Illustratie van:

Mc-Cormick D 324 - vastloper

Hallo
Mijn D324 is vastgelopen kop er afgehaald bleken 2 voorkamers er uit en in de cilinder te zijn gekomen dus een grote ravage.Hoe kan dat, erfenis van vorige eigenaar,die had hem gereviseert ?
Bleek ook gloeistiften in te zitten waar opstaat 9.5 V en zonder weerstand kan het in die hoek zitten.mvrgr H

Deel dit topic

Reacties

dennis fordson
Heb je wel iets op papier staan dat hij gereserviseerd is
iedereen kan dat zeggen
valmet6400power
Vast loper? tekort olie, of te lang zonder koeling,.dus veel te warm met nodige schade.. of mankement aan zuiger geweest met gevolg dit..
caseih212
Het lijkt me sterk dat het door die gloeistiften komt. Dat de voorkamers loskomen is ook een verhaal apart. Zijn deze bij de revisie vernieuwd? Welk merk zuigers en bussen zitten er in het blok?
AW217
De voorkamers moeten dan door de midden zijn, want ze kunnen er normaal niet via de onderkant uit. Je monteerd ze via het gat van de verstuiver van buitenaf. De voorloper van de D serie de DLD2 DED3 en DGD4 hebben dunnere voorkamers die er inderdaad in gedeeltes uit kunnen vallen. Bij histopart kun je ook alleen voor deze type's voorkamers bestellen, terwijl de D serie dezelfde motoren heeft. In de boeken kun je vinden dat de latere type's dikkere voorkamers hebben. De boring is ook anders, dus zijn niet uitwisselbaar.
Ik gok dan ook dat er een kop van een DED3 op jou D324 is geplaatst. Op dit moment heb ik hetzelfde bij m'n DGD4. Eén voorkamer eruit op de zuiger, drijfstang krom, kop afgedankt, en door de kromme drijfstang een hoek onder uit de bus. Grote bende. Wij moeten nu een andere kop en drijfstang en gaan meteen maar zuigers en bussen vernieuwen,krukas slijpen en alle lagerschalen, keerringen enz vernieuwen.
IHC-power
Ik snap niet goed hoe die voorkamers stuk kunnen gaan want, zoals AW217 zegt, heeft de 324 al dikkere voorkamers.. Zeker als blijkt dat het er 2 zijn?? Om wat soort gloeistiften gaat het? Die kamers zijn trouwens nog wel te bestellen geloof ik.
caseih212
Die voorkamers kun je inderdaad zo bestellen. Voor elk type D-serie.
redeagle14
@HarmBoer

De voorkamers komen er meestal uit door slechte verstuivers. Een ongecontroleerde verbranding doet de kamer uit elkaar barsten. En die gloeispiralen is elke keer weer een verhaal apart. Maar bij de serie geschakelde gloeispiralen moet altijd een voorschakelweerstand gebruikt worden.
AW217
Bij onze waren de verstuivers een jaar voor de crash getest.
HarmBoer
De reactie van aw217 lijkt aannemelijk.Olie en water was goed.Wat temperatuur betreft na met maaien van een1/2HA gras de tractor stationair laten lopen en na enkele minuten stond die stil.Verhaal halen bij vorige eigenaar na 5jaar denk ik dat kansloos is.Op de oude kop staat 715 102 R1 en op de achterzijde 0503T en een ingeslagen nr26 voor wat het waard is.Gloei stift Bosch 955872 0250200021 9.5V Dank voor de reacties.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 324 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
163