Massey Ferguson 6110 - Lampje roepteken lift knippert

Hoi, sinds een week knippert het lampje van het roepteken van de lift. Het lampje van de pijl naar boven en naar beneden brand enkel wanneer de lift naar boven of beneden gaat. Op deze momenten knippert het lampje van het roepteken niet enkel wanneer je de lift niet gebruikt knippert dit soms ook niet altijd, als de lift helemaal naar boven is knippert het lampje ook niet meer. Wat zou het probleem kunnen zijn?

mvg
fjord

Reacties

Pauls
Das werk voor een MF dealer, kan ie nagaan wat er loos is mss iets met de eletronica ? Ik heb het vermoeden dat er een slecht contact zit in de detectie dat de trekker aan staat. Mss een klapperend relais. Is dit ook als je stil staat met de trekker ? of enkel tijdens het rijden ?
Je zit in Reusel volgens een ander bericht, dan kan ik dealer in Ravels naast kanaal aanbevelen.
fjord
@Pauls stil staan of rijden maakt niet uit, hij heeft het ook niet altijd het vreemde is wel dat de lift wel gewoon werkt ... meestal als het lampje brand doet de lift niets. Toch bedankt voor je reactie
Pauls
@fjord Als de hef nog normaal werkt, is er niet echt een probleem lijkt mij.
Wat ik mij wel afvraag, moet je telkens de hef eerst op 'omhoog' schakelen na elke start van de motor ? of is dit niet meer nodig ?
fjord
@Pauls ja starten, beetje gas geven en dan schakelaar naar boven duwen
DANOONTJE POWERR
Is het niet zo dat je hef op dat moment erg op en neer beweegt?
Die lampjes geven aan of je hef boven of onder gewenst niveau is.

Of heb je per ongeluk de diepteregeling aan?
Dan wil de hef continu bijregelen.
+1
fjord
@DANOONTJE POWERR nee de lift hangt stil de lampjes omhoog of omlaag zijn uit maar het lampje dat er iets mis is knippert, juist bij dealer geweest en hij denkt schakelaar op de spatlappen die vals contact maakt.
Pauls
Dan is't probleem verholpen ? Schakelaartjes uitwisselen, 1 voor 1 om te zien welke het zou kunnen zijn ? ben wel benieuwd naar de oplossing, hou je ons op de hoogte
fjord
@Pauls morgen vroeg om 9 uur kijkt er even een mecanicien naar. Was daar straks gaan vragen of ze zo al een idee hadden wat t kon zijn.
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @fjord:
morgen vroeg om 9 uur

Dan hebben de meeste er al een paar uur opzitten. 🤣
+1
fjord
@DANOONTJE POWERR bij deze mf dealer begint de technieker die het meeste kent van de 6000 serie pas om 9 uur maar is er s avonds wel altijd tot een uur of 8.
Pauls
Quote Reactie van @fjord:
pas om 9 uur maar is er s avonds wel altijd tot een uur of 8.
bij wie is dit dan ? want ik ken ook iemand die dat doet @fjord
+1
fjord
@Pauls bij janssen in Ravels
+1
Pauls
@fjord Doe Mark de groeten van mij ... thks
mfboer
Kan vanalles zijn want het is het storingslampje. Dat lampje knippert in een bepaalde volgorde. Daar geeft die een storingscode mee weer. Als je die weet kan een dealer het zo opzoeken en vertellen wat het is
fjord
@mfboer hoi, inderdaad dat heeft hij mij ook verteld en desnoods hangen ze hem aan de pc.
mfboer
@fjord Dat doen ze hier direct hem aan de pc hangen, kunnen ze gelijk zien welke storing die geeft
+2
fjord
Hoi, het probleem is op gelost, de trekkracht sensor van de rechter liftarm was stuk. Deze is aangesloten met 3 draden en de gele gaf niet meer door.
Pauls
Was het nu zo dat het lampje knipperde in een bepaalde volgorde ?
Draad kunnen repareren of nieuwe sensor moeten plaatsen ?
Ben wel benieuwd als ik zoiets een keertje zou voorhebben.
fjord
@Pauls hoi nieuwe sensor 470 euro +btw maar ze hadden nog een gebruikte liggen voor 50euro dus deze zit er nu in.
Pauls
@fjord Heb je even geluk, ze hebben soms nog wat gebruikt spul liggen. Maar het is wel vaak dat het frequente dat defect kan, ze niet zoveel als "gebruikt" hebben liggen. Heb je enig idee hoe de sensor defect is kunnen raken ?
fjord
@Pauls nee totaal geen idee, volgens Mark komt het niet veel voor ...
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!