendt farmer309c
@Terwisscha de scr uitvoering is ook met ad blue geleverd de laatste van de serie. Maar dit zal geen invloed op de olie opbrengst hebben.
fendt farmer309c
Wij hebben een 309vario uit 2014, 1 van de laatste met de oude neus en cabine wel al ad bleu, deze hangt veel voor een 2asser AJK haakarmsysteem en die werkt op 3 DW ventielen en hij pakt alles op zelfs tot de tractor met de achterwielen van de grond komt, met 2 pompen ingeschakeld pakt hij wel wat meer als met 1 en het gaat iets sneller.
Dat hij niet kiept wanneer je hem als dumper gebruikt komt wel soms voor maar dan is hij gewoon te lomp vol geladen en gaat de kar in het overdrukventiel.
GerbertXL
Dubbele pomp? Hebben ze geen plunjerpomp dan?
+1
Terwisscha
@GerbertXL ik geloof een tanden pomp.
fendt farmer309c
@GerbertXL @Terwisscha is de dubbele pomp eigenlijk niet de pomp voor de voorlader die je bij de gewone hydrauliek kan schakelen? Ookal heeft de onze geen voorlader.
Weet het niet zeker maar meen dat het zoiets was.
Jp kievit
Fendt is 50% duurder dan bv een newholland dit wordt nooit terugverdiend in de uurkostprijs ondanks hogere inruilwaarden
deJong
@Jp kievit

gooi nog eens wat opties bij de nh op die vaak standaard bij de fendt opzitten. Dan wordt het al snel andere koek😁.
T930
@Jp kievit dat was niet echt zijn vraag haha maar als je kijkt naar de algemene kwaliteit en hoe vaak iets kapot gaat gaat er bij beide tractoren natuurlijk wel wat kapot, maar tov andere merken zijn fendt's met erg hoge urenstanden die nog steeds worden gebruikt iets wat erg vaak voorkomt.
en vaak zijn ze erg degelijk gebouwd en houden onderdelen het lang uit, anders zouden mensen er niet voor kiezen als het het niet waard was
fendt farmer309c
@Jp kievit die extra pomp kun je er ook op hebben zonder de voorlader of de aanbouwdelen ervan.
Dat 50% duurder kan goed zijn, maar mijn mening daarin is dat je dit er op lange termijn wel terugverdiend, hogere inruil/ tweedehands waarde en veel standaard opties en in de hogere prijs zit ook wel een stukje hogere kwaliteit in zijn algemeen heb ik de indruk.
+1
GerbertXL
@fendt farmer309c geen idee, maar een tandwielpomp op zo'n trekker vind ik wel om te huilen.
Terwisscha
@fendt farmer309c geen idee. Wij hebben geen voorlader of iets dergelijks. Maar je zou wel eens gelijk kunnen hebben
fendt farmer309c
@Terwisscha wij ook niet maar meen dat het een optie was om hem er bij te hebben, @GerbertXL geen idee hoelang de plunjerpompen al gebruikt worden maar een 300 vario van de eerste generatie is vanaf 2006 gebouwd
+1
GerbertXL
@fendt farmer309c plunjerpompen is al aardig oude techniek, jaren 80 begon dat zo'n beetje. Een tandwielpomp is lekker simpel maar load sensing (power beyond) word lastig.
+1
fresheliciouss
Alle zorgen voor niets geweest 😄 de strooier vraagt 60l en we hebben bijgevolg de keuze gemaakt voor een aftakas aangedreven. kunnen we nog steeds 8 secties aansturen 👍

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 312 Vario ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
993